info@alborzccim.ir کرج-مهرشهر-بلوار ارم - نبش خ 100 غربی - ساختمان آناهیتا

آثار توسعه مناطق آزاد بر صنعت قطعه‌سازی با محوریت واردات خودرو

کد خبر: 33103
تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۴:۰۴
در نشست دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان البرز بررسی شد:

جلسه کارشناسی دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان البرز با حضور مشاور اقتصادی رئیس کل دادگستری، نمایندگان اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت، گمرک، اداره‌کل امور اقتصادی و دارایی، اتاق بازرگانی و نمایندگان انجمن قطعات خودرو برگزار شد و آثار توسعه مناطق آزاد بر صنعت خودرو و قطعه‌سازی کشور با محوریت واردات خودرو مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش روابط‌عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی البرز، در جلسه کارشناسی دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان در سال جاری، جایگاه صنعت قطعه‌سازی، چالش‌های ناشی از سیاست‌های واردات خودرو و ضرورت ایجاد توازن میان واردات و حمایت از تولید داخلی مطرح و بررسی شد.

در این نشست، مدیران و نمایندگان دستگاه‌های اجرایی، همچنین فعالان بخش خصوصی ضمن تأکید بر ظرفیت قابل توجه صنعت قطعه‌سازی در اشتغال، تولید، سرمایه‌گذاری و ارزش افزوده، نسبت به پیامدهای تمرکز مناطق آزاد بر واردات خودرو، از جمله تهدید اشتغال، تضعیف تولید داخلی و افزایش مشکلات قطعه‌سازان، هشدار دادند.

در بخش دیگری از این نشست، بر ضرورت افزایش رقابت‌پذیری، ارتقای کیفیت و فناوری، اصلاح سیاست‌های ارزی و تعرفه‌ای، کاهش مداخلات مستقیم دولت، رفع انحصار و توجه به حقوق عمومی و منافع مصرف‌کنندگان تأکید شد.

در ادامه جلسه نیز موضوعاتی همچون مشکلات نظام بانکی، بدهی خودروسازان به قطعه‌سازان، نحوه تخصیص ارز، واردات قطعات و خودروهای کامل و ضرورت اصلاح ساختار صنعت خودرو مطرح و مقرر شد انجمن تولیدکنندگان قطعات خودرو گزارشی کارشناسی از وضعیت صنعت خودرو و قطعه‌سازی و راهکارهای پیشنهادی برای برون‌رفت از وضعیت موجود تهیه و به دبیرخانه شورای گفت‌وگو ارائه کند تا پس از آن، جلسه‌ای با حضور دستگاه‌های اجرایی مرتبط برای بررسی راهکارها برگزار شود.

پاسخ دهید