info@alborzccim.ir کرج-مهرشهر-بلوار ارم - نبش خ 100 غربی - ساختمان آناهیتا

تداوم حضور کالاهای ایرانی در بازار افغانستان در گرو سرمایه‌گذاری و تولید مشترک است

کد خبر: 33165
تاریخ انتشار: 17 مهر 1405 - 04:50
محسن امینی؛ عضو کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران و عضو هیات نمایندگان اتاق البرز:
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی البرز در حاشیه برگزاری نمایشگاه امام ابوحنیفه در کابل گفت: با توجه به سیاست‌های کشور افغانستان برای تقویت تولید داخلی و کاهش وابستگی به واردات، تداوم حضور مؤثر کالاهای ایرانی در بازار این کشور نیازمند حرکت از صادرات صرف به سرمایه‌گذاری و تولید در آنجا است.

به گزارش روابط‌عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز، محسن امینی در جریان سفر هیات تجاری ایران به کابل و حضور در پنجمین دوره نمایشگاه امام ابوحنیفه، در دیدار با نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت افغانستان، درباره راهکارهای توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری میان فعالان بخش خصوصی دو کشور گفت‌وگو کرد.

عضو کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران با اشاره به محورهای مطرح‌شده در دیدار با وزیر صنعت و تجارت افغانستان، اظهار کرد: چگونگی سرمایه‌گذاری در افغانستان، بسته‌های حمایتی دولت این کشور و نحوه تضمین امنیت سرمایه‌گذاری از مهم‌ترین موضوعاتی بود که در این نشست مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

امینی همچنین با اشاره به برگزاری جلسات میان هیات تجاری ایران و مسئولان و فعالان اقتصادی افغانستان گفت: در روزهای گذشته نشست‌هایی با اتاق‌های بازرگانی و کشاورزی این کشور برگزار و در  جریان آن، دیدگاه‌ها و مطالبات بخش خصوصی ایران در حوزه صنعت، تولید و سرمایه‌گذاری مطرح و بر ضرورت فراهم شدن شرایط مناسب برای فعالیت سرمایه‌گذاران ایرانی تأکید شد.

وی خاطرنشان کرد: مقرر شده که موضوعات مطرح‌شده در این نشست‌ها از طریق اتاق‌های مشترک، اتاق تجارت و اتاق بازرگانی افغانستان به اتاق ایران منتقل شود تا زمینه بررسی و تدوین بسته‌های حمایتی و تسهیل شرایط سرمایه‌گذاری برای فعالان اقتصادی ایرانی فراهم گردد.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی البرز با تأکید بر اینکه رویکرد هیات تجاری ایران در این مذاکرات، پیگیری منافع عمومی بخش خصوصی و اقتصاد کشور است، گفت: در این جلسات، موضوع بنگاه یا مجموعه خاصی مطرح نیست و هدف اصلی، پیگیری منافع تولیدکنندگان، صنعتگران، تجار و بازرگانان ایرانی و فراهم کردن زمینه‌ای برای توسعه تعاملات اقتصادی میان دو کشور است.

وی با اشاره به استقبال تجار و فعالان اقتصادی افغانستان از پنجمین دوره نمایشگاه امام ابوحنیفه، بر اهمیت برگزاری نشست‌های تخصصی و مذاکرات مستقیم میان فعالان اقتصادی دو کشور تأکید کرد و گفت: این نمایشگاه در کنار معرفی ظرفیت‌های تولیدی و صادراتی، فرصت مناسبی برای گفت‌وگوهای تجاری و بررسی زمینه‌های جدید همکاری میان بخش خصوصی ایران و افغانستان فراهم کرده است.

ضرورت بازتعریف مدل حضور ایران در بازار افغانستان

عضو کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران با بیان اینکه بازار افغانستان از ظرفیت قابل توجهی برای حضور و فعالیت بنگاه‌های اقتصادی برخوردار است، افزود: نیاز مصرفی و ظرفیت بازار افغانستان قابل توجه است، اما با توجه به رویکرد این کشور برای تقویت تولید داخلی و حرکت به سمت خودکفایی در حوزه‌های مختلف، فعالان اقتصادی ایران باید متناسب با این شرایط، مدل حضور خود در بازار افغانستان را بازتعریف کنند.

امینی ادامه داد: اگر قرار باشد کالاهای ایرانی حضور پایدار و سهم قابل توجهی در بازار افغانستان داشته باشند، صرفاً اتکا به صادرات نمی‌تواند راهکار بلندمدت باشد؛ بلکه سرمایه‌گذاری و تولید در داخل افغانستان می‌تواند مسیر ماندگاری برندهای ایرانی و استمرار فعالیت آنها در این بازار را هموار کند.

تأکید بر بسته‌های حمایتی برای سرمایه‌گذاری ایرانیان در افغانستان

وی تصریح کرد: تغییر سیاست‌های تجاری، از جمله اعمال محدودیت‌ها یا تعرفه‌های وارداتی برای برخی کالاها، ضرورت توجه بیشتر فعالان اقتصادی به سرمایه‌گذاری و تولید در افغانستان را دوچندان می‌کند و در چنین شرایطی، ایجاد واحدهای تولیدی یا شکل‌دهی به همکاری‌های مشترک می‌تواند زمینه حضور پایدارتر بنگاه‌های ایرانی را فراهم کند.

امینی با اشاره به ظرفیت‌های موجود در افغانستان برای توسعه همکاری‌های اقتصادی، اظهار امیدواری کرد با ادامه رایزنی‌ها و مذاکرات بخش خصوصی دو کشور، زمینه برای سرمایه‌گذاری‌های مشترک، گسترش تولید، حفظ و توسعه برندهای ایرانی و افزایش سهم بخش خصوصی ایران از بازار افغانستان فراهم شود.

پاسخ دهید