info@alborzccim.ir کرج-بلوار ارم - نبش خ 100 غربی - ساختمان آناهیتا

نساجی و صنایع وابسته آن با چالش‌های جدی روبرو است؛ دولت باید وارد عمل شود

کد خبر: 31370
تاریخ انتشار: 1 بهمن 1403 - 17:48
رئیس انجمن نساجی، پوشاک و چرم استان البرز:
نائب رئیس اتاق بازرگانی البرز و رئیس انجمن نساجی، پوشاک و چرم این استان با اشاره به وضعیت نگران‌کننده در این حوزه گفت: فعالان نساجی و صنایع وابسته با چالش‌های جدی مواجه هستد که برای رفع آن به حمایت دولت نیاز است.

به گزارش روابط‌عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی البرز، یداله مالمیر در حاشیه همایش اقتصادی چالش‌ها و رویکردهای نوین، برندها، مراکز خرید و صنعت خرده‌فروشی که در سالن همایش مجتمع اکومال برگزار شد، با اشاره به بررسی مهم‌ترین آسیب‌ها و چالش‌های صنعت نساجی اظهار کرد: با توجه به پتانسیل‌های موجود در این حوزه، البرز به عنوان قطب تولید صنعت نساجی و پوشاک در کشور مطرح است.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی که در استان برای راه‌اندازی یک شهرک تخصصی نساجی انجام شده است، گفت: هدف این است که تولیدات نساجی استان البرز را به اقصی نقاط ایران و خارج از کشور ارائه دهیم.

مالمیر افزود: صنعت نساجی امروز با گذشته بسیار متفاوت است و برگزاری همایش‌ها و نمایشگاه‌ها می‌تواند به برندسازی و آموزش نیروی متخصص کمک کند.

وی تاکید کرد: در صنعت نساجی باید همکاری و تعامل سازنده برقرار شود تا شاهد بروز اتفاقات خوبی در این صنعت باشیم.

وی در بخش دیگری به اهمیت رقابت تولیدات داخلی صنعت نساجی و پوشاک با نمونه‌های خارجی افزود: ما مخالف واردات تولیدات خارجی نیستیم، اما باید این مسئله را مدیریت کرد، به نحوی که به ایجاد فضای رقابتی سالم و برابر برای رشد محصولات کارخانه‌های ایرانی شود و حمایت‌ها طوری نباشد که چالش‌های تولیدکنندگان داخلی از جمله در حوزه تامین زیرساخت‌های برق و گاز حل نشده باقی بماند.

ایجاد شهرک تخصصی نساجی؛ فرصتی برای اشتغال ۳۰هزار نفر در البرز

مالمیر در بخش دیگری با اشاره به طرح انجمن نساجی، پوشاک و چرم استان البرز در راستای راه‌اندازی شهرک تخصصی در این حوزه در استان گفت: از نتایج و ره‌آوردهای فعالیت شهرک نساجی برای استان ایجاد فرصت اشتغال حدود ۳۰‌هزار نیروی جدید است، از طرفی این شهرک می‌تواند در برقراری ارتباط بین صنایع مختلف در زنجیره نساجی و کاهش هزینه‌های فعالان این عرصه کمک کند و تمامی ملزومات لازم برای راه‌اندازی آن لحاظ شده است.

وی در بخش دیگری با اشاره به اینکه از میان ۱۶۰ برند ملی البرز تعدادی در حوزه نساجی و صنایع وابسته آن در استان فعال است بیان کرد: خوشبختانه تولیدات پوشاک کشور از جمله البرز در سال‌های اخیر رشد چشم‌گیری داشته است، به نحوی که برخی تولیدات ما از جمله محصولات جین ایرانی به خارج از کشور نیز صادر می‌شود.

وی همچنین به مشکلات صادراتی استان در بخش‌های مختلف اشاره کرد و افزود: در دو سال گذشته، صادرات استان البرز از ۳۵۰ میلیون به یک میلیارد دلار رسیده است و پیش‌بینی می‌شود که در صورت فراهم‌آوری ملزومات تولید و صنعت این رقم به مرز دو میلیارد دلار برسد.

نائب رئیس اتاق بازرگانی البرز خاطر نشان کرد: خوشبختانه صادرات خوبی در سال‌های اخیر به کشورهایی مانند عراق، ترکیه، افعانستان و آسیای میانه و یا حتی حوزه اروپا صادرات داشته‌ایم، اما برای رشد بیشتر در این زمینه باید مشکلاتی نظیر مسائل ارزی و بانکی مرتفع شود.

تامین مواداولیه نساجی؛ چالش‌ها و راه‌حل‌ها برای کشت پنبه در البرز

مالمیر در بخش دیگری در خصوص تامین مواداولیه نساجی نظیر پنبه و پلی‌استر گفت: در این مورد ظرفیت‌های تولیدی مناسب در کشور وجود دارد، اما به دلیل مشکلاتی مانند کمبود آب، کشت پنبه در کشور از جمله البرز کاهش یافته است، در این خصوص استفاده از پساب فاضلاب شهری روش مناسبی برای رونق دوباره کشت این محصول در شهرستان اشتهارد است.

وی با این توضیح که در حوزه نساجی ۲۱۵ واحد صنعتی و ۶‌هزار واحد صنفی فعال است، عنوان کرد: برای حمایت از فعالان این عرصه نیازمند حمایت‌های بیشتری از سوی دولت به ویژه برای واحدهای کوچک و متوسط هستیم، اگر تسهیلات لازم فراهم شود، ما می‌توانیم واحدهای زیادی را در صنعت نساجی فعال کرده و ضمن چندین برابر کردن ارز وارداتی حاصل از صادرات، رقابت سالمی از این طریق ایجاد کنیم.

در بخش دیگری از این نشست، امیرنوری دبیر اجرایی همایش اقتصادی چالش‌ها و رویکردهای نوین، برندها، مراکز خرید و صنعت خرده‌فروشی گفت: ۸۰‌درصد پوشاک و محصولات نساجی استان تهران در البرز تولید می‌شود.

وی در ادامه افزود: در این همایش حدود ۴۸۰ نفر از تولیدکنندگان صنعت نساجی و پوشاک استان البرز و اتحادیه پوشاک استان تهران در کرج گردهم آمدند تا مشکلات این بخش را بررسی کنند.

نوری در ادامه عنوان کرد: اکنون حدود ۶۰ برند موفق در بخش پوشاک استان البرز داریم که به عنوان الگو معرفی شده‌اند.

پاسخ دهید