info@alborzccim.ir کرج-بلوار ارم - نبش خ 100 غربی - ساختمان آناهیتا

برای نجات اقتصاد ایران، باید دیوار بین صنعت و دانشگاه را فرو ریخت

کد خبر: 31453
تاریخ انتشار: 24 بهمن 1403 - 17:31
پیام باقری؛ نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران:
نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران در اختتامیه چهارمین دوره جشنواره ملی امیرکبیر با بیان اینکه در حال حاضر ارتباط مؤثر میان صنعت و دانشگاه ضعیف بوده و دیوار حائلی میان این دو رکن وجود دارد، تاکید کرد: اگر این دیوار شکسته نشود، توسعه پایدار اقتصادی کشور ممکن نخواهد بود.

به گزارش روابط‌عمومی اتاق بازرگانی البرز، پیام باقری نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران در مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره ملی امیرکبیر و تجلیل از برگزیدگان این دوره از رویداد مذکور گفت: ما در یک زنجیره‌ای هستیم که یک طرف آن تولید علم و صنعت است و طرف دیگر تقاضا و مصرف. اما این زنجیره به درستی به هم متصل نیست.

فقدان ارتباط مؤثر میان حوزه علمی، دنشگاهی و صنعتی کشور تهدیدی برای آینده است

نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: در فرآیند تولید علم، جریان‌های مختلفی تأثیرگذار هستند، اما صنعت، جامعه و دانشگاه باید به‌ طور منسجم با هم همکاری کنند. در حال حاضر، ارتباط میان این سه بخش کافی نیست و همین مسأله، موجب می‌شود کشور نتواند از ظرفیت‌های علمی و اقتصادی خود بهره‌برداری کند.

وی با اشاره به وضعیت ایران در تولید علم، گفت: ایران در رتبه ۱۵ تولید علم جهانی قرار دارد، اما در مقایسه با این دستاورد، از حیث ارتباط میان دانشگاه و صنعت در رتبه ۱۲۰ قرار داریم که شایسته نیست و این شکاف، مانع از بهره‌برداری درست از ظرفیت‌های علمی کشور است.

جشنواره امیرکبیر؛ گام اول جهت پیوند صنعت و دانشگاه است

باقری تاکید کرد: در حال حاضر، کم‌تر از ۲درصد پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشگاهی کارفرمامحور و تقاضا‌محور هستند. این مشکل نشان می‌دهد که دانشگاه‌ها از نیازهای واقعی صنعت غافلند، برای حل این مشکل، باید پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها را به‌ طور هدفمند به سمت حل چالش‌های صنعت هدایت کرد.

وی افزود: این جشنواره، فرصتی است تا صنعت و دانشگاه در کنار هم قرار گیرند و بتوانند مشکلات اقتصادی کشور را حل کنند. در واقع، جشنواره امیرکبیر سه پیام اصلی دارد: ساماندهی و شکل‌گیری گفتمان نتیجه‌محور، پیوند عملی صنعت و دانشگاه و حل مسائل کشور از طریق هدفمند کردن پروژه‌های علمی است.

نائب رئیس اتاق ایران در بخش دیگری با بیان اینکه اتاق‌های بازرگانی می‌توانند نقش مهمی در زمینه تجاری سازی و حمایت از پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشجویی با تقویت ارتباطات میان صنعت و دانشگاه  و هدایت به سمت نیازهای واقعی بازار ایفا کنند، افزود: این همکاری‌ها در جشنواره امیرکبیر به خوبی نمایان شد و امیدواریم این تجربه در سراسر کشور گسترش یابد، اتاق بازرگانی ایران نیز آماده هرگونه همکاری در این مورد است.

لازم به توضیح است که در پایان این رویداد، از ۱۶ نفر برگزیده و شایسته تقدیر چهارمین دوره جشنواره ملی امیرکبیر در گروه‌های "فنی و مهندسی"، "کشاورزی، منابع طبیعی و محیط‌زیست"، "علوم پزشکی"، "دامپزشکی و علوم دامی"، "علوم انسانی"، "علوم پایه" و "هنر و معماری" تجلیل به عمل آمد، هچنین استاد شایسته تقدیر در حیطه ارتباط با صنعت و دو کارفرمای شایسته تقدیر در این دوره معرفی شدن

پاسخ دهید