به گزارش روابطعمومی اتاق بازرگانی البرز، مراسم اختتامیه چهارمین دوره جشنواره ملی امیرکبیر با حضور جمعی از مسئولان ملی و استانی در اتاق بازرگانی البرز برگزار گردید. این رویداد که با مشارکت جهاد دانشگاهی استان، اتاق بازرگانی البرز و بنیاد نخبگان استان برگزار شد، به منظور ایجاد ارتباط موثر میان دانشگاه، صنعت و جامعه شکل گرفت. در این دوره، تجلیل از برگزیدگان جشنواره و تلاشهای علمی و صنعتی آنها انجام شد.
هدف اصلی این جشنواره تقویت تعاملات میان سه حوزه دانشگاهی، صنعتی و اجتماعی بود که به نظر میرسد در این دوره پیشرفتهای چشمگیری در تحقق آن حاصل شده است.
پیام وزیر علوم در چهارمین دوره جشنواره ملی امیرکبیر
در بخشی از مراسم، پیام "حسین سیماییصراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری" قرائت شد. وزیر علوم در این پیام، جشنواره ملی امیرکبیر را به عنوان یک ظرفیت موثر برای ایجاد ارتباط کارآمد میان دانشگاه، صنعت و جامعه معرفی کرد و به چالشهای موجود در این ارتباطات اشاره نمود. وی بر ضرورت ایجاد یک زبان و گفتمان مشترک میان این سه بخش تأکید کرده و آن را به عنوان اولویتهای اصلی کشور در حوزه تحقیق و توسعه برشمرد.
سیماییصراف در بخش پایانی پیام خود برای سه رکن اصلی جشنواره، یعنی اتاق بازرگانی، جهاد دانشگاهی و بنیاد نخبگان البرز، آرزوی توفیق در مسیر تحقق اهداف این رویداد را داشت.
سخنرانی رئیس جهاد دانشگاهی البرز
غلامرضا اسکندریان، رئیس جهاد دانشگاهی البرز نیز در سخنان خود، جشنواره امیرکبیر را به عنوان یک پل ارتباطی مؤثر میان دانشگاهها و صنایع معرفی کرد. وی از این جشنواره به عنوان ابزاری برای شناسایی و حل چالشهای موجود میان جامعه و صنعت یاد کرده و بر اهمیت همکاریهای بینسازمانی تأکید داشت. اسکندریان در ادامه اشاره کرد که با وجود حجم بالای تولیدات علمی در کشور، تنها درصد کمی از این تحقیقات به طور مستقیم با نیازهای صنعتی و اجتماعی مرتبط است. به همین دلیل، وی هدایت این پروژهها به سمت نیازهای واقعی صنعت و جامعه را ضروری دانست. رئیس جهاد دانشگاهی البرز همچنین از دیگر دستاوردهای جشنواره امیرکبیر به ایجاد یک بانک اطلاعاتی جامع از پروژههای علمی و صنعتی اشاره کرد که میتواند زمینهساز توسعه همکاریهای بیشتر در آینده باشد.
سخنرانی رئیس بنیاد نخبگان البرز
در بخش دیگری از این آئین، محمد نبیونی رئیس بنیاد نخبگان استان البرز به اهمیت مشارکت گسترده دانشگاهها و پژوهشگران در جشنواره ملی امیرکبیر اشاره کرد. وی با بیان اینکه در دو سال اخیر بیش از ۲۰۰ هزار پایاننامه و رساله در سامانه ایرانداک ثبت شده است، اظهار کرد که تعداد پایاننامههای ارسالشده به دبیرخانه جشنواره امیرکبیر در قیاس با همه ظرفیتهای علمی دانشگاهی کمتر از انتظار بوده و این موضوع را میتوان به عنوان نشانهای از عدم برقراری ارتباط مؤثر میان صنعت و دانشگاه دانست که نیازمند یافتن راهحلهایی برای تقویت این ارتباط است. رئیس بنیاد نخبگان البرز همچنین تاکید کرد که جشنواره امیرکبیر نیاز به نگاهی ملی دارد و باید در دورههای آینده در سطح گستردهتری برگزار شود تا تأثیرات بیشتری بر تعاملات بینالمللی داشته باشد.
سخنرانی دبیر جشنواره ملی امیرکبیر
در این نشست، احمدرضا فیروزی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی البرز و دبیر چهارمین جشنواره ملی امیرکبیر، ضمن اشاره به ماموریت بزرگ این جشنواره در ایجاد ارتباط میان دانشگاه، صنعت و جامعه اعلام کرد که استقبال خوبی از سوی شرکتکنندگان در سراسر کشور در این دوره به عمل آمده است.
وی عنوان کرد که جشنواره در این دوره به عنوان یک کار مشترک
میان جهاد دانشگاهی، اتاق بازرگانی و بنیاد نخبگان البرز در تلاش است که ارتباطات میان این سه حوزه را به طور عملیاتی تقویت کند. فیروزی همچنین توضیح داد که فرآیند برگزاری جشنواره از تابستان سال جاری آغاز شد و در آن از یک سامانه جامع برای جمعآوری آثار استفاده شد. کمیتههای مختلف علمی، اجرایی، اطلاعرسانی و داوری برای برگزاری این رویداد تشکیل شدند و کمیته اطلاعرسانی با بیش از ۱۰هزار دانشگاه، سازمان و نهاد برای اطلاعرسانی جشنواره مکاتبه کرده است. وی همچنین اشاره کرد که در این جشنواره، بیشترین مشارکت در گروههای فنی و مهندسی صورت گرفته است.
معرفی برگزیدگان جشنواره
در بخش پایانی این مراسم، برگزیدگان چهارمین دوره جشنواره ملی امیرکبیر در گروههای مختلف معرفی شدند. در گروه فنی و مهندسی، ابوالفضل آذری و محسن حسنی به عنوان نفرات برگزیده و مرتضی رجبی گل و مهدی کربلایی آقابابایی شایسته تقدیر معرفی شدند. در گروه کشاورزی، منابع طبیعی و محیطزیست، ماندانا محفلی و سیدمصطفی وافقی به عنوان برگزیدگان معرفی شدند. در گروه علوم پزشکی نیز پانتهآ عباسیراد و در گروه دامپزشکی و علوم دامی، امید بوذری عنوان شایسته تقدیر را دریافت کردند.
در گروه علوم انسانی، وحید کاظمیزاده و خدیجه ابراهیمنژاد عنوان برگزیده و احمدرضا ابوترابی برزآبادی و سیمین میکده عنوان مقام شایسته تقدیر را دریافت کردند و در گروه علوم پایه نیز مطهره رضوان و زینب زمانی به عنوان برگزیدگان و صبا امیری شایسته تقدیر معرفی شدند. در گروه هنر و معماری نیز، بهروز محمدرضاپور عنوان شایسته تقدیر را دریافت کرد.
در ادامه نیز دکتر مرتضی منتظری به عنوان استاد شایسته تقدیر در حیطه ارتباط با صنعت و شرکت ملی گاز ایران و شرکت بسام فارمد به عنوان کارفرمایان شایسته تقدیر در این دوره از جشنواره ملی امیرکبیر معرفی شدند و این مراسم با تقدیر از اتاق بازرگانی البرز و جهاد دانشگاهی و بنیاد نخبگان این استان به پایان رسید.