info@alborzccim.ir کرج-بلوار ارم - نبش خ 100 غربی - ساختمان آناهیتا

افتتاح دبیرخانه ستاد سرمایه‌گذاری برای تولید در اتاق بازرگانی البرز / رفع موانع و فعال‌سازی سرمایه‌های خرد در اولویت سال ۱۴۰۴

کد خبر: 31661
تاریخ انتشار: 23 فروردین 1404 - 19:16
نخستین نشست ستاد سرمایه‌گذاری برای تولید استان البرز هم‌زمان با افتتاح دبیرخانه این ستاد در محل اتاق بازرگانی البرز و با حضور مسئولان ارشد اجرایی استان، بخش خصوصی و مدیران نهادهای اقتصادی برگزار شد.

به گزارش روابط‌عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی البرز، در نخستین نشست ستاد سرمایه‌گذاری برای تولید استان، مجتبی عبداللهی استاندار البرز ضمن تبیین راهبردهای اصلی سال ۱۴۰۴ در حوزه تولید، بر ضرورت بهره‌برداری بهینه از ظرفیت‌های موجود در استان و هدایت سرمایه‌های خرد مردمی به سمت تولید تاکید کرد.

استاندار البرز در بخشی از سخنان خود با بیان اینکه اعتقاد دارم که باید سرمایه‌های خرد مردم را از منازل، بانک‌ها و مسیرهای غیرمولد جمع‌آوری و به سمت تولید هدایت کنیم، اظهار کرد: این مهم تنها با طراحی سازوکارهای عملی و مشارکت اجتماعی در محلات ممکن خواهد بود. طرح‌های کوچک و زودبازده محلی می‌توانند منشأ تحولی در اشتغال و رونق اقتصادی شوند.

تاکید استاندار بر هدایت سرمایه‌های خرد و بازفعال‌سازی ظرفیت‌های بلااستفاده

وی افزود: یکی از اولویت‌های ما در سال جاری، استفاده از ظرفیت‌های خالی صنایع موجود و بازفعال‌سازی بنگاه‌های نیمه‌فعال و راکد است. ما در استان البرز بالغ بر ۲هزار و ۷۷۵ مجوز تاسیس صادر کرده‌ایم، اما بسیاری از این مجوزها منجر به آغاز عملیات اجرایی نشده‌اند. این‌ها سرمایه‌های معطل‌ شده‌ای هستند که باید تعیین تکلیف شود.

عبداللهی با بیان اینکه در خصوص سرمایه‌گذاری‌های کلان نیز بایستی نگاه‌مان به سمت زیرساخت‌ها باشد، گفت: استان ما با مشکلاتی مانند کم‌آبی و ناترازی انرژی مواجه است، بنابراین سرمایه‌گذاری‌های های‌تک و کم‌مصرف از نظر آب و انرژی باید در اولویت باشند.

وی همچنین با اشاره به بروکراسی‌های زائد گفت: سرمایه‌گذاران وقتی وارد استان البرز می‌شوند، نباید مدت طولانی پشت درهای ادارات معطل بمانند، ما باید سازوکاری ایجاد کنیم که به‌ محض ورود آنها به البرز، مجوز شروع فعالیت در دست سرمایه‌گذاران باشد، همان‌طور که در برخی استان‌های موفق کشور این الگو پیاده شده است.

وی در ادامه تاکید کرد: در سال ۱۴۰۳ ما رتبه اول احیای واحدهای راکد را داشتیم و تلاش خواهیم کرد در سال جدید نیز این روند ادامه پیدا کند. باید مشکلات شهرک‌های صنعتی به صورت میدانی شناسایی شود و جلسات ستاد سرمایه‌گذاری مستقیماً در این مناطق برگزار گردد.

مسیر رشد از احیای واحدهای فعلی می‌گذرد نه جذب سرمایه‌گذار جدید

پرهام رضایی رئیس اتاق بازرگانی البرز، در این نشست با اشاره به وضعیت موجود تولید در استان بیان کرد: امروز ما بیش از ۴هزار واحد صنعتی در البرز داریم. اگر حتی نیمی از این واحدها با ظرفیت کامل فعالیت کنند، نیازی به جذب سرمایه‌گذار جدید نخواهیم داشت، باید از ظرفیت‌های کنونی با دقت و حمایت استفاده کنیم.

رئیس اتاق بازرگانی البرز با تاکید بر اینکه توسعه سرمایه‌گذاری بدون بسته‌های حمایتی محقق نمی‌شود، گفت: وقتی صحبت از جذب سرمایه می‌شود، انتظار می‌رود بانک مرکزی، سازمان برنامه‌وبودجه و سایر نهادها نیز وارد عمل شوند. اگر در سال شعار "سرمایه‌گذاری برای تولید" بسته حمایتی نداشته باشیم، نتیجه ملموسی حاصل نمی‌شود.

رضایی در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از وضعیت زیرساخت‌ها در کشور از جمله البرز عنوان کرد: سال گذشته، چالش‌های زیادی در حوزه انرژی داشتیم. قطع برق و کمبود گاز در برخی ایام سال، موجب سردرگمی فعالان اقتصادی شد، بدین منظور باید تضمین‌های لازم به تولیدکنندگان داده شود که در صورت سرمایه‌گذاری، دچار چنین اختلالاتی نخواهند شد.

وی با بیان اینکه ما به عنوان نمایندگان بخش خصوصی کشور در شورای راهبردی بین‌الملل اتاق بازرگانی ایران در حال برنامه‌ریزی برای توسعه تجارت خارجی و جذب سرمایه‌گذاران هستیم، افزود: اما تا زمانی که بستر داخلی فراهم نباشد، امکان موفقیت در جذب سرمایه‌گذار خارجی نیز نخواهد بود.

رئیس اتاق بازرگانی البرز گفت: این استان با توجه به نزدیکی به پایتخت و دسترسی جاده‌ای و ریلی گسترده، ظرفیت بالایی در حوزه خدمات، به‌ ویژه لجستیک دارد و باید با برنامه‌ریزی مناسب این ظرفیت‌ها به فرصت تبدیل شود.

گزارش اقدامات و برنامه‌های اقتصادی استان البرز

در بخش دیگری از این نشست، عزیزاله افضلی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز با ارائه گزارشی از فعالیت‌های انجام شده در حوزه سرمایه‌گذاری در این استان گفت: از آغاز سال جاری و به دنبال نام‌گذاری آن به عنوان سال سرمایه‌گذاری برای تولید، بلافاصله با راهبری استاندار، جلساتی تحلیلی و کارشناسی با دانشگاه‌ها، بانک‌ها، فعالان اقتصادی بخش خصوصی، نهادها و سازمان‌های مردمی غیردولتی و مدیران دستگاه‌های اجرایی برگزار کردیم.

وی افزود: تاسیس اتاق فکر طراحی ساختار ستاد سرمایه‌گذاری برای تولید و تدوین فرآیندها و ایجاد دبیرخانه رسمی در محل اتاق بازرگانی البرز از جمله مهم‌ترین اقدامات صورت‌گرفته در این زمینه بوده که تاکنون انجام شده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز با اشاره به لزوم استفاده از ظرفیت‌های بازار سرمایه گفت: ما طی دو هفته آینده همایشی با حضور مدیران بورس و شرکت‌های سرمایه‌گذاری در البرز برگزار خواهیم کرد. هدف این است که بخش خصوصی استان بتواند دسترسی بهتری به منابع مالی بازار سرمایه داشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه توجه به آمایش سرزمینی و اولویت‌بندی پروژه‌ها براساس توان اکولوژیکی استان، در رأس برنامه‌های ما قرار دارد، افزود: تمرکز بر طرح‌های نیمه‌تمام و زنجیره ارزش، رویکرد اصلی در انتخاب پروژه‌های اولویت‌دار خواهد بود.

تمرکز بر بهره‌وری و فعال‌سازی ظرفیت‌های خالی

در این نشست، میرابراهیم صدیق، سرپرست دفتر هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری البرز نیز با تاکید بر لزوم ارتقاء بهره‌وری در واحدهای تولیدی استان گفت: توسعه تولید بدون نیاز به ایجاد کارخانه‌های جدید باید در اولویت قرار داده شود، بسیاری از واحدهای صنعتی در استان با ظرفیت‌های خالی فعالیت می‌کنند که می‌توان با اتصال سرمایه‌گذاران به این ظرفیت‌ها، به شکل مؤثری تولید را افزایش داد.

وی همچنین یکی از ماموریت‌های اصلی ستاد سرمایه‌گذاری را تسهیل فرآیندهای اداری عنوان کرد و افزود: متاسفانه پنجره واحد سرمایه‌گذاری هنوز نتوانسته نقش واقعی خود را در خدمت‌رسانی به سرمایه‌گذاران ایفا کند. ما در تلاش هستیم با اصلاح رویه‌ها، این سامانه را به نقطه اتکای فعالان اقتصادی تبدیل کنیم.

صدیق در ادامه با تاکید بر لزوم داشتن نگاه بهره‌بردارانه به امکانات موجود در استان البرز بیان کرد: ما باید به جای توسعه فیزیکی از زیرساخت‌های موجود به‌ صورت هدفمند استفاده کنیم. این مسیر، هم هزینه‌ها را کاهش می‌دهد و هم موجب شتاب در بازگشت سرمایه خواهد شد.

دیدگاه مدیران اجرایی: از قانون‌گرایی تا تمرکز بر ترک‌فعل‌ها

در بخش پایانی نشست، جمعی از مدیران اجرایی و نمایندگان دستگاه‌های مختلف استان نیز به ارائه نقطه‌نظرات خود پرداختند. یکی از نکات مشترک بین این دیدگاه‌ها، تاکید بر وجود ظرفیت‌های قانونی و در مقابل، ضعف در اجرای آنها بود.

ضرورت اصلاح رویه‌ها، تمرکز بر رشد و توسعه ساختارهای قانونی و تشکیلاتی مناسب در استان و رفع چالش‌ها برای اجرای دقیق قوانین از جمله مسائل مهم و ضروری برای تحقق شعار در استان مبنی بر سرمایه‌گذاری برای تولید است.

در بخش دیگری نیز بر بهره‌گیری از ظرفیت منطقه ویژه اقتصادی پیام، توسعه لجستیک، تسهیل صادرات و ایجاد پایانه صادراتی برای محصولات کشاورزی و دارویی و توسعه نیروگاه‌های خورشیدی برای تامین انرژی و جبران بخشی از کسری‌ استان در این زمینه تاکید شد.

پاسخ دهید