info@alborzccim.ir کرج-بلوار ارم - نبش خ 100 غربی - ساختمان آناهیتا

زیرساخت‌های ضعیف و هزینه‌های سنگین؛ مانع اصلی مسیر سرمایه‌گذاری است

کد خبر: 31677
تاریخ انتشار: 26 فروردین 1404 - 12:35
رئیس اتاق بازرگانی البرز در میزگرد اقتصادی برنامه «نگاه مردم»:
رئیس اتاق بازرگانی البرز در میزگرد اقتصادی برنامه "نگاه مردم" با انتقاد از نبود شفافیت اطلاعات، امنیت اقتصادی و نقشه راه مشخص در حوزه سرمایه‌گذاری سخن گفت و افزود: زیرساخت‌های ضعیف و هزینه‌های سنگین؛ مانع اصلی مسیر سرمایه‌گذاری است.

 

به گزارش روابط‌عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز، ویژه‌ برنامه "نگاه مردم"در قالب یک میزگرد اقتصادی و با محوریت بررسی شعار سال ۱۴۰۴ "سرمایه‌گذاری برای تولید" با حضور رئیس اتاق بازرگانی البرز و مدیرکل صمت این استان برگزار شد.

در ابتدای این نشست، پرهام رضایی با اشاره به روند نامگذاری سال‌های اخیر توسط مقام معظم رهبری بر محوریت حمایت از تولید و اقدامات لازم برای توسعه و بهبود آن اظهار کرد: در چند سال گذشته، شعارهای سال عمدتاً رنگ‌وبوی اقتصادی داشته‌اند. اما باید صادقانه به دنبال پاسخ به این پرسش باشیم که چه میزان از اقدامات لازم برای تحقق شعار سال اجرایی شده است، در این مورد حتی اگر نخواهیم به تحقق کامل ۱۰۰‌درصدی فکر کنیم، حداقل به این پرسش پاسخ دهیم که آنچه در پایان هر سال عملیاتی شده از مرز ۵۰درصد گذشته است یا خیر، متاسفانه آمارهای تولید، صادرات و واردات نشان می‌دهند که در عمل به این شعارها کوتاهی شده است.

سرمایه‌گذاری بدون بستر حمایتی نتیجه نمی‌دهد

رئیس اتاق بازرگانی البرز در ادامه شعار امسال مبنی بر "سرمایه‌گذاری برای تولید"، این مفهوم را بسیار کلان و نیازمند بسترسازی دقیق دانست و گفت: سرمایه‌گذاری برای تولید تنها در صورتی معنا دارد که دولت هم‌زمان با اعلام شعار سال، بسترهای لازم برای تحقق آن را نیز فراهم کند. در کشورهای توسعه‌یافته، سرمایه‌گذاری همیشه همراه با بسته‌های حمایتی حرکت می‌کند. ما نمی‌توانیم فقط یک شعار بدهیم و بعد از بخش خصوصی انتظار داشته باشیم که وارد میدان شود.

وی در ادامه افزود: سرمایه‌گذاری رابطه مستقیمی با امنیت اقتصادی دارد. وقتی امنیت فراهم باشد، سرمایه‌گذاری از نوع داخلی یا خارجی آن به‌ صورت طبیعی اتفاق می‌افتد.

راه‌اندازی دبیرخانه ویژه سرمایه‌گذاری در اتاق بازرگانی البرز

رئیس اتاق بازرگانی البرز از راه‌اندازی دبیرخانه ویژه سرمایه‌گذاری این استان خبر داد و گفت: با توجه به نام‌گذاری امسال با محوریت تولید و سازندگی و در راستای حمایت از طرح‌های سرمایه‌گذاری، این دبیرخانه از روز شنبه گذشته در محل اتاق بازرگانی البرز آغاز به کار کرده است.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده برای تسهیل سرمایه‌گذاری در استان افزود: مقرر شده هر هفته روزهای شنبه، از ساعت ۱۴ به بعد، استاندار البرز به همراه هیأت اقتصادی استان در محل اتاق بازرگانی حاضر شوند تا از نزدیک پای صحبت سرمایه‌گذاران بنشینند و اقدامات لازم جهت حمایت از آن‌ها صورت گیرد.

رضایی در ادامه یکی از بزرگ‌ترین مزیت‌های البرز را فعالیت شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی این استان عنوان کرد و گفت: این شورا به ریاست استاندار، دبیری اتاق بازرگانی و با حضور فعالان اقتصادی و مدیران دولتی ماهانه برگزار و پیش از برگزاری هر جلسه رسمی، نشست‌های کارشناسی تشکیل می‌شود و مصوبات نهایی برای تمامی دستگاه‌های استان لازم‌الاجرا است.

وی افزود: کسب رتبه ۸۶.۴درصدی برای شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی البرز در ارزیابی عملکردی شوراهای اتاق های بازرگانی سراسر کشور در سال ۱۴۰۳، نشان‌دهنده اثربخشی مصوبات این شورا است.

هزینه‌ بالای زمین و قطعی انرژی؛ چالش‌ جدی پیش‌روی تولید و سرمایه‌گذاری است

رضایی در ادامه به برخی چالش‌های موجود در مسیر سرمایه‌گذاری نیز اشاره کرد و گفت: اگرچه حرکت‌های مثبتی در حوزه حمایت از سرمایه‌گذاری آغاز شده، اما همچنان موانعی نظیر قیمت بالای زمین، نبود زیرساخت‌های انرژی و قطعی‌های مکرر برق و گاز مانعی جدی برای توسعه سرمایه‌گذاری محسوب می‌شوند.

وی افزود: در بسیاری از کشورهای دنیا، زمین برای سرمایه‌گذار رایگان یا با شرایط بلندمدت در اختیار قرار می‌گیرد، اما در ایران، زمین با قیمت‌های ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان به ازای هر مترمربع، عملاً امکان شروع بسیاری از پروژه‌ها را با مشکل مواجه کرده و از بین می‌برد.

وی با بیان اینکه حمایت واقعی از سرمایه‌گذار مستلزم فراهم‌سازی بسترهای لازم است، عنوان کرد: تنها با ایجاد زیرساخت‌های مناسب از جمله تأمین پایدار آب، برق و گاز می‌توان انتظار رشد تولید و سرمایه‌گذاری در استان را داشت.

نبود شفافیت اطلاعات، چشمان تصمیم‌گیری را بسته است

رضایی در ادامه یکی از ریشه‌ای‌ترین مشکلات اقتصادی استان البرز و کشور را نبود شفافیت اطلاعات دانست و گفت: در البرز امروز هیچ اطلاعات وداده‌های آماری دقیقی مبنی بر اینکه چند واحد تولیدی در این استان فعال، نیمه‌فعال، تعطیل یا ورشکسته هستند، در دسترس نیست و برای این مسئله این‌گونه می‌شود مثال زد که وقتی شیشه ماشینی تمیز و شفاف نباشد، راننده نمی‌تواند مسیر را به درستی ببیند و این وضعیت امروز اقتصاد کشور است.

وی با تاکید بر نیاز مبرم به ایجاد پایگاه داده دقیق در سطح استان از واحدهای در حال کار، راکد و نیمه راکد ادامه داد: اگر سرمایه‌گذاری بخواهد وارد استان شود، ما حتی اطلاعات پایه‌ای برای راهنمایی او نداریم. سال‌هاست در اتاق بازرگانی فریاد می‌زنیم که این داده‌ها باید ایجاد شود، اما هنوز اتفاق اثربخشی را دراستان برای تحقق آن شاهد نبوده‌ایم.

فقدان نقشه راه اقتصادی، برنامه‌ریزی را ناممکن کرده است

رضایی در ادامه با انتقاد از نبود یک راهبرد مشخص اقتصادی در استان و کشور بیان کرد: یک ماه از سال ۱۴۰۴ نیز سپری شد، اما هنوز نمی‌دانیم در حوزه اقتصاد به کدام سمت وسو می‌خواهیم حرکت کنیم. بدون هدف و مسیر مشخص پیش می‌رویم و هر اقدامی بی‌ثمر است و وقتی چشم باز می‎‌کنیم که نیمی از سال گذشته و باز هم کارنامه‌ عملکردی برای ارائه در این خصوص نداریم.

قدردانی از مدیریت استان البرز و انتقاد از سیاست‌های کلان اقتصادی

رئیس اتاق بازرگانی البرز با تقدیر از همراهی و عملکرد مثبت دکتر عبداللهی استاندار و مدیران دستگاه‌های اجرایی در طرح، بررسی و پیگیری مشکلات فعالان بخش خصوصی این استان عنوان کرد: ما در البرز از استانداری فعال و دلسوز برخورداریم که با حضور مستمر در جلسات اقتصادی، همراه واقعی بخش خصوصی است. از مدیران استانی نیز تشکر می‌کنم که با مشارکت و حضور در جلسات مربوطه همیشه کنار ما بوده‌اند.

وی در ادامه بیان کرد: علی‌رغم تلاش‌های استانی برای بهبود فضای کسب‌وکار، فعالان اقتصادی بخش خصوصی با مشکلات عدیده‌ای مواجه‌ هستند که ریشه در سیاست‌های کلان کشور دارد، امروز بانک مرکزی به شکل جزیره‌ای عمل می‌کند و تصمیمات آن با سیاست‌های استانی هم‌راستا نیست. این ناهماهنگی‌ها به کل سیستم آسیب می‌زند.

راهکارهایی برای بهبود سرمایه‌گذاری مردمی و جلوگیری از تکرار تجربه بورس

رضایی با ذکر پیشنهاداتی عملی برای تسهیل سرمایه‌گذاری در بخش تولید در کشور گفت: یکی از اقدامات مهم و اساسی می‌تواند ایجاد صندوق‌های سرمایه‌گذاری استانی باشد، این صندوق‌ها باید با رویکرد مشورتی و نظارت اتاق‌های فکر فعالیت کنند تا سرمایه‌گذاری خرد مردم به درستی هدایت شود و تجربه تلخ بورس تکرار نشود.

پاسخ دهید