info@alborzccim.ir کرج-بلوار ارم - نبش خ 100 غربی - ساختمان آناهیتا

لزوم شناسه‌دار کردن کفش و اجزای پوشاک

کد خبر: 9861
تاریخ انتشار: 21 دی 1398 - 15:47

نظر به اینکه واردکنندگان کفش و اجزای پوشاک (از جمله کیف، کمربند و...) به ترتیب از ۳۱/  ۴/  ۹۶ و ۳۰/  ۷/  ۹۶ ملزم به اخذ و نصب شناسه کالا مطابق بندهای ۲ و ۵ جدول ذیل تبصره یک ماده ۳ «دستورالعمل اجرایی ثبت شناسه، اخذ و نصب شناسه کالا برای گروه کالایی منسوجات و پوشاک مورخ ۴/  ۳/  ۹۶ مصوب وزارت صنعت، معدن و تجارت» هستند.

 همچنین باتوجه به بند‌های ۲ و ۵ جدول ذیل ماده ۲ «دستورالعمل ماده ۷ آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای کالاهای مشمول گروه کالایی پوشاک مورخ ۲/  ۴/  ۹۷ مصوب وزارت صنعت، معدن و تجارت»، از تاریخ‌های ۳۱/  ۵/  ۹۷ و ۳۰/  ۰۸/  ۹۷ به ترتیب مهلت عرضه کفش و اجزای پوشاک خارجی فاقد شناسه کالا به اتمام رسیده و از تاریخ‌های اخیر، هر گونه عرضه کفش و اجزای پوشاک (از جمله کیف، کمربند و...) فاقد شناسه در سطح خرده‌فروشی مستند به بند ذ ماده ۲ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، قاچاق محسوب می‌شود. در این رابطه با توجه به بند ذ ماده ۲ و ماده ۱۳ قانون مذکور، ارائه و داشتن اسناد گمرکی مبنی بر واردات قانونی کالا، تاثیر بر عدم احراز رفتار قاچاق عرضه کالای فاقد شناسه ندارد و ملاک صرفا داشتن شناسه کالا است.

قابل ذکر است مجازات رفتار قاچاق به موجب بند ب ماده ۱۸ قانون اخیر علاوه بر ضبط کالا، موجب جریمه نقدی یک تا سه برابر ارزش کالای قاچاق است. اگرچه قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و دستورالعمل‌های مذکور سابقا به انحای مختلف اطلاع‌رسانی شده و در فضای مجازی نیز در دسترس است و مدت قابل‌توجهی نیز از مهلت‌های قانونی سپری شده خواهشمند است دستور فرمایید ترتیبی اتخاذ شود ظرف مدت ۱۰ روز نسبت به ابلاغ متن اخطار به اعضای عرضه‌کننده کفش و اجزای پوشاک از طرق مقتضی اقدام و متن اخطاریه فوق‌الاشاره به جامعه هدف ابلاغ و در محل در ورودی مجتمع‌های تجاری و فروشگاه‌های عرضه‌کننده استان‌های هدف ذیل الذکر نصب شود. براساس این دستورالعمل استان‌های هدف طرح مقابله با قاچاق پوشاک شامل تهران، البرز، خراسان رضوی، مازندران، گیلان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اصفهان و فارس می‌شود.

مطالب مرتبط

پاسخ دهید