نظر به اینکه واردکنندگان کفش و اجزای پوشاک (از جمله کیف، کمربند و...) به ترتیب از ۳۱/ ۴/ ۹۶ و ۳۰/ ۷/ ۹۶ ملزم به اخذ و نصب شناسه کالا مطابق بندهای ۲ و ۵ جدول ذیل تبصره یک ماده ۳ «دستورالعمل اجرایی ثبت شناسه، اخذ و نصب شناسه کالا برای گروه کالایی منسوجات و پوشاک مورخ ۴/ ۳/ ۹۶ مصوب وزارت صنعت، معدن و تجارت» هستند.
همچنین باتوجه به بندهای ۲ و ۵ جدول ذیل ماده ۲ «دستورالعمل ماده ۷ آییننامه اجرایی ماده ۱۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای کالاهای مشمول گروه کالایی پوشاک مورخ ۲/ ۴/ ۹۷ مصوب وزارت صنعت، معدن و تجارت»، از تاریخهای ۳۱/ ۵/ ۹۷ و ۳۰/ ۰۸/ ۹۷ به ترتیب مهلت عرضه کفش و اجزای پوشاک خارجی فاقد شناسه کالا به اتمام رسیده و از تاریخهای اخیر، هر گونه عرضه کفش و اجزای پوشاک (از جمله کیف، کمربند و...) فاقد شناسه در سطح خردهفروشی مستند به بند ذ ماده ۲ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، قاچاق محسوب میشود. در این رابطه با توجه به بند ذ ماده ۲ و ماده ۱۳ قانون مذکور، ارائه و داشتن اسناد گمرکی مبنی بر واردات قانونی کالا، تاثیر بر عدم احراز رفتار قاچاق عرضه کالای فاقد شناسه ندارد و ملاک صرفا داشتن شناسه کالا است.
قابل ذکر است مجازات رفتار قاچاق به موجب بند ب ماده ۱۸ قانون اخیر علاوه بر ضبط کالا، موجب جریمه نقدی یک تا سه برابر ارزش کالای قاچاق است. اگرچه قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و دستورالعملهای مذکور سابقا به انحای مختلف اطلاعرسانی شده و در فضای مجازی نیز در دسترس است و مدت قابلتوجهی نیز از مهلتهای قانونی سپری شده خواهشمند است دستور فرمایید ترتیبی اتخاذ شود ظرف مدت ۱۰ روز نسبت به ابلاغ متن اخطار به اعضای عرضهکننده کفش و اجزای پوشاک از طرق مقتضی اقدام و متن اخطاریه فوقالاشاره به جامعه هدف ابلاغ و در محل در ورودی مجتمعهای تجاری و فروشگاههای عرضهکننده استانهای هدف ذیل الذکر نصب شود. براساس این دستورالعمل استانهای هدف طرح مقابله با قاچاق پوشاک شامل تهران، البرز، خراسان رضوی، مازندران، گیلان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اصفهان و فارس میشود.