بانک مرکزی برای رفع بحران مواد اولیه وارداتی، بخش تولید را یاری دهد
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی البرز تولید محصول در کارخانجاتی که از مواد اولیه وارداتی استفاده می کنند را در وضعیتی بحرانی ذکر کرد و از بانک مرکزی برای رفع این مشکل حاد یاری طلبید.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی البرز، رحیم بنامولائی در شصت و چهارمین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی البرز گفت: ضروری است واردات مواد اولیه مورد نیاز بخش تولید از محل ارز صاراتی تهیه تا از این طریق بخشی از نیاز حوزه تولید به مواد اولیه تامین شود.
وی با ذکر این نکته که مواد اولیه موجود در اکثر کارخانجات ما تنها پاسخگوی تامین نیاز دوماه است افزود: اگر برای رفع این مشکل حاد چاره اندیشی نشود، به تدریج خطوط محصولاتی که با مواد اولیه وارداتی تولید می شود تعطیل خواهد شد.
وی گفت: با اعلام دستورالعمل بانک مرکزی در خصوص ارز نیما و نیز برگشت ارز صادرات به کشور، در واردات مواد اولیه دست انداز ایجاد شد، چراکه در این دستورالعمل برای واردات مواد اولیه برنامه منطقی پیش بینی نشده است.
رييس اتاق بازرگاني البرز به راهکار پیشنهادی اتاق بازرگانی ايران در ۶ ماده به بانك مركزي جهت رفع مشکلات ارز واردات و صادرات اشاره کرد و گفت: متاسفانه این راهکار که درخواست بحق تولیدکنندگان است مورد توجه بانك مرکزی قرار نگرفت.
رئیس اتاق بازرگانی البرز تصریح کرد: بايد اجازه داده شود كساني كه صادرات انجام مي دهند با ارز صادراتی مواد اوليه وارد كنند.
بنامولائی گفت: البته در ظاهر بخشی از مشکل واردات مواد اولیه با ارز حاصل از صادرات برطرف شده است ، با اینحال بانک مرکزی همچنان ضرورت برگشت ارز حاصل از صادرات را مورد تاکید قرار داده و در بخشنامه اي عنوان شده است كساني كه ارز صادراتي خود را بر نگردانند از معافيت مالياتي و معافيت ٩ درصد ارزش افزوده محروم خواهند شد.
وی ضرورت ایجاد هماهنگی بین بانک مرکزی و بخش خصوصی در مسیر رفع موانع تولید، صادرات و واردات را مورد تاکید قرار داد.
بنامولائی درادامه به چالش تامین سوخت کانتینر های یخچال دار حامل محصولات کشاورریصادراتی استان اشاره کرد و گفت: یخچال های این کانتینرها مخزن سوخت جداگانه برای یخچال هایشان دارند، اما سوخت با نرخ دولتی برای این یخچال ها درنظر گرفته نشده که این مشکل موجب کاهش کیفیت و گهگاه فاسد شدن محصولات زراعی صادراتی می شود.
رئیس اتاق بازرگانی البرز افزود: صادركنندگان محصولات كشاورزي استان البرز روزانه پنجاه كانتينر صيفي جات به كشورهاي عربي و آسياي ميانه صادر می کنند.
بنامولايي از برنامه ریزی جهت تشكيل كميته راهبردي در اتاق بازرگاني و ارايه نقشه راه با هدف رفع مشكلات توليد خبر داد و اظهار کرد: با توجه به شرايط کنونی اقتصادي تشكيل اين كميته راهگشای رفع پاره ای از مشکلات خواهد بود.
وی اظهار امیدواری کرد: با همدلي و هم افزايي بين مسولان دولتي و بخش خصوصي تنگناها و موانع موجود در مسیر رونق تولید و کسب و کار برطرف شود.
آخرین اخبار
- رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی البرز: طالقان ظرفیتی ویژه در حوزه گردشگری کشاورزی دارد اردیبهشت ۳۱, ۱۳۹۸
- سرپرست فرمانداری طالقان بر ضرورت ایجاد ۲۰ اکوکمپ در این شهرستان تاکید کرد اردیبهشت ۳۱, ۱۳۹۸
- دبیرکل اتاق بازرگانی البرز: تقویت بازار گردشگری در طالقان از اهمیت بالایی برخوردار است اردیبهشت ۳۱, ۱۳۹۸
- دستورالعمل اجرایی طرح مهارت آموزی در محیط کار واقعی و آموزش دوگانه اردیبهشت ۳۱, ۱۳۹۸
- سمینار حضوری امور گمرکی و ترخیص کالا در تجارت خارجی اردیبهشت ۳۱, ۱۳۹۸
بایگانی ماهانه اخبار و رویدادهای اتاق
- خرداد ۱۴۰۱ (۶)
- اردیبهشت ۱۴۰۱ (۲۵)
- فروردین ۱۴۰۱ (۱۸)
- اسفند ۱۴۰۰ (۳۷)
- بهمن ۱۴۰۰ (۴۱)
- دی ۱۴۰۰ (۵۴)
- آذر ۱۴۰۰ (۵۹)
- آبان ۱۴۰۰ (۵۷)
- مهر ۱۴۰۰ (۳۵)
- شهریور ۱۴۰۰ (۳۲)
- مرداد ۱۴۰۰ (۳۰)
- تیر ۱۴۰۰ (۶۰)
- خرداد ۱۴۰۰ (۵۳)
- اردیبهشت ۱۴۰۰ (۷۷)
- فروردین ۱۴۰۰ (۴۵)
- اسفند ۱۳۹۹ (۴۱)
- بهمن ۱۳۹۹ (۶۵)
- دی ۱۳۹۹ (۶۷)
- آذر ۱۳۹۹ (۶۸)
- آبان ۱۳۹۹ (۳۵)
- مهر ۱۳۹۹ (۳۷)
- شهریور ۱۳۹۹ (۴۸)
- مرداد ۱۳۹۹ (۵۰)
- تیر ۱۳۹۹ (۲۹)
- خرداد ۱۳۹۹ (۲۳)
- اردیبهشت ۱۳۹۹ (۶۹)
- فروردین ۱۳۹۹ (۴۸)
- اسفند ۱۳۹۸ (۴۵)
- بهمن ۱۳۹۸ (۴۳)
- دی ۱۳۹۸ (۷۶)
- آذر ۱۳۹۸ (۷۰)
- آبان ۱۳۹۸ (۱۸۸)
- مهر ۱۳۹۸ (۵)
- تیر ۱۳۹۸ (۱۰۶)
- خرداد ۱۳۹۸ (۷۵)
- اردیبهشت ۱۳۹۸ (۵۷)
- فروردین ۱۳۹۸ (۲۷)