info@alborzccim.ir کرج-بلوار ارم - نبش خ 100 غربی - ساختمان آناهیتا

تاکید بر واگذاری اختیارات بیشتر توسط دولت به بخش‌خصوصی

کد خبر: 29171
تاریخ انتشار: 9 خرداد 1402 - 21:32
از سوی معاون اجرایی رئیس جمهور مطرح شد:
معاون اجرایی رئیس جمهور گفت: دولت باید آنچه می‌تواند توسط بخش خصوصی انجام شود را به آنها بسپارد و موجب تقویت فعالیت‌های این عرصه شود.

به گزارش روابط‌عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی البرز، محسن منصوری بعدازظهر روز سه‌شنبه در نود‌وهشتمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی البرز که در محل استانداری برگزار شد، اظهار کرد: عزم دولت بر این است که در حوزه‌های صنعت، معدن، تجارت،‌ بازرگانی و دیگر فعالیت‌های مرتبط به فعالان اقتصادی شاهد رخدادهای مثبت و اثرگذار باشیم، البته برخی موارد نیاز به اصلاح آئین‌نامه دارد و زمان‌بر است، خوشبختانه تاکنون اقدامات مناسبی صورت گرفته و خروجی آن می‌تواند منجر به رشد اقتصادی کشور شود.

وی با اشاره به اینکه ما مشکلات حوزه تولید را می‌دانیم، گفت: مشکلات زیاد است اما مسیرهای ممکن به سمت رفع این موانع را پیش می‌بریم.

معاون اجرایی رئیس جمهور با بیان اینکه در پایان سال ۱۴۰۰ رشد اقتصادی کشور به ۴/۴درصد رسید، افزود: این عدد در انتهای سال گذشته برابر ۴ درصد بود و در بخش‌های مختلف صنعت و یا سرمایه ثابت نیز که عمده آن بحث ماشین‌آلات است، رشد قابل توجهی نسبت به قبل حاصل شد.

جلب نظر بخش خصوصی در برنامه هفتم توسعه

وی با بیان اینکه تولید و تجارت کار آسانی نیست، گفت: در برنامه هفتم توسعه تا حدودی توانسته‌ایم نظر مثبت بخش خصوصی را اتخاذ کنیم، جلساتی هم با حضور فعالان این عرصه برگزار شد و باز هم از پیشنهادات آنها استقبال می‌کنیم.

منصوری با اشاره به اینکه تضعیف بخش خصوصی بر اراده کشور در مباحث اقتصادی هم اثرگذار است، گفت: تاکیدات مقام معظم رهبری بر مردمی‌سازی کشور و دولت بیشتر معطوف به حوزه اقتصاد است.

تقویت نقش تسهیلگری دولت در مقام سیاست‌گذاری، نظارت و حمایت از بخش خصوصی

وی با بیان اینکه اگر سهم دولت در اقتصاد بیشتر از بخش خصوصی باشد موجب افزایش آسیب در این حوزه می‌شود، افزود: دولت باید در مقام سیاست‌گذاری، نظارت و حمایت حاضر شود و نقش تسهیلگری خود را تقویت کند.

معاون اجرایی رئیس جمهور گفت: دولت باید آنچه می‌تواند توسط بخش خصوصی انجام شود را به آنها بسپارد و موجب تقویت فعالیت‌های این عرصه شود.

منصوری در مورد بازگشت ارزهای صادراتی که مانعی بر سر راه مراودات بین‌المللی فعالان اقتصادی ایرانی است، گفت: مجموعه‌هایی که ارزهای حاصل از صادرات سال ۱۴۰۰ را هنوز بازنگردانده‌اند با انجام مکاتبات لازم می‌توانیم پیگیر حل‌و‌فصل مشکلات آنها شویم، برای تعیین تکلیف چگونگی بازگشت ارزهای صادراتی مرتبط به سال های ۹۸ و ۹۹ هنوز جلسات کارشناسی در حال برگزاری است.

وی در مورد حل‌و‌فصل مسائل مرتبط به منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین‌المللی پیام که یک زیرساخت مناسب برای کشور است، افزود: موقعیت جغرافیایی مناسب آن به لحاظ قرارگیری در البرز و همجواری با پایتخت دلیل محکمی است که پیگیر حل مسائل آن باشیم.

وی با بیان اینکه سال گذشته ۷۵ هزار مگاوات میزان مصرف برق کشور بوده است، گفت: این در حالی است که در طول همان سال تنها حدود ۶۰هزار مگاوات تولید انرژی برق داشتیم، به عبارتی با کسری ۱۶ هزار مگاوات کسری مواجه شدیم، از حوزه تولید و صنعت برای مدیریت مصرف برق کمک‌های لازم را دریافت کردیم.

کاهش آسیب‌های وارده به فعالان اقتصادی در حوزه تولید

وی در بخش دیگری در مورد قیمت‌های دستوری آن هم در شرایطی که اقتصاد پایداری را در کشور شاهد نیستیم، گفت: وظیفه دولت کنترل کردن است سعی ما بر این است که کمتر تولیدکنندگان و دیگر فعالان اقتصادی آسیب ببینند.

وی با اشاره به تامین ارز تخصیصی به فعالان اقتصادی از جمله تولیدکنندگان افزود: این فرآیند را نیز کوتاه خواهیم کرد چرا که باید تقاضای بخش تولید زودتر مرتفع شود چون کاهش فعالیت این بخش آسیب‌هایی مانند بالا رفتن تورم را به همراه خواهد داشت.

منصوری در مورد ساماندهی لکه‌های صنعتی در استان‌های مختلف از جمله البرز بیان کرد: در این مورد تجربه موفقی در تهران داشتیم، بحث محدودیت‌های مالیاتی ایجاد شده برای فعالیت صنایع بر اساس مصوبه شعاع ۱۲۰ کیلومتر از جمله این موارد بود، در این مورد به ضوابط زیست‌محیطی پایبند بوده و آن را مدنظر قرار دادیم و از سویی اقدام موثری برای ساماندهی بیش از ۳۸ لکه صنعتی در استان تهران انجام شد و آمادگی لازم به منظور پیشبرد چنین اقداماتی را برای البرز نیز داریم.

وی تاکید کرد: برای حمایت از بخش‌های مختلف تولیدی و صنعتی هر تلاشی را منظور خواهیم کرد، چون در این مجموعه سطح اشتغال بالایی ایجاد شده است و دغدغه‌های مالی آنها برای مبادلات تجاری بر اساس پایه ریالی را پیگیری می‌کنیم.

پاسخ دهید