info@alborzccim.ir کرج-بلوار ارم - نبش خ 100 غربی - ساختمان آناهیتا

هدف‌گذاری برای تحقق رشد ۴۰درصدی تعداد واحدهای صنعتی دانش‌بنیان در استان البرز/حمایت از تشکل‌های بخش خصوصی در اولویت کاری اداره کل صمت است

کد خبر: 29584
تاریخ انتشار: 29 مهر 1402 - 14:56
در نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی البرز با مدیرکل صمت استان مطرح شد:
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان البرز با بیان اینکه در حال حاضر برای ۲۲۳ واحد دانش‌بنیان در سطح شهرک‌های صنعتی استان و خارج از این نقاط در البرز پروانه بهره‌برداری صنعتی صادر شده است، گفت: امسال تلاش خواهیم کرد که تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان استان نسبت به سال قبل ۴۰‌درصد بیشتر شود.



به گزارش روابط‌عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی البرز، محمد انصاری در نشست هم‌اندیشی با هیات نمایندگان دوره چهارم اتاق بازرگانی البرز با اشاره به ضرورت توجه به همفکری و تعامل میان دولت و اتاق بازرگانی در قالب برگزاری نشست‌های تخصصی و به منظور بهره‌مندی از ظرفیت‌های طرفین اظهار کرد: حمایت از تشکل‌های بخش خصوصی در استان از جمله اتاق بازرگانی به عنوان بازوی مشورتی دولت را در اولویت کاری خود قرار داده‌ایم.

وی ادامه داد: حضور افراد متخصص در حوزه‌های مختلف تولیدی، صنعتی و بازرگانی در هیات نمایندگان دوره چهارم اتاق بازرگانی استان و کسب چهار کرسی در کمیسیون‌های تخصصی اتاق بازرگانی ایران، نکته بسیار مثبتی در حوزه اقتصادی استان است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان البرز با تاکید بر اینکه البرز از استان‌های پیشرو در صنعت کشور است، گفت: با وجود اینکه استان البرز از نظر مساحت جزو کوچک‌ترین استان‌های کشور است اما بالغ بر ۵‌درصد صنعت ایران و ۶‌درصد اشتغال حوزه مربوطه در این استان ایجاد شده است.

انصاری عنوان کرد: طبق آمارهای موجود یک درصد سرمایه‌های انباشته کشور در استان البرز فعال است و اگر اطلاعات مربوطه بروزرسانی شود این عدد به ۶ تا ۷درصد هم می‌رسد.

وی تصریح کرد: استان البرز با بالاترین تراکم استقرار صنايع در کشور، به تعبیری در شرایط کنونی شاید دیگر نیازمند توسعه فیزیکی نیست و باید با بهره‌مندی از حضور صنایع با توان بالای صادراتی و دارای حداقل ساختارهای بیوتکنیکی به سمت کیفی‌سازی و دانش‌بنیان شدن استان حرکت کنیم.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان البرز با اشاره به نتایج قابل توجهی که در حوزه فعالیت‌های دانش‌بنیان در استان بدست آمده است، افزود: از لحاظ فروش محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان و اشتغال‌زایی ایجاده شده در این حوزه در حال حاضر رتبه دوم کشوری از آن البرز است، حتما با بهبود زیرساخت‌ها به دنبال ارتقاء جایگاه استان از رتبه چهارم به رتبه دوم در شاخص تعداد واحدهای دانش‌بنیان در سطح کشور نیز هستیم.

وی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر بالغ بر ۲۲۳ واحد دانش‌بنیان تایید شده در سطح شهرک‌های صنعتی استان و خارج از این نقاط در البرز فعال است، افزود: هدف این است که تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان استان امسال نسبت به سال قبل ۴۰‌درصد بیشتر شود، تعداد طرح‌های دانش‌بنیان استان نیز اکنون ۱۱۷ مورد است.

انصاری با اشاره به اقداماتی که در دو ماهه اخیر در بحث ساماندهی ۲ هزار و ۵۱۰ طرح صنعتی در البرز انجام شده است، افزود: برای این مجموعه‌ها جواز تاسیس به منظور ورود به عرصه صنعت و تولید استان صادر شده است، اما تنها ۸۶۰ پروژه به شکل جدی عملیاتی شده و دارای پیشرفت فیزیکی هستند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان البرز در بخش دیگری از سخنان خود ساماندهی آمار و ارقام مرتبط به حوزه اقتصادی استان را از دیگر برنامه‌های مهم و در دستور کار این مجموعه برشمرد و گفت: در کنار آن آمار تحلیلی از فعالان بخش خصوصی برای بررسی بیشتر دستاوردها در این زمینه دریافت خواهیم کرد.

وی ادامه داد: سال گذشته ۶۰ میلیارد دلار منابع ارزی کشور از سوی بانک مرکزی تخصیص داده شد که ۴۲ میلیارد دلار آن به سه حوزه صنعت، معدن و تجارت اختصاص یافت، اما امسال بر حسب تقاضای ارائه شده و موافقت با آن، رقم مربوطه با ۱۵درصد افزایش به ۴۸ میلیارد دلار می‌رسد.

انصاری با اشاره به ثبت رقم ۹۸ میلیون دلار برای صادرات استان البرز در ۶ ماهه نخست سال جاری بر حسب آمارهای موجود گفت: باید آمار دقیق‌تری در این مورد از جمله منشاء تولید صورت گیرد.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت انجام صادرات محصولات و تولیدات مختلف البرز از مبداء گمرک استان گفت: در این زمینه یکی از اقدامات مهم و اثرگذار می‌تواند انتقال کارت‌های بازرگانی خارج از استان به البرز باشد تا رقم صادرات سالانه آنها جزو آمار استان لحاظ شود.

پاسخ دهید