info@alborzccim.ir کرج-بلوار ارم - نبش خ 100 غربی - ساختمان آناهیتا

مدیریت مصرف آب در بخش‌های صنعتی و کشاورزی باید عادلانه و با برنامه‌ریزی باشد

کد خبر: 29902
تاریخ انتشار: 3 بهمن 1402 - 20:02
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی البرز:

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی البرز با تاکید بر اهمیت مدیریت مصرف منابع آب گفت: به منظور جلوگیری از هرگونه وقفه در فرآیند تولید، قطعی آب در بخش‌های مهمی مانند صنعت و کشاورزی باید با رعایت عدالت و شفافیت لازم و طبق برنامه‌ریزی مشخص باشد تا از هرگونه وقفه در روند تولید جلوگیری شود.

به گزارش روابط‌عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی البرز، نبی‌اله نوری‌نسب در دومین جلسه کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع تبدیلی چهارمین دوره هیات نمایندگان اتاق بازرگانی البرز با اشاره به اینکه مدیریت مصرف آب امروز یک انتخاب نیست، بلکه ضرورت است، اظهار کرد: بررسی مسائل و مباحث مرتبط با آب و مدیریت مصرف آن نیازمند برقراری و تعامل موثر بین بخش‌های خصوصی و دولتی است، بخش خصوصی در این میان تنها مصرف‌کننده نیست و از گذشته با انجام پروژه‌های مختلف در حوزه آبرسانی، آبیاری و بهره‌برداری از منابع زیرزمینی فعال بوده و همچنان می‌تواند نقش تعیین كننده‌ای در مدیریت منابع آبی و پیشگیری از اسراف آن ایفا كند.

وی در ادامه افزود: در شرایطی که دولت به دنبال راهکارهای عملیاتی برای مدیریت مصرف آب در بخش‌های مختلف است است، انتظار می‌رود هرگونه قطعی آب در بخش‌های مهمی مانند صنعت و کشاورزی با رعایت عدالت و شفافیت لازم و طبق برنامه‌ریزی مشخص باشد تا از ایجاد وقفه در روند تولید جلوگیری شود.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی البرز گفت: امیدواریم با توجه به تغییر شرایط اقلیمی و افزایش تقاضا برای بهره‌مندی از منابع آبی در حوزه کشاورزی، صنعت، تولید و دیگر بخش‌ها، توسط دولت طرح‌ها و پروژه‌های اثرگذاری به منظور حفظ منابع آبی موجود انجام شود.

در بخش دیگری از این جلسه سیداحمد میرجلیلی عضو هیات نمایندگان و از اعضاء کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی البرز گفت: لازمه تحقق جهش و شتاب در تولید این است که دولت از قبل سازوکارهای لازم به منظور تامین زیرساخت‌هایی نظیر آب و برق را ایجاد کند.

وی در ادامه بیان کرد: در حال حاضر تولیدکننده‌ای که با تمام توان در حال فعالیت و خدمت به کشور است، نباید برای مواردی مانند اخذ مجوز چاه کشاورزی و یا تامین برق آن با مشکل مواجه باشد.

کامبیز پورطهماسی معاون پژوهش و فناوری دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت: به لحاظ اینکه البرز از قطب‌های مهم حوزه صنعت و کشاورزی در کشور است، ذیل فعالیت‌های استانداری البرز قرارگاه امنیت غذایی و زیستی دانش‌بنیان استان با هدف ایجاد هماهنگی بیشتر میان تمامی دستگاه‌ها و مجموعه‌های مرتبط به این دو حوزه مهم تشکیل شده و توفیقات خوبی از نظر جلب مشارکت‌های سازمانی به دست آمده است.

وی با اشاره به فعالیت کارگروه مدیریت منابع آب ذیل قرارگاه امنیت غذایی و زیستی دانش‌بنیان استان البرز عنوان کرد: در این کارگروه با حضور مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای و با مشارکت بخش دولتی و خصوصی به موضوعات مرتبط به آب و مدیریت مصرف آن پرداخته می‌شود.

در ادامه این نشست محمدصادق کیاپاشا مدیر دفتر مدیریت بهره‌برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقه‌ای البرز عنوان کرد: بیلان آب استان البرز بیش از یک میلیارد و ۵۰میلیون مترمکعب است که حدود ۳۲درصد آن برای مصارف آب شرب است.

وی در ادامه گفت: قرار است در راستای طرح ملی مسکن، پروژه ساخت منازل مسکونی در عرصه یکهزار و ۵۰۰هکتاری در شهرستان اشتهارد اجرایی شود که با احداث این واحدهای مسکونی سرانه مصرف آب در استان افزایش می‌یابد.

کیاپاشا با بیان اینکه حدود ۵۰میلیون مترمکعب و حدود ۵درصد آب استان در بخش صنعت مصرف می‌شود، عنوان کرد: در بخش کشاورزی نیز این مصرف برابر ۶۸۰میلیون مترمکعب و معادل ۶۸درصد است که نسبت به دیگر استان‌ها عدد متعادل و قابل قبول‌تری است.

وی با اشاره به تغییر کاربری بخش قابل توجهی از اراضی کشاورزی استان البرز در دو سال اخیر برای ساخت باغ-ویلا گفت: سال گذشته ۶۷۲حلقه چاه غیرمجاز در استان البرز توسط شرکت آب منطقه‌ای استان مسدود شد که بخش عمده آن برای باغ‌-ویلاها بوده است، در سال جاری نیز تاکنون ۹۳۱حلقه چاه غیرمجاز را در استان شناسایی کرده‌ایم.

در ادامه این نشست اکبر یونسی نماینده سازمان جهاد کشاورزی البرز با اشاره به رسالت این سازمان در خصوص توسعه فضای گلخانه‌ای استان بیان کرد: در مورد تخصیص چاه‌های ۲۵مترمکعبی به بخش کشاورزی به ویژه فعالیت‌های گلخانه‌ای، نامه‌نگاری‌های لازم را با معاون اول رئیس‌جمهور داشته‌ایم.

وی در ادامه استفاده از روش‌هایی مانند کشت‌های کم‌ آب‌بر، متراکم و گلخانه‌ای را راهکارهای مناسب برای مدیریت مصرف منابع آبی استان برشمرد.

محمدمهدی بهرامی معاون فروش و خدمات مشترکین شرکت توزیع نیروی برق استان البرز نیز عنوان کرد: در حال حاضر در زمینه تامین برق مورد نیاز استان اقداماتی مانند احداث ۵۰۰مگاوات نیروگاه خورشیدی در اشتهارد در قالب استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر فعالیتی موثر است که می‌تواند به کاهش مدت زمان قطع برق چاه‌های کشاورزی منجر شود.

وی در ادامه بیان کرد: بخش‌های کشاورزی از جمله فعالیت‌های گلخانه‌ای استان هم از ظرفیت کافی برای استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر برای تامین برق برخوردار هستند.

در این جلسه همچنین از سوی اعضاء کمیسیون نیز مسائلی مرتبط به تامین برق چاه‌های کشاورزی، صدور و تمدید پروانه‌های مرتبط به این بخش و ضرورت همکاری دولت با فعالان حوزه کشاورزی به ویژه گلخانه‌داران در فراهم کردن زیرساخت‌ها و استفاده از کشت‌های جایگزین برای مدیریت مصرف آب عنوان شد.

پاسخ دهید