info@alborzccim.ir کرج-بلوار ارم - نبش خ 100 غربی - ساختمان آناهیتا

هنرستان‌های آموزشی با مشارکت خیرین در شهرک‌های صنعتی برای تربیت نیروی ماهر ایجاد شود/ بانک‌ها برای تجاری‌سازی ایده نخبگان تسهیلات ارزان‌‌قیمت پرداخت کنند

کد خبر: 28931
تاریخ انتشار: 17 بهمن 1401 - 16:10
رئیس اتاق بازرگانی البرز مطرح کرد:
رئیس اتاق بازرگانی البرز با بیان اینکه آموزش مبحث بسیار مهمی در تامین نیروی کار ماهر است، گفت: هنرستان‌های آموزشی با مشارکت خیرین در شهرک‌های صنعتی برای تربیت نیروی ماهر ایجاد شود.

                

 

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی البرز، پرهام رضایی ظهر روز دوشنبه در آئین اختتامیه سومین دوره جشنواره ملی امیرکبیر با تسلیت سالروز وفات حضرت زینب کبری (س) و حادثه تلخ و ناگوار زلزله خوی، اظهار کرد: نخستین همکاری فعالان بخش خصوصی و جامعه دانشگاهی از سال ۱۳۹۳ و با میزبانی اتاق بازرگانی البرز از برگزاری سومین همایش ملی تعامل صنعت و دانشگاه آغاز شد که محور آن مسائل مهمی از جمله ارتقاء فرهنگ كارآفرينی و تولید دانش‌بنيان در جامعه بود، در این همایش ملی با توجه به ارسال بیش از ۱۲۰ مقاله علمی، در نهایت ۱۰ مورد به عنوان آثار برگزیده معرفی شدند.

وی بیان کرد: در ادامه اقدامات تکمیلی و به منظور گسترش روابط میان جامعه صنعتی و دانشگاهی در البرز با همکاری دانشگاه خوارزمی و جهاد دانشگاهی استان، مرکز تسهیل‌گری اتاق بازرگانی البرز با اهداف مختلفی چون تعامل میان صنعت و دانشگاه همکاری با مرکز علم و فناوری، هدایت سرمایه‌گذاری و تعامل با گروه‌های استارت‌آپی تشکیل شد.

وی در ادامه گفت: خوشبختانه با توجه به اهمیت اجرای برنامه‌های سیاست اقتصاد مقاومتی در بخش‌های مختلف از جمله تولید، تمایل صاحبان صنایع به بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی و دانشگاهی داخلی به منظور خودکفایی و تولید تکنولوژی‌های بومی در سالیان اخیر نسبت به گذشته افزایش چشم‌گیری داشته است.

رئیس اتاق بازرگانی البرز عنوان کرد: قطعا فعالان حوزه صنعت با تکیه بر منابع علمی و تحقیقاتی دانشگاهی می‌توانند نیازهای اساسی از جمله مواد اولیه و ماشین‌آلات خطوط تولید را از ظرفیت‌های داخلی تامین کنند که این خود منجر به کاهش وابستگی‌های وارداتی می‌شود.

وی افزود: از دو سال قبل و به مناسبت بیستم دیماه سالروز شهادت میرزا محمدتقی خان فراهانی مشهور به امیرکبیر، برگزاری جشنواره ملی به نام این سیاستمدار فرهیخته ملی در استان البرز پایه‌ریزی شد که در نتیجه آن با همکاری جهاد دانشگاهی و بنیاد نخبگان این رویداد مهم به میزبانی اتاق بازرگانی البرز برگزار شد.

رضایی عنوان کرد: رسالت مهم جشنواره امیرکبیر اینگونه تبیین شد که پایان‌نامه‌های کاربردی کارفرما محور پذیرش شود و بر این اساس به ترتیب ۱۰۰ و ۲۲۰ رساله و پایان نامه به دبیرخانه اولین و دومین دوره جشنواره ارسال و در نهایت برگزیدگان آن در محورهای مختلفی مانند فنی و مهندسی، کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی، علوم پزشکی، علوم انسانی و پایه معرفی شدند.

رئیس اتاق بازرگانی البرز تشریح کرد: در سالجاری برگزاری سومین دوره جشنواره ملی امیرکبیر یک ظرفیتی ویژه نسبت به دو دوره پیشین دارد که شامل پایه‌ریزی نخستین رویداد از ایده تا اجرا در حمایت از ایده‌های تشکل‌های بخش خصوصی به عنوان فعالیت جانبی جشنواره بوده است.

وی در بخش دیگری گفت: در کنار فعالیت‌های تعاملی اتاق با جامعه علمی و دانشگاهی، اتاق بازرگانی البرز به عنوان بازوی مشورتی میان دولت و بخش خصوصی میزبان برگزاری جلسات متعدد شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان بوده که خروجی این جلسات بخشی به عنوان مصوبات استانی و بخش دیگری به منظور پیگیری‌های کلان به شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی ملی ارجاع داده شد.

رضایی با این توضیح که بر اساس شعار امسال توجه ویژه‌ای به شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپی شده است، گفت: عمده مشکلاتی که توسط نخبگان ما مطرح می‌شود، بحث نقدینگی و سرمایه‌گذاری است، در این زمینه انتظار می‌رود که بانک‌ها ورود کرده و تسهیلات بسیار ارزان‌قیمت در اختیار آنها قرار دهند تا بتوانند محصولات خوبی را در کشور به مرحله تولید برسانند.

وی با اشاره به عدم توجه کافی به حمایت از نخبگان و صاحبان ایده، گفت: متاسفانه گاهی این سرمایه‌های ملی طرح‌های خود را به قیمت پائین به کشورهای خارجی می‌فروشند و یا با درصد بسیار ناچیز با شرکای تجاری خارجی سهیم می‌شوند.

رئیس اتاق بازرگانی البرز با اشاره به وجود مشکلات زیرساختی در بخش‌های تولیدی و صنعتی کشور از جمله شهرک‌های صنعتی که با کمبود انرژی گاز و برق مواجه است، افزود: با توجه به وجود ظرفیت‌های فراوان تولیدی در کشور، انتظار می‌رود که دولت برای تامین زیرساخت‌ها در این حوزه اهتمام بیشتری داشته باشد، هر چند اقدامات مهمی تاکنون انجام شده اما کافی نبوده و همچنان موانعی سد راه تولیدکنندگان است.

وی عنوان کرد: اتاق بازرگانی با برگزاری جشنواره‌ها و رویدادهایی مانند جشنواره ملی امیرکبیر به دنبال فراهم کردن بستر لازم برای به ثمر رساندن تولیداتی بر مبنای دانش علمی و تحقیقات دانشگاهیان جویای کسب و کار است، البرز استانی با بیش از ۴ هزار واحد صنعتی فرصت خوبی برای اجرای ایده‌ها و طرح‌های دانشجویی در فازهای تحقیقاتی واحدهای تولیدی و صنعتی این استان محسوب می‌شود.

رضایی با اشاره به اینکه در بحث مدرسه‌سازی با توجه به کمبود فضاهای آموزشی استان، خیرین البرزی در سال‌های اخیر فعالیت‌های ارزنده‌ای داشته‌اند، گفت: با توجه به رسالت ایجاد فضاهای آموزشی و از سویی کمبود نیروهای تکنسین ماهر در استان البرز می‌توانیم با کمک خیرین هنرستان‌های آموزشی در سطح شهرک‌های صنعتی برای آموزش و تربیت نیروهای مورد نیاز بخش‌های تولیدی و کارخانه‌ای ایجاد کنیم.

وی ادامه داد: اتاق بازرگانی البرز در حوزه آموزش نیز کلاس‌های متنوع و مختلف آموزشی را در سال‌های گذشته برگزار کرده است و در نتیجه آن به عنوان نمونه در سال ۱۴۰۰ در میان مراکز آموزشی ۳۳ اتاق بازرگانی سراسر، آموزش اتاق البرز حائز رتبه نخست شد.

پاسخ دهید