به گزارش روابطعمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی البرز، پرهام رضایی بعدازظهر روز سهشنبه در نودوهشتمین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان که با حضور معاون اجرایی رئیس جمهور در سالن شهدای دولت استانداری البرز برگزار شد، ضمن تبریک فرا رسیدن سالروز ولادت حضرت امام رضا(ع) و تسلیت سوگواری رحلت جانگداز رهبر کبیر انقلاب اسلامی و قیام خونین پانزدهم خرداد در مورد مبحث تجارت آزاد با کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا بیان کرد: در آبان ماه سال ۱۳۹۸، موافقتنامه تجارت ترجیحی با کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا به منظور افرایش سطح مبادلات خارجی میان ایران و کشورهای مذکور صادر شد، اما نکته حائز اهمیت آن است که تجارت باید دو سویه باشد و تاجران بتوانند بدون هیچ نگرانی ارز خود را به کشور بازگردانند.
تسریع در روند بازگرداندن ارزهای صادراتی
وی ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر به دلیل تحریمهای ظالمانه برای صادرکنندگان ایرانی تسریع روند بازگرداندن ارزهای صادراتی امکانپذیر نیست و تا مادامی که این مشکل حل نشود، نمیتوانیم شاهد افزایش چشمگیر حجم تجارت میان ایران و کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا باشیم.
رئیس اتاق بازرگانی البرز عنوان کرد: به منظور سرعتبخشی به بازگشت ارزهای صادراتی باید برای مواردی همچون کاهش پرداختهای سنگین مالیاتی و عوارض گمرکی چارهاندیشی شود؛ چرا که مانع جدی بر سر راه صادرکنندگان از جمله فعالان حوزه کشاورزی کشور از جمله البرز است که با صادرات محصولاتی مانند میوه و تره بار نقش مهمی در بالا بردن آمار مراودات بینالمللی کشورمان دارند.
توجه به نقشآفرینی بخش خصوصی و ارائه پیشنهاداتی برای رفع مشکلات ساختاری اقتصاد کشور در برنامه هفتم توسعه
وی با بیان اینکه انتقاداتی از سوی بخش خصوصی به برنامه هفتم توسعه وجود دارد، گفت: یکی دیگر از خواستههای مهم بخش خصوصی از مجلس شورای اسلامی این است که در تصویب لایحه برنامه هفتم توسعه تعجیل صورت نگیرد، زیرا از دیدگاه ما به اصلاحاتی نیاز دارد و باید به مواردی مانند نقشآفرینی بخش خصوصی و ارائه پیشنهاداتی برای رفع مشکلات ساختاری اقتصاد کشور در آن توجه شود.
رضایی با اشاره به موضوع سفر اخیر رئیس اتاق بازرگانی ایران به کشور روسیه عنوان کرد: به دنبال سفر ماه گذشته مهندس شافعی رئیس اتاق ایران به کشور روسیه که با محوریت تقویت تجارت میان طرفین انجام شد، افزود: بر اساس مباحث مطرح شده در جریان این سفر، مقرر شد که به منظور بهبود زیرساختهای مراوداتی دو کشور، اقدامات لازم در حوزه گمرک، حمل و نقل و یا تجارت از طریق بنادر صورت گیرد.
وی در رابطه با جدیت در پیگیری و به سرانجام رساندن مصوبات جلسات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در البرز گفت: به دنبال طرح موضوعات و مشکلات فعالان اقتصادی بخش خصوصی در البرز، با تاکیدات و پیگیری استاندار مواردی که در استان قابل حل باشد به فوریت رسیدگی میشود، باقی مصوبات را نیز در سطوح ملی دنبال میکنیم.
اهمیت استفاده از ظرفیت اتاقهای بازرگانی به منظور تسهیل فرآیند صادرات
رئیس اتاق بازرگانی البرز با بیان اینکه بحث انجام مبادلات خارجی از مناطق ویژه اقتصادی انگیزه صادرات کالا از این مبادی را در میان فعالان اقتصادی بیشتر میکند، بیان کرد: متاسفانه بانک مرکزی جزیرهای عمل میکند، بخشنامههای مختلف مخل کسب و کار صادر میشود و بعدها انتظار میرود که در جلسات کارشناسی مجموعههایی مانند اتاقهای بازرگانی، برای تسهیل فرآیند صادرات اقدامات لازم انجام شود.
وی با اشاره به وجود فرودگاه پیام با ظرفیت هاب صادراتی و کارگو سنتری در استان البرز گفت: امروز صادرات قابل توجهی از البرز به کشورهای مختلف از جمله روسیه انجام میشود، اما برای حل مسئله تامین سوخت پروازهای کارگو از مبدا فرودگاه پیام اقدام عملی لازم صورت نمیگیرد، در حالی که میتواند ارزآوری مناسبی برای صادرات از استان و به تبع آن کشور به همراه داشته باشد و تاکنون اقدام موثری را در این مورد شاهد نبودهایم.
وی ادامه داد: کمیته اقدام ارزی در حال حاضر از سازمان توسعه تجارت به بانک مرکزی منتقل شده است و به راحتی امکان دسترسی صادرکنندگان به این کمیته وجود ندارد، درخواست می شود که در این مورد تمهیدات لازم اندیشیده شود.
وی با بیان اینکه باید فیلترینگهای ارزی برداشته شود، گفت: از اسفندماه سال گذشته به فعالان اقتصادی حوزه تولید ارز تخصیصی داده نشده است، در سال جاری انتظار میرود که سهمیه لازم برای فعالیت اقتصادی بخش خصوصی تعیین و میزان آن مشخص شود.
رضایی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر توسعه مراودات خارجی با کشورهای همسایه افزود: علیرغم تاکید رهبری، مشکلات صادرات محصولات ایرانی به این کشورها همچنان به قوت خود باقی است، باید تجارت ما با کشورهایی نظیر عراق و افغانستان در حوزه نقل و انتقالات مالی مورد تجدیدنظر قرار بگیرد.