info@alborzccim.ir کرج-بلوار ارم - نبش خ 100 غربی - ساختمان آناهیتا

توجه به آموزش و فناوری در کشاورزی ضروری است

کد خبر: 31043
تاریخ انتشار: 9 آبان 1403 - 18:45
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی البرز:
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی البرز بر لزوم استفاده از فناوری‌های نوین و آموزش کارگران با هدف افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی تأکید کرد و خواستار تعامل و همکاری بیشتر تولیدکنندگان محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی برای افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها شد.

به گزارش روابط‌‌عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی البرز، نبی‌اله نوری‌نسب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی البرز در نهمین جلسه این کمیسیون با طرح موضوع بررسی مشکلات مرتبط با فعالان حوزه سبزی و صیفی بیان کرد: مشکلات موجود در بخش کشاورزی باعث نگرانی فعالان این عرصه در خصوص کاهش راندمان تولید و افزایش قیمت‌ها شده و ادامه این روند به صلاح مصرف‌کننده نیست.

نوری‌نسب در ادامه به ضرورت تامین برق گلخانه‌ها و چاه‌های آب و نگرانی‌های فعالان این حوزه اشاره کرد و گفت: این نگرانی‌ها ناشی از مشکلاتی مانند قطع برق، افزایش هزینه‌های انرژی و عدم تأمین آب موردنیاز محصول در مراحل تولید است. برای رفع این مشکلات می‌توان از منابع ذخایر آبی استفاده کرد. بدین منظور کشاورزان و مدیران گلخانه‌ها باید به این مهم توجه بیشتری داشته باشند؛ چرا که استفاده بهینه از ذخایر آبی می‌تواند به تأمین نیاز گلخانه‌ها کمک کرده و در عین حال وابستگی به برق را نیز کاهش دهد.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی البرز تاکید کرد: مدیریت مصرف آب با تکیه بر ذخایر موجود به فعالان حوزه کشاورزی کمک می‌کند که در شرایط بحرانی مانند قطع برق یا کمبود آب همچنان به تولید ادامه دهند و از آسیب‌های احتمالی جلوگیری کنند. برای حل مشکلات مرتبط با تأمین نیروی برق در حوزه کشاورزی نیز باید از فناوری‌های نوین مانند پنل‌های خورشیدی به عنوان راه‌حلی مناسب استفاده شود.

وی در بخش دیگری با تأکید بر ضرورت ساماندهی نیروی کار بخش کشاورزی به ویژه نیروهای غیرایرانی به همراه خانواده‌های آنان که در این حوزه فعالیت دارند، افزود: ارائه آموزش‌های لازم به کارگران موجب آشنایی بیشتر آن‌ها با مراحل تولید و افزایش بهره‌وری نیروی انسانی است. دستگاه‌های متولی تأمین نیروی کار در کشور باید به این مسئله دقت کنند که خانواده کارگران نیز آموزش‌های لازم را دریافت کنند تا صاحبان واحدهای تولیدی دغدغه تأمین نیروی کار ماهر را نداشته باشند.

نوری‌نسب در این نشست همچنین به مشکلات حمل‌و‌نقل محصولات کشاورزی و ضعف ارتباط میان تولید و صنایع‌غذایی اشاره کرد و گفت: نیاز است ضمن برگزاری رویدادهای کارآفرینی، نخبگان نیز شناسایی و از ظرفیت آن‌ها به منظور توسعه ظرفیت‌های حوزه کشاورزی استفاده شود.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی البرز در بخش دیگری به چالش‌های فعالان این عرصه و نیاز به همکاری بین تولیدکنندگان و مراکز علمی اشاره کرد و افزود: از مزیت‌های ایجاد میزهای تخصصی ملی از جمله سبزی و صیفی، بررسی و حل مشکلات این بخش با حضور استاندار و مسئولین ذی‌ربط است.

در ادامه این نشست احمد غلامی دبیر‌کل اتاق بازرگانی البرز با اشاره به راهنمای حقوق فعالان اقتصادی در مواجهه با مقررات که اخیراً از سوی معاون حقوقی ریاست جمهوری صادر شده است، بیان کرد: این راهنما شامل ۱۴ بند است که به حقوق فعالان اقتصادی در زمینه آگاهی از مقررات، شفافیت، استعلام و مشارکت در تدوین آن اشاره دارد. از جمله بندهای مهم این راهنما می‌توان به حق آگاهی از مراجع وضع مقررات، حق شفافیت، حق استعلام و رفع ابهام و حق ارائه پیشنهادات اصلاحی اشاره کرد.

دبیرکل اتاق بازرگانی البرز افزود: طبق راهنمای حقوق فعالان اقتصادی در مواجهه با مقررات، دستگاه‌های اجرایی باید نظرات اتاق‌ها و تشکل‌های بخش‌خصوصی را در تدوین و اصلاح مقررات مدنظر قرار دهند. این مهم فرصتی مناسب برای فعالان این عرصه است تا از آن در مسیر بهبود محیط کسب‌وکار بهره‌برداری مناسب داشته باشند.

محمد علایی‌نژاد دبیر کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی البرز نیز در این نشست گفت: به لحاظ ظرفیت‌های بسیار خوبی که در تولید سبزی و صیفی در استان البرز وجود دارد پیگیری‌هایی از طرف اتاق بازرگانی البرز برای راه‌اندازی میز سبزی و صیفی انجام شده است تا در قالب آن مشکلات و چالش‌های استانی و همچنین ملی در این حوزه را مطرح و پیگیری کنیم. جلسات این میز تخصصی نیز به ریاست استاندار یا معاون استاندار و با حضور مدیران، مسئولان و یا نمایندگانی از دستگاه‌های مرتبط و فعالان بخش خصوصی برگزار خواهد شد.

در بخش دیگری علیرضا بدری، مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان البرز بیان کرد: الگوی کشت در استان البرز تا حدود زیادی رعایت می‌شود به نحوی که در سال جاری سطح کشت در استان البرز به ۶هزار و ۸۰۰ هکتار رسیده است. اما مشکلاتی در زمینه تأمین آب و برق اراضی کشاورزی برای فعالان این عرصه وجود دارد و اگر این وضعیت بهبود نیابد خطر از بین رفتن و یا تبدیل بخشی از این زمین‌ها به باغ‌ویلا وجود دارد. در این خصوص مکاتباتی با معاونت زراعت و وزارت‌خانه انجام شده تا برنامه‌ریزی مناسب برای رفع این مشکلات صورت پذیرد.

سعید حیدری مسئول قرنطینه حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی البرز نیز در این نشست گفت: حجم صادرات محصولات کشاورزی استان نسبت به تولیدات و سطح زیر کشت بسیار بالا است و عمده صادرات ما به کشورهای اوراسیا و حوزه خلیج‌فارس انجام می‌شود. در سال گذشته حدود ۶۵هزار تن و سال جاری تاکنون نزدیک به ۷۵هزار تن محصولات کشاورزی از طریق این مدیریت مجوز صادرات دریافت کرده‌اند.

در این نشست سیدداود حاجی میررحیمی رئیس مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره) نیز بر اهمیت توجه به زیرساخت‌های تولیدوبه ویژه در زمینه آب، برق و نیروی انسانی تاکید کرد و افزود: تامین امنیت غذایی بدون دانش و فناوری کار آسانی نیست و نیاز است که شاهد توسعه آن در تولید باشیم.

میررحیمی با بیان اینکه استان البرز در زمینه تحقیقات کشاورزی دارای ظرفیت‌های بالایی است که باید از آن استفاده بهینه شود، گفت: مقرر است که رویداد کارآفرینی در حوزه کاهش ضایعات محصولات کشاورزی برگزار شود که این امر گام مهمی در راستای بهبود عملکرد در این حوزه است، در کنار چنین اقداماتی حمایت از نخبگان و کارآفرینان در بخش کشاورزی نیز ضرورت دارد.

در ادامه نشست نیز فعالان بخش خصوصی به ارائه نقطه‌نظرات و دیدگاه‌های خود در ارتباط با دستور جلسه و مسائل مطرح شده پیرامون آن پرداختند.

پاسخ دهید