info@alborzccim.ir کرج-بلوار ارم - نبش خ 100 غربی - ساختمان آناهیتا

چهارمین جلسه کارشناسی دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی با محوریت بررسی محدودیت افزایش دیماند برق در شهرک‌های صنعتی استان البرز

کد خبر: 31767
تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۱۵
چهارمین نشست کارشناسی دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان البرز با حضور جمعی از مسئولان مربوطه و با تمرکز بر مشکلات افزایش دیماند برق در شهرک‌های صنعتی استان البرز برگزار شد. در این جلسه چالش‌های موجود، موانع فنی، اداری و قانونی، و پیشنهادهای مربوط به تأمین انرژی از منابع تجدیدپذیر بررسی

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی البرز، در چهارمین نشست دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی البرز با محوریت مشکلات محدودیت افزایش دیماند برق در شهرک‌های صنعتی این استان، به درخواست تعدادی از واحدهای صنعتی، مسائل مربوط به تأمین انرژی برق و چالش‌های موجود در تأمین زیرساخت‌های مورد نیاز برای توسعه ظرفیت برق پرداخته شد.

در ابتدای این نشست، به مساله ناترازی تولید و مصرف برق در سطح کشور و استان اشاره و بر لزوم استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در واحدهای صنعتی تاکید شد.

در ادامه عنوان شد که سیاست استان بر این است که صنایع تا حد امکان تأمین برق خود را بر عهده گرفته و در این زمینه مشوق‌هایی نیز توسط دولت در نظر گرفته شده است.

در بخش دیگری با طرح نمونه‌هایی از مشکلات واحدهای مستقر در شهرک‌های صنعتی نظرآباد، اشتهارد و ماهدشت مطرح شد، به عنوان نمونه به مسئله یکی از واحدهای تولید ظروف یکبار مصرف استان اشاره شد که علی‌رغم پرداخت هزینه‌ها و انجام بازدیدهای کارشناسی، هنوز در انتظار تأمین دیماند برق موردنیاز است. همچنین این مسئله بیان شد که برخی واحدها با وجود پرداخت میلیاردی برای زیرساخت و توسعه، همچنان با مشکل تخصیص دیماند برق مواجه هستند.

در این نشست همچنین مطرح شد که یکی از مسائل اصلی در زمینه تخصیص برق به واحدهای تولیدی و صنعتی استان، عدم امضای تفاهم‌نامه میان شرکت برق منطقه‌ای تهران و شرکت شهرک‌های صنعتی استان است، به گفته مسئولان شرکت توزیع برق البرز، واگذاری انشعاب جدید منوط به امضای این تفاهم‌نامه است؛ در حالی که شرکت شهرک‌های صنعتی استان، آن را دارای بار مالی سنگین و خارج از حدود اختیارات قانونی خود می‌داند، از سویی مشارکت در ایجاد پست‌های ۲۳۰ و ۴۰۰ کیلوولت از سوی شرکت شهرک‌های صنعتی با محدودیت قانونی مواجه است.

در بخش دیگری از این نشست، به بررسی مشکلات شهرک صنعتی خصوصی خوارزمی ماهدشت در حوزه انرژی پرداخته و عنوان شد که عدم همراهی مدیران این شهرک با طرح احداث پست اختصاصی و ضعف در زیرساخت‌ها باعث شده که روند تأمین برق متوقف بماند و برخی واحدها ناچار به کاهش یا توقف تولید شوند. در خصوص شهرک صنعتی اشتهارد نیز اعلام شد که فروش دیماند بیش از ظرفیت فعلی باعث پربار شدن خطوط شده و امکان افزایش ظرفیت جدید وجود ندارد. طرح احداث یک پست موقت و یک پست دائم ۴۰۰ کیلوولت در دست اقدام است، اما تا زمان بهره‌برداری، فروش انشعاب متوقف خواهد بود.

در بخش پایانی این نشست و در راستای حل مشکل محدودیت دیماند برق در شهرک‌های صنعتی استان البرز پیشنهاد شد واحدهای صنعتی جدید ملزم به تأمین بخشی از برق خود از منابع تجدیدپذیر شوند. همچنین عنوان شد که بازنگری در تفاهم‌نامه شرکت برق منطقه‌ای و شهرک‌های صنعتی برای کاهش تعهدات مالی و تسهیل اجرای آن ضروری است.

شفاف‌سازی فرآیند صدور مجوز و اطلاع‌رسانی دقیق درباره ظرفیت برق موجود، تسریع در احداث پست‌های برق جدید (به‌ویژه در اشتهارد، ماهدشت و نظرآباد) و ایجاد سازوکاری برای هماهنگی میان دستگاه‌های مسئول از دیگر راهکارهای پیشنهادی دراین نشست بود، در کنار این موارد استفاده از ظرفیت‌های بلااستفاده یا انتقال دیماند واحدهای غیرفعال به واحدهای فعال و حمایت قانونی از شهرک‌های صنعتی خصوصی طبق ماده ۱۱۱ برای دریافت انشعاب نیز پیشنهاد شد.

پاسخ دهید