info@alborzccim.ir کرج-بلوار ارم - نبش خ 100 غربی - ساختمان آناهیتا

نشان حلال؛ سرمایه‌ای فرهنگی و اقتصادی برای دیپلماسی جهانی اسلام است

کد خبر: 31805
تاریخ انتشار: 31 اردیبهشت 1404 - 17:37
مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در سازمان دامپزشکی کشور:
مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در سازمان دامپزشکی کشور در نخستین اجلاس توسعه صنعت تجارت حلال با تاکید بر نقش راهبردی این نشان در عرصه بین‌المل بیان کرد: نشان حلال تنها یک گواهی مصرف نیست، بلکه سرمایه‌ای فرهنگی و اقتصادی است که می‌تواند به ابزاری مؤثر برای دیپلماسی فرهنگی جهان اسلام تبدیل شود.

به گزارش روابط‌عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز، حجت‌الاسلام مهدی رنجبران در جریان برگزاری نخستین اجلاس توسعه صنعت تجارت حلال که با هدف توسعه این صنعت در بازارهای جهانی در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شد، با تاکید بر جایگاه فرهنگی و اقتصادی نشان حلال گفت: نشان حلال، یک ابزار تبلیغی-فرهنگی قدرتمند و یک فرصت بزرگ برای فعالان اقتصادی جهان اسلام است. این نشان، بدون آن‌که نیازی به گفت‌وگو و مذاکره داشته باشد، پیام شریعت اسلام را منتقل می‌کند و به‌ نوعی یک دیپلماسی فرهنگی محسوب می‌شود.

مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در سازمان دامپزشکی کشور افزود: در سفری که اخیراً به یکی از شهرهای مرزی برزیل داشتم، شاهد بودم که حتی مسیحیان آن منطقه از کالاهای آرایشی، غذایی و پروتئینی حلال استقبال می‌کنند. این یعنی، استاندارد حلال می‌تواند در بازارهای جهانی به عنوان نمادی از سلامت، اعتماد و معنویت، مشتری جذب کند.

حلال، تضمین‌کننده سلامت جسم و تعالی روح است

حجت‌الاسلام رنجبران با اشاره به فلسفه شرعی مصرف حلال خاطرنشان کرد: حلال یعنی اطمینان از سلامت جسم و روح؛ یعنی انسان از ماده‌ای تغذیه می‌کند که در آن هیچ عیب و ضرری نیست. خداوند تنها به انسان اجازه داده از حلال تغذیه کند و اگر این قاعده رعایت نشود، آسیب به انسانیت و اخلاق وارد می‌شود. بسیاری از ناهنجاری‌های اجتماعی، جنگ‌ها و قساوت‌ها، ریشه در مصرف حرام دارند.

نظارت دقیق میدانی، رمز اعتماد جهانی به تولیدات حلال ایران است

وی با اشاره به ساختار نظارتی نمایندگی ولی‌فقیه در سازمان دامپزشکی گفت: ما در ۶۳۰ کشتارگاه کشور و صدها مرکز فرآوری محصولات دامی، با سخت‌ترین استانداردهای فقهی و نظارت میدانی، سلامت شرعی محصولات را تضمین می‌کنیم. نظارت ما آزمایشگاهی و رندومی نیست؛ بلکه کاملاً میدانی، فردی و دائم است.

مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در سازمان دامپزشکی کشور تاکید کرد: تمامی تولیدات پروتئینی کشور با ضوابطی تولید می‌شوند که برای همه مذاهب اسلامی قابل پذیرش هستند. این یعنی جمهوری اسلامی ایران می‌تواند با استانداردهای حلال خود، پاسخ‌گوی نیاز کل امت اسلامی باشد.

وی ضمن دعوت به استمرار چنین نشست‌هایی برای هم‌اندیشی و تبادل تجارب، بر ضرورت تقویت همکاری میان نهادهای مسئول و بخش خصوصی در حوزه حلال تاکید کرد و گفت: اگر به‌ درستی اعتمادسازی کنیم و دستورالعمل‌های دقیق فقهی و نظارتی را اجرا نماییم، صنعت حلال ایران می‌تواند در جهان بدرخشد و تبدیل به برند اعتماد جهانی شود.

پاسخ دهید