به گزارش روابطعمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز، محمدرضا کرباسی روز چهارشنبه در نخستین اجلاس توسعه صنعت تجارت حلال که در محل سالن همایشهای نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد، بر لزوم و ضرورت وحدت در حوزه استانداردهای حلال برای توسعه تجارت بینالمللی ایران تاکید کرد.
مدیرکل مرکز تحقیقات و اطلاعرسانی اتاق اسلامی (ایکریک) مطرح کرد:مدیرکل مرکز تحقیقات و اطلاعرسانی اتاق اسلامی (ایکریک) در همایش گرامیداشت روز جهانی استانداردهای حلال با رویکرد توسعه این صنعت در بازارهای جهانی در سالن جلسات نمایشگاههای بینالمللی تهران با تأکید بر اهمیت انسجام کشورهای اسلامی در حوزه استانداردهای حلال، بیان کرد: از میان ۵۷ کشور عضو سازمان همکاری اسلامی (OIC) تنها چهار کشور ایران، مالزی، اندونزی و پاکستان دارای قانون مصوب در خصوص استانداردهای حلال در نهادهای قانونگذاری خود هستند. وی افزود: متأسفانه، ۵۳ کشور دیگر فاقد چنین قانونهایی هستند و این خلأ باعث بروز چالشهایی در مسیر تجارت حلال میشود.
فقط ۱۴ کشور استاندارد ملی حلال دارند
به گفته مدیرکل ایکریک، تنها ۱۴ کشور از ۵۷ کشور اسلامی دارای استاندارد ملی حلال هستند و بسیاری از کشورها نه تنها استاندارد ملی ندارند، بلکه تبعیتی هم از استانداردهای اوآیسی (OIC/سازمان همکاری اسلامی) نمیکنند. این در حالی است که براساس مصوبات وزرای خارجه کشورهای اسلامی، همه کشورها موظف به تبعیت از استانداردهای حلال اوآیسی هستند.
لزوم احیای شورای راهبری تجارت کالا و خدمات حلال
کرباسی همچنین پیشنهاد داد که شورای سیاستگذاری راهبری تجارت کالا و خدمات حلال که در سال ۱۳۹۶ به تصویب هیات دولت رسید، مجدداً فعال شود. وی با اشاره به نقش مهم سازمان ملی استاندارد در این شورا، تأکید کرد که احیای این شورا میتواند به همافزایی نهادها و هماهنگی در سیاستگذاریهای مرتبط با توسعه صادرات حلال کمک شایانی کند.
مدیرکل ایکریک در ادامه از تمامی نهادهای مسئول و نمایندگان جمهوری اسلامی ایران خواست که با حضور فعال در نشستهای بینالمللی سازمان همکاری اسلامی، زمینهساز ایجاد یک استاندارد واحد حلال شوند. وی افزود: دستیابی به این هدف، زمینهساز حضور قویتر کالاهای ایرانی در بازار کشورهای اسلامی و حتی غیر اسلامی خواهد بود.