به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی البرز، احمدرضا فیروزی روز دوشنبه در آئین اختتامیه سومین دوره جشنواره ملی امیرکبیر با اشاره با اینکه نسبت به ۷ سال گذشته تقاضای کارفرمایان برای استفاده از رسالهها و پایاننامههای دانشجویی بیشتر شده است، گفت: اکنون گفتمان لازم و پیوند خوبی میان نخبگان جامعه دانشگاهی و صنعتی ما ایجاد شده است که به تبع در سالهای آتی این نگاه بهتر خواهد شد.
وی ادامه داد: بر طبق آمار ایرانداک در سال ۱۳۹۵ تعداد پایاننامهها و رسالههای ثبت شده دارای عنوان تقاضا محور برابر چهارصدم درصد بوده است و این آمار در سال ۱۳۹۹ به ۱.۸درصد رسید.
رئیس جهاد دانشگاهی استان البرز عنوان کرد: به لحاظ رتبهای جایگاه ۱۹ جهان در تولید علم از آن ایران است، از لحاظ شاخص تولید تکنولوژی رتبه ۶۰ و از حیث بازده دانش و تکنولوژی جایگاه ۴۶ در دنیا به کشورمان اختصاص دارد.
وی با بیان اینکه متاسفانه از حیث رتبه صنعت و دانشگاه در جهان کشور ما جایگاه خوبی ندارد، افزود: به عنوان نمونه در حوزه بلوغ تجاری از میان ۱۳۲ کشور، رتبه ۱۱۵ را داریم که با توجه به ظرفیتهای موجود در ایران اصلا رتبه خوبی نیست، همچنین از لحاظ سنجش فعالیت صندوقهای سرمایه و فعالیتهای استراتژیک رتبه ۱۲۷ را داریم.
فیروزی ادامه داد: برای اینکه در حوزه تعامل صنعت و دانشگاه بتوانیم به ارتباط قویتر برسیم باید بخشهای مورد نظر برای هدفگذاری مشخص شود، به عنوان نمونه حوزه صنعت در بسیاری از رشتهها مانند تحقیقات بازار نیاز به طرحهای دانشگاهی دارد.
وی با بیان اینکه دانشگاهها هم به صنعت نیاز دارند، افزود: واحدهای دانشگاهی به شدت نیاز به تقویت منابع مالی دارند، شاید بتوانند حداقلها را با بودجههای دولتی تامین کنند، اما برای دستاوردها و بازدهی بیشتر در حوزه فعالیتهای دانشگاهی به همکاری بنگاههای اقتصادی نیاز است، از طرفی باید فضای حضور دانشگاهیان در صنعت فراهم شود.
رئیس جهاد دانشگاهی البرز گفت: برای تصویب و قضاوت رسالهها و پایاننامههای دانشگاهی در گذشته تنها بحث علمی بودن آن مطرح بود، اما اکنون با توجه به اهمیت توجه به تعامل صنعت و دانشگاه و حل مسائل اقتصادی جامعه، رسالهها و پایاننامههای دانشگاهی باید کارفرما محور باشد.
وی افزود: تجربه نشان میدهد که هر کجا بخش خصوصی به موضوعات مرتبط با تکنولوژی، فناوری و نوآوری ورود کرده، نتایج خوبی حاصل شده است.
فیروزی عنوان کرد: پیشبرد پروژههای پژوهشی با اعتبار دولتی با انجام همان کارها بر اساس اعتبارات بخش خصوصی قابل قیاس نیست، البته باید طرحهای دانشجویی به سمت رفع نیازهای این بخش از جمله تولیدی و صنعتی هدایت شود تا حمایت فعالان این عرصه را داشته باشند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه طرحها، رسالهها، پایاننامههای دانشگاهی باید کارفرما محور باشد تا به دستاوردهای بهتری برسیم، افزود: در حال حاضر بسیاری از مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری در دنیا توسط بخشهای خصوصی اداره می شود.
فیروزی توضیح داد: باید در دانشگاهها نیازهای صنعت را عارضهیابی کرده و برنامههای بلند مدت در تعامل با صنایع برای رسالهها و پایاننامهها بر اساس تقاضای کارفرمایی شکل گیرد.
وی اشاره کرد: امسال در طول یکماه فراخوان سومین دوره جشنواره ملی امیرکبیر بالغ بر ۲۳۸ رساله، پایاننامه و طرح دانشجویی به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.
رئیس جهاد دانشگاهی البرز از ویژگیهای سومین دوره جشنواره ملی امیرکبیر را مشارکت تعداد زیادی از دانشگاههای مختلف کشور در ارسال رسالهها، پایاننامهها و طرحهای دانشگاهی برشمرد و گفت: این مشارکت به نحوی بود که موارد ارسالی به دبیرخانه جشنواره از ۵۶ دانشگاه سراسر کشور بوده است.
بر اساس نتایج اعلامی در سومین دوره جشنواره ملی امیرکبیر در گروه کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست خانم فاطمه رحیمی فیضآباد از دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان و زهرا مظلومی از دانشگاه صنعتی اصفهان به عنوان برگزیدگان معرفی شدند.
در گروه فنی و مهندسی آقایان رضا غریبشاهی و محمدمهدی تیموری به ترتیب از دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه صنعتی اصفهان از منتخبان جشنواره بودند.
در گروههای علوم انسانی و هنر و معماری به ترتیب آرش قربانی سپهر و سید محمد قانعزاده از دانشگاههای خوارزمی و کردستان حائز رتبه و برگزیده شدند.
در گروه علوم پزشکی خانمها فرحناز عزتی و سیده زینب موسوی از دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران و اصفهان از برگزیدگان بودند.
در نهایت در گروه علوم پایه محمد پاکزاد از دانشگاه علم و فرهنگ و نگین قطبالدین از دانشگاه زنجان به عنوان برگزیدگان سومین دوره حشنواره ملی امیرکبیر معرفی شدند.
در این جشنواره ۹ نفر نیز جزو شایستههای تقدیر بودند.