به گزارش روابطعمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی البرز، علی ربیعی در یکصدوسیزدهمین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی البرز که با حضور رئیس و هیات رئیسه اتاق ایران، روسای اتاق بازرگانی کشور، استاندار البرز و جمعی از مدیران و فعالان بخش خصوصی این استان برگزار شد، بیان کرد که به منظور انتقال پیام فعالان بخش خصوصی به دولت حضور یافته است.
وی با بیان اینکه در تاریخ پر فراز و نشیب ایران، الگوهایی را تجربه کردهایم که برخی از آنها فاقد پاسخگویی و مطالبهگری بودهاند، افزود:مسئله اصلی اقتصاد ایران، اقتصاد سیاسی است. نمیتوانیم اثربخشی فعالیتهایی که تاکنون انجام شده را نادیده بگیریم، اما با توجه به طرح مطالبات مختلف از سوی فعالان اقتصادی باید به دنبال الزامات برای رفع بحرانها و حل مسائل باشیم.
ضرورت وفاق ملی و استفاده از ظرفیتها
ربیعی عنوان کرد: آنچه امروز به نام وفاق ملی مدنظر است باید در مسیر استفاده از تمام ظرفیتهای کشور با به کارگیری افراد شایسته از تمامی گروهها و جریانها باشد. انتخاب افراد از درون ساختار سیاسی جامعه نیز باید بسیار وسیعتر از دایره کنونی باشد.
تاکید بر ایجاد اتاق فکر مشترک و ضرورت تعامل سه ضلع اثرگذار در کشور
دستیار اجتماعی رئیسجمهور تاکید کرد: ما باید به دنبال ایجاد اتاق فکر مشترک برای حل مسائل کشور باشیم. در این رابطه باید ظرفیت شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
ربیعی گفت: نگاه مسئولان به قدرتمند کردن جامعه باید با دیدگاه مردم یکی باشد و نباید شاهد چندگانگی نظری باشیم. نیاز است که در سایه دولت تدبیر به فهم مشترک در حل مسائل برسیم.
وی در بخش دیگری در مورد وضعیت اقتصادی کشور عنوان کرد: در کنار دولت، دو ضلع دیگر نشاط در جامعه، بازار و فعالان اقتصادی هستند. دولت امروز میخواهد تصمیمات سختی بگیرد و ما باید مراقب جامعه باشیم و لازمه آن مشارکت و تعامل میان سه ضلع است.
دستیار اجتماعی رئیسجمهور با اشاره به ناترازیها در ساختارهای اقتصادی عنوان کرد: این ناترازیها نه تنها در مسائل زیرساختی، بلکه در نیروی انسانی نیز وجود دارد. مسئله کسری بودجه جدی است، اما باید از ایجاد استرس در جامعه جلوگیری کرده و با همدلی برای حل آن راهکار ایجاد کنیم.
ربیعی به نظریه وفاق برای استفاده از ظرفیت افراد مؤثر در حل مسائل کشور اشاره کرد و گفت: ما باید نظام بروکراسی آسیبدیده کشور را با حضور این افراد تقویت کنیم و در مسیر توسعه کشور کار کنیم.
وی همچنین به تلاشهای دکتر رئیسجمهور به عنوان سکاندار دولت چهاردهم برای حل مسائل مزمن کشور اشاره کرد و گفت: اما رئیسجمهور را باید یاری داد. دولت، بازار و فعالان اقتصادی که کنار جامعه سه رکن مهم برای تقویت شرایط کشور هستند و عدم تعامل و همکاری بین این سه یعنی دولت کارآمد، بازار قوی و جامعه موفق نتیجهای نخواهد داشت که راضیکننده باشد.
دستیار اجتماعی رئیسجمهور تأکید کرد: ما باید اتاق افقگشا را با همکاری دولت و بخش خصوصی تعریف کرده و گفتوگوهای راهگشا و پروژههای برد-برد را داشته باشیم.
وی همچنین تأکید کرد: اتاقهای بازرگانی نمایندگان چند نهاد در هم تنیده از جامعه هستند که میتوانند در حل مسائل به دولتمردان کمک کنند. ما باید در سایه تعامل و همفکری موقعیتهای موجود را با توجه به توقعات فزاینده و جامعه آسیبدیدهای که دیگر تحمل فشار را ندارد به سمت پیشرفت و توسعه سوق دهیم.
دستیار اجتماعی رئیسجمهور بیان کرد که من به سهم خود از این جلسات نکاتی را در مورد مسائل طرح شده از سوی بخش خصوصی البرز به دولت منعکس کرده و نتایج آن را به رئیس اتاق ایران انعکاس میدهم.