به گزارش روابطعمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز، مجتبی دستمالچیان رئیس اتاق بازرگانی یزد، که با همراهی و حضور هیات اقتصادی این استان به البرز سفر کرده است، در یکصدوهجدهمین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان البرز بیان کرد: بخش خصوصی، ریشه ناترازی انرژی را در بیبرنامگی میداند، اگر امروز کشور با مشکل کمبود برق روبروست، این مساله ناشی از نبود تدبیر و عدم چارهاندیشی مناسب در سالهای گذشته است.
وی ادامه داد: برخی معتقدند برق در ایران ارزان است و به همین دلیل بخش خصوصی و دیگر متقاضیان به راحتی در حوزه تأمین برق سرمایهگذاری نمیکنند، در حالی که اگر خسارات ناشی از قطعی برق به ماشینآلات و خطوط تولید را بررسی کنیم، متوجه میشویم که برق ارزان نیست و از این حیث هزینههای میلیاردی به واحدهای اقتصادی تحمیل شده است؛ این در حالی است که میتوان این هزینهها را در مسیر توسعه زیرساختهای برق از جمله ساخت نیروگاهها، صرف کرد.
دستمالچیان درباره نیاز به سرمایهگذاریهای میلیاردی در حوزه تأمین برق که از سوی برخی تولیدکنندگان تجهیزات این حوزه مطرح میشود، گفت: هماکنون بخشی از همین منابع مالی سالانه صرف واردات پوشاک خارجی میشود؛ در حالی که میتوان آن را برای ساخت نیروگاهها و تجهیز صنعت برق کشور هزینه کرد.
رئیس اتاق بازرگانی یزد در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به افزایش آستانه رفع تعهد ارزی صادرکنندگان از ۶۰ به ۷۰ درصد، بیان کرد: این تصمیم به این معناست که صادرکنندگان موظفند حداقل ۷۰ درصد از ارزش صادرات خود را به صورت ارز به کشور بازگردانند تا بتوانند به فعالیت تجاری ادامه دهند، نباید با چنین بخشنامههایی صادرات را مختل کرده و برای فعالان اقتصادی چالش ایجاد کنیم.
وی تأکید کرد: اگر هدف دولت، کنترل نوسانات ارزی است، به جای صادرات باید واردات را مدیریت کند، این همان نکتهای است که همواره مورد تأکید مقام معظم رهبری به ویژه در سال سرمایهگذاری برای تولید نیز بوده است.
دستمالچیان خاطرنشان کرد: مشکلات فعالان اقتصادی در تمام استانها مشابه است، اما به نظر میرسد اراده جدی از سوی دولت برای حل آنها وجود ندارد. همانطور که در یزد این چالشها را داریم، در البرز نیز وضعیت مشابهی حاکم است.
رئیس اتاق بازرگانی یزد گفت: ما از نمایندگان مجلس انتظار داریم به داد تولید برسند؛ چرا که اگر مشکل ناترازی انرژی باعث زیاندهی واحدهای تولیدی شود، آنها با بحرانهای جدی روبرو خواهند شد.
وی با انتقاد از قطعیهای بیبرنامه برق گفت: دولتمردان مدعیاند که ناترازی انرژی ناشی از بیتدبیری نیست، اما تجربه فعالان اقتصادی خلاف آن را نشان میدهد. قطعیهای مکرر و بدون اطلاعرسانی، حتی تا سه نوبت در روز در برخی واحدهای تولیدی، خسارات سنگینی به بار آورده است؛ در حالی که میتوان با سرمایهگذاری در نیروگاههای خورشیدی و سایر منابع تجدیدپذیر، مشکل را حل کرد.