به گزارش روابطعمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی البرز، در جریان برگزاری یکصدوهجدهمین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی این استان، که با حضور هیأت اقتصادی یزد همراه بود، علیرضا عباسی نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد و علی حدادی نماینده ساوجبلاغ، نظرآباد و طالقان در مجلس شورای اسلامی، دیدگاههای خود را در زمینه راهکارهای رفع چالشهای تولید و صنعت بیان کردند.
افزایش تولید؛ راه مقابله با تورم است
در این نشست، علیرضا عباسی نماینده مردم کرج، فردیس، اشتهارد در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم تمرکز مجلس بر تولید پایدار گفت: یکی از ریشههای اصلی تورم، ضعف در رشد تولید است. اگر بتوانیم بر تقویت تولید تمرکز کنیم، در واقع به مقابله با تورم پرداختهایم. باید در سال "سرمایهگذاری برای تولید” تلاش جدیتری در جهت رفع موانع منطقهای و استانی این حوزه داشته باشیم.
وی بر اهمیت استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و تقویت زنجیره ارزش به جای خامفروشی تاکید کرد و افزود: تولید محصولات هایتک با هدف ارزآوری برای کشور باید در اولویت قرار گیرد.
نماینده مردم کرج، فردیس، اشتهارد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تامین منابع اولیه تولید مانند برق، یک مشکل ملی است، نه فقط مختص البرز. وقتی در قانون برنامه هفتم عددی برای تولید برق مشخص میکنیم، باید تمام الزامات آن تحقق یابد. در غیر این صورت، نتیجه بیتدبیریها، قطع برق صنایع یا حتی خانوارها خواهد بود.
عباسی همچنین به موضوع واردات بیرویه کالا اشاره کرد و گفت: وقتی تولید داخلی یک کالا در قالب شرکت دانشبنیان انجام میشود، نباید نمونه خارجی آن وارد کشور شود. عدم توقف ممنوعیت واردات چنین کالاهایی ضربه به تولید داخلی است.
وی در ادامه افزود: در بودجه سال جاری، در زمینه تخصیص ارز و تأمین نیازهای وارداتی صنایع، دولت باید اقدامات فوری انجام دهد.
ناترازی انرژی؛ چالش مدیریت و مانع توسعه
در ادامه نشست، علی حدادی دبیر کمیسیون صنایع و معادن و دیگر نماینده استان البرز در مجلس شورای اسلامی، ناترازی انرژی را یکی از مشکلات جدی تولید دانست و گفت: مشکلاتی که در حوزه تامین انرژی در کشور وجود دارد، ناشی از ضعف در مدیریت این زیرساختها است. خسارتهایی که نبود برق به تولید وارد میکند، در بسیاری از موارد جبرانناپذیر است. در سالی که به نام سرمایهگذاری برای تولید نامگذاری شده، باید سرمایهگذاری ویژهای در بخش انرژی صورت گیرد.
حدادی با اشاره به درخواست نمایندگان از رئیسجمهور برای واگذاری اختیارات بیشتر به استانداران گفت: این اختیارات نباید صرفاً روی کاغذ باقی بماند. به ویژه در حوزههایی مانند آب و برق، باید بهصورت ۱۰۰ درصد عملیاتی شود.
وی همچنین درباره نقش شوراهای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی افزود: در این جلسات، تصمیمات مهمی اتخاذ میشود اما برای تحقق آنها در سطح ملی، نیاز به همیاری و حمایت جدی داریم.
دبیر کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به اقدامات نظارتی مجلس گفت: در کمیسیون صنایع و معادن، جلسات نظارتی متعددی با بانک مرکزی، وزارت صمت و گمرک برگزار شده تا از آسیب احتمالی آییننامهها، بخشنامهها و ابلاغیهها به تولید جلوگیری شود.
وی با تقدیر از اقدامات اتاق بازرگانی البرز در راستای گسترش تعاملات با دیگر استانها نظیر یزد، تصریح کرد: این قبیل فعالیتها میتواند نقش مهمی در توسعه اقتصادی البرز و افزایش صادرات از مبدا این استان ایفا کند.