info@alborzccim.ir کرج-بلوار ارم - نبش خ 100 غربی - ساختمان آناهیتا

سفیر جمهوری تاجیکستان در ایران مطرح کرد:

کد خبر: 32122
تاریخ انتشار: 22 شهریور 1404 - 17:52
افزایش سطح مبادلات سالانه تاجیکستان و ایران به رقم یک میلیارد دلار هدف‌گذاری شده است
سفیر جمهوری تاجیکستان در ایران به دنبال سفر به البرز و دیدار با رئیس اتاق بازرگانی این استان، با اشاره به رشد چند برابری تجارت میان دو کشور، بر استفاده از ظرفیت‌های گسترده اقتصادی و صنعتی استان البرز برای توسعه همکاری‌های مشترک تاکید کرد.

به گزارش روابط‌عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز، زاهدی نظام‌الدین شمس‌الدین‌زاده سفیر جمهوری تاجیکستان در ایران در دیدار با پرهام رضایی رئیس اتاق بازرگانی البرز گفت: از حضور در استان البرز و آشنایی با ظرفیت‌های صنعتی و تجاری این منطقه بسیار خرسندم، نزدیکی کلانشهر کرج به تهران و پیوستگی جغرافیایی این دو شهر نشان‌دهنده موقعیت ویژه البرز در کشور است. آنچه امروز در نمایشگاه توانمندی‌های تولیدی و صنعتی اتاق بازرگانی ویژه معرفی محصولات البرز مشاهده کردم، بیانگر توانمندی بالای این استان برای همکاری‌های گسترده اقتصادی با تاجیکستان است.

وی با اشاره به روند رو به رشد مبادلات تجاری میان دو کشور افزود: حدود ۵ سال قبل، حجم تجارت سالانه میان ایران و تاجیکستان تنها ۵۷ میلیون دلار بود، اما این رقم در سال گذشته به بیش از ۳۰۰ میلیون دلار افزایش یافته است. پیش‌بینی می‌کنیم حجم این مبادلات تا پایان امسال به ۵۰۰ میلیون دلار برسد و هدف اصلی ما رساندن این رقم به یک میلیارد دلار است؛ هدفی که با توجه به ظرفیت‌های موجود، کاملاً دست‌یافتنی خواهد بود.

سفیر تاجیکستان با تاکید بر اشتراکات فرهنگی و تاریخی دو کشور خاطرنشان کرد: این نزدیکی‌ها زمینه‌ای ارزشمند برای توسعه همکاری‌های اقتصادی میان طرفین فراهم کرده است، خوشبختانه با اراده روسای جمهور دو کشور و تبادل سفرهای رسمی در بالاترین سطح، روابط ایران و تاجیکستان وارد مرحله‌ای تازه شده و بستر گسترش همکاری‌ها بیش از گذشته آماده است.

شمس‌الدین‌زاده در ادامه به ظرفیت‌های صنعتی البرز اشاره کرد و گفت: صنعت نساجی، داروسازی، صنایع غذایی و پتروشیمی از جمله حوزه‌هایی است که می‌تواند مبنای همکاری‌های مشترک قرار داده شود، همچنین در زمینه تولیدات دارویی که البرز پتانسیل بالایی دارد و بخش بزرگی از نیاز داخلی ایران را تأمین می‌کند، این حوزه ظرفیت مناسبی برای همکاری‌های دارویی و صادرات به تاجیکستان به شمار می‌رود.

وی همچنین با بیان اینکه کشور تاجیکستان به واردات کالاهایی همچون محصولات پلاستیکی، مواد شوینده، مصالح ساختمانی و مواد پتروشیمی از ایران نیاز دارد، افزود: بسیاری از این محصولات با کیفیت بالا در استان البرز تولید می‌شود و این فرصت، زمینه‌ای ارزشمند برای افزایش سطح همکاری‌های تجاری میان فعالان اقتصادی دو کشور است.

سفیر تاجیکستان تصریح کرد: وجود کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی و فنی، شورای مشترک فعالان اقتصادی و اتاق مشترک بازرگانی ایران و تاجیکستان، ابزارهای موثری برای توسعه روابط میان طرفین هستند و باید با بهره‌گیری از این ظرفیت‌ها همکاری‌ها را به سطح بالاتری ارتقا دهیم.

وی تاکید کرد که با استفاده از ظرفیت‌های مشترک و پتانسیل‌های موجود، سطح همکاری‌های اقتصادی و تجاری میان ایران و تاجیکستان می‌تواند بیش از پیش گسترش یابد.

پاسخ دهید