info@alborzccim.ir کرج-بلوار ارم - نبش خ 100 غربی - ساختمان آناهیتا

صورتجلسات کارشناسی 1403

اولین جلسه کارشناسی دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان البرز

دستور جلسه شرح دستور مصوبه خبر جلسه توضیحات و اقدامات

بررسی دستورالعمل نحوه انجام و تأیید ثبت سفارشات ارزی واحدهای تولیدی، بازرگانی و سهمیه ارزی سال 1403 دفاتر تخصصی وزارت صمت

پیشنهاد گرردید در راستای تحقق شعار سال و به جهت حمایت از رشد تولید دستور العمل شماره 67932/م/ص مورخ 14/01/1403 وزارت صمت با موضوع نحوه انجام و تأیید ثبت سفارشات ارزی واحدهای تولیدی، بازرگانی و سهمیه ارزی سال 1403 دفاتر تخصصی وزارت صمت، با اخذ نظرات تخصصی بخش خصوصی بالاخص اتاق های بازرگانی مورد بازنگری قرار گیرد.

موضوع در یکصد و هفتمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان مورخ 19/03/1403 طرح و پیشنهادات به دبیرخانه شورای گفتگوی ملی ارسال گردید.

دومین جلسه کارشناسی دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان البرز

دستور جلسه شرح دستور مصوبه خبر جلسه توضیحات و اقدامات

بررسی مشکلات ناشی از صدور قبض جدید برق برای واحدهای صنعتی در بهمن ماه 1402 با اعمال افزایش تعرفه از ابتدای سال 1402

1- با عنایت به صدور بخشنامه شماره 100/03/50827/1402 مورخ 9/10/1402  وزارت نیرو با موضوع " ابلاغ نحوه اجرای دستورالعمل توسعه مبادلات برق در بورس انرژی و مصوبه هزینه سوخت" به شرکت توانیر و محاسبه تعرفه جدید ابلاغی از اول آبان ماه سال 1402 و اعمال تعرفه جدید از سوی شرکت توزیع نیروی برق استان و بررسی بعمل آمده در دبیرخانه شورا، پیشنهاد می گردد با توجه به اینکه قانون عطف به ماسبق نمی گردد، اعمال تعرفه جدید از زمان صدور بخشنامه (9/10/1402) محاسبه و مابه التفاوت در حساب بستانکاری مشترکین منظور گردد.

2- به منظورتبیین و شفاف سازی بخشنامه ابلاغی وزارت نیرو برای مشترکین مصرف عمده، پیشنهاد گردید کارگاه آموزشی با موضوع فوق با همکاری شرکت توزیع نیروی برق استان در محل اتاق بازرگانی تشکیل و در خصوص دستورالعمل ابلاغی توسعه مبادلات برق در بورس انرژی و هزینه سوخت برای صنایع استان شفاف سازی صورت پذیرد.

موضوع در یکصد و هشتمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان مورخ 17/04/1403 مطرح گردید.

سومین جلسه دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان البرز

دستور جلسه شرح دستور مصوبه خبر جلسه توضیحات و اقدامات

بررسی پیشنهاد اصلاح موادی از قانون بیمه بیکاری مصوب 26/06/1369

مقرر گردید پیشنهادات ذیل در جلسه شورای گفتگوی استان مطرح و پس از نهایی شدن جهت بررسی به دبیرخانه شورای گفتگوی ملی ارسال گردد:

  1.  با توجه به کمبود نیروی کار در واحدهای تولیدی و تعداد بالای مقرری بگیران بیمه بیکاری در استان پیشنهاد می گردد؛ با اصلاح بند (الف) ماده (6) قانون بیمه بیکاری  مدت زمان سابقه پرداخت بیمه شده قبل از بیکاری از 6 ماه به 12 ماه افزایش یابد.
  2. پیشنهاد می گردد با اصلاح ماده  (7) قانون بیمه بیکاری، مدت زمان پرداخت مقرری بیمه بیکاری برای مجردین حداکثر تا 18 ماه و برای متاهلین حداکثر تا 24 ماه کاهش یابد.
  3. با توجه به اینکه بر اساس ماده (2) قانون بیمه بیکاری، بیکار بیمه شده ای است که بدون میل و اراده بیکار شده و آماده به کار می باشد و این در حالی است که دریافت مقرری بیمه بیکاری صرفاً با آخرین قرارداد کارگر قابلیت بررسی و پرداخت دارد؛ پیشنهاد می گردد قانون به نحوی اصلاح گردد که هنگام برقراری مقرری بیمه بیکاری سندی مبنی بر غیر ارادی بودن بیکاری توسط کارگر ارائه  گردد.
  4. با عنایت به اینکه بر  اساس ماده (5) قانون بیمه بیکاری حق بیمه بیکاری به میزان 3% مزد بیمه شده کلاً توسط کارفرما تامین و پرداخت می گردد، پیشنهاد می شود قانون به نحوی اصلاح گردد که کارفرما بتواند درخصوص پرداخت و یا عدم پرداخت مقرری بیمه بیکاری اظهار نظر نماید.
  5. با توجه به اینکه در بسیاری از موارد درخواست نیروی کار از سوی کارگاهی مطرح می گردد که تعداد زیادی از مقرری بگیران بیمه بیکاری با همان کارگاه قطع رابطه همکاری نموده اند، لذا پیشنهاد می گردد در این گونه موارد ابتدا افراد بیکار به همان کارگاه معرفی و در صورت عدم تمکین کارگر به ادامه کار در کارگاه مععرفی شده مطابق بند (ج) ماده (9) قانون بیمه بیکاری، مقرری بیمه بیکاری برای اینگونه افراد قطع و یا اصلاً برقرار نگردد.
  6. با توجه به اینکه 3% حق بیمه بیکاری توسط کارفرمایان امور پروژه ای نیز پرداخت می گردد و در بسیاری از مواقع سازمان تامین اجتماعی کارگران شاغل در اینگونه فعالیت ها را مشمول استفاده از مزایای قانون بیمه بیکاری نمی داند ، پیشنهاد می گردد قانون به نحوی اصلاح گردد که یا کارفرمایان امور پروژه ای از پرداخت 3% حق بیمه بیکاری معاف و یا کارگران اینگونه فعالیت ها نیز مشمول استفاده از مزایای قانون بیمه بیکاری گردند.
  7. با عنایت به اینکه بر اساس ماده (11) قانون بیمه بیکاری وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی و سازمان تأمین اجتماعی به صورت مشترک مجری اجرای قانون مذکور می باشند و همین امر موجب ایجاد ساختار دو گانه در مدیریت قانون گردیده است، لذا پیشنهاد می گردد قانون به تحوی اصلاح گردد که یکی از دستگاه های فوق الذکر متولی اجرای آن باشند
  8.  با عنایت به تبصره (3) ماده (9) قانون بیمه بیکاری که سازمان آموزش فنی و حرفه ای وزارت کار و امور اجتماعی را مکلف به آموزش مهارت های مورد نیاز بازار کار و نیز باز آموزی و تجدید مهارت کارگران تحت پوشش بیمه بیکاری در مراکز آموزش فنی و حرفه ای و یا مراکر آموزشی در مجاورت کارخانه ها می داند، پیشنهاد می گردد  تمهیدات لازم جهت برگزاری دوره های آموزشی فوق متناسب با نیاز روز صنایع  و با در نظر گرفتن امکانات و تجهیزات آموزشی بروز فراهم گردد

موضوع در یکصد و هشتمین جلسه شورای گفتگو مورخ 17/04/1403 مطرح و پس از بررسی و اصلاح، پیشنهادات به دبیرخانه شورای ملی ارسال گردید.

پنجمین جلسه دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان البرز

دستور جلسه شرح دستور مصوبه خبر جلسه توضیحات و اقدامات

بررسی موانع و مشکلات فعالان و صادرکنندگان صنایع دستی استان و ارائه راهکارهای لازم جهت فروش و صادرات محصولات این حوزه

با توجه به اینکه مشکلات حوزه صنایع دستی استان بصورت کلی در جلسه مطرح گردید؛ مقرر شد موضوعات و مشکلات این حوزه توسط انجمن صنایع دستی با همکاری معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان احصاء و به اتاق بازرگانی البرز ارسال تا بصورت تخصصی در کمیسیون گردشگری و اقتصاد هنر اتاق بازرگانی مورد بررسی قرار گرفته و نتیجه در قالب یک بسته پیشنهادی به دبیرخانه شورای گفتگوی استان ارسال گردد.