info@alborzccim.ir کرج-بلوار ارم - نبش خ 100 غربی - ساختمان آناهیتا

صورتجلسات شورای گفتگو 1394

جلسه 31 مورخ 1394/12/15

دستور جلسه شرح دستور مصوبه خبر جلسه توضیحات و اقدامات

تبیین برنامه های اجرایی کمیته موضوع ماده 5 قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار و ماده 76 قانون برنامه پنجم توسعه در استان

در خصوص بند (1) دستور جلسه با موضوع تبیین برنامه های اجرایی کمیته ماده (5) قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار و ماده 76 قانون برنامه پنجم توسعه، آقای مهندس شریف حمیدوند به عنوان دبیر هر دو موضوع معرفی و مقرر گردید اعضاء کمیسیون ماده 76 نیز متعاقباً از سوی قوای سه گانه معرفی شوند.

ارائه پیشنهاد تجدید نظر در ساختار کارگروههای زیرمجموعه شورای گفتگو و ادغام آنها متناسب با دستورالعمل نحوه ادارة جلسات شوراهاي استانی گفت وگوي دولت و بخش خصوصي

در خصوص تجدید نظر در ساختار کارگروههای شورا با استناد به ماده 10 دستورالعمل نحوه اداره جلسات شوراهای استانی گفتگو ، ضمن تشکر و قدردانی از زحمات بی شائبه روسای محترم کارگروههای خدمات و بازرگانی و تولید شورای گفتگو، مقرر شد یک کارگروه تخصصی مطابق دستورالعمل و به ریاست جناب آقای مهندس کامکار (معاونت محترم هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای استانداری) تشکیل و حسب موضوعات مطروحه از مدیران دستگاههای اجرایی و نمایندگان فعالان اقتصادی و تشکلهای بخش خصوصی دعوت بعمل آید.

ارائه گزارش رئیس محترم انجمن تخصصی همگن تولیدکنندگان قطعات خودرو استان در خصوص مشکلات مرتبط با صنایع قطعه سازی و خودروسازی

مشکلات انجمن همگن تولید کنندگان قطعات خودروی استان طرح و مقرر شد سازمان صنعت، معدن و تجارت ضمن پیگیری موضوع، از ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشوری جهت حضور در استان البرز و بررسی مشکلات واحدهای تولیدکننده قطعات خودروی استان دعوت بعمل آورند.

بررسی پیشنهادات مطرح شده در حوزه قانون کار پیرو مصوبه بند (1) بیست و نهمین جلسه شورای گفتگو مورخ 12/10/94

 در اجرای مصوبه بند ( 1 ) بیست و نهمین جلسه شورای گفتگو و با توجه به برگزاری جلسات کارشناسی در اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی ، پیشنهادات نهایی در دو سطح استانی و ملی در حوزه قانون کار به شرح زیر به تصویب رسیده و مقرر گردید پیگیری های لازم از سوی دبیرخانه شورای گفتگو بعمل آید.

1_ با توجه به اینکه درصد قابل توجهی از شاغلین بخش خصوصی در صنوف و یا کارگاههای کمتر از 10 نفر شاغل فعالیت می نمایند، لذا پیشنهاد می گردد : در اجرای ماده 191 قانون کار، آیین نامه اجرایی جدید و متناسب با زمان و شرایط اقتصادی روز ( دوران پسا تحریم ) تهیه، تدوین و تصویب گردد. توضیح اینکه در سنوات گذشته نیز آیین نامه اجرایی در برهه ای از زمان اجرا گردیده است.

2_ نظر به اینکه یکی از مشکلات اساسی فعالان اقتصادی بخش خصوصی، جذب و یا تعدیل نیروی انسانی متناسب با شرایط و نیاز روز کارگاه از جمله تغییرات سریع فناوری ، تغییرات ساختاری و غیره می باشد و با توجه به مغایرت نقش مشورتی شورای اسلامی کار در کارگاهها با حق قانونی اعطاء شده به کارفرما در ماده 27 قانون کار، پیشنهاد می گردد در جهت بهبود فضای کسب و کار عبارت « در صورت اعلام نظر مثبت شورای اسلامی کار» از متن ماده 27 قانون کار به همراه تبصره های مربوطه حذف گردد.

3_ با توجه به تنوع فعالیتهای تولیدی و تغییرات سریع در شرایط محیطی ، رقابت پذیری بیشتر، تقلیل هزینه ها ، کاهش قیمت تمام شده و ... پیشنهاد می گردد در ماده 26 قانون کار عبارت «پس از اعلام موافقت کتبی اداره کار و امور اجتماعی محل » حذف و تشخیص و اجرای تغییر عمده در شرایط کار در اختیار کارفرما قرار گیرد.

4_ با توجه به بالا بودن میزان تعطیلات رسمی کشور که با احتساب ایام بین التعطیل مضاعف می گردد و از طرفی شرایط حساس دوران پسا تحریم ایجاب می نماید که فعالیتهای موثر و مولد در اقتصاد کشور افزایش یابد، لذا ساماندهی تعطیلات رسمی در کشور ضروری به نظر رسیده و پیشنهاد می گردد این امر مهم با در نظر گرفتن شرایط اقلیمی و مولفه های فرهنگی، مذهبی و ... به نحوی تنظیم و برنامه ریزی گردد تا در فرآیند تولید خللی ایجاد نگردد و تعطیلات رسمی کشور حتی المقدور تعدیل و در طول سال توزیع گردد.

5_ با عنایت به تصریح در تبصره (2) ماده 149 قانون کار جهت همکاری دولت با کارفرمایان به منظور استفاده از تسهیلات بانکی و امکانات دستگاههای اجرایی و عمومی ذیربط، پیشنهاد می گردد دولت محترم در تدوین و ابلاغ دستورالعمل اجرایی آن تسریع به عمل آورده و قانون مذکور در کل کشور اجرایی و عملیاتی گردد.

خارج از دستور

1_ بر اساس گزارش معاونت محترم غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی البرز مبنی بر وجهه غالب تولید محصولات سلامت محور در استان (غذائی، آشامیدنی، آرایشی، بهداشتی، داروئی، مکمل، تجهیزات و ملزومات پزشکی) و عدم تناسب اختیارات و امکانات دانشگاه علوم پزشکی جهت انجام امور مربوط به تولیدات مذکور در استان، مقرر گردید؛ جهت درخواست تفویض اختیارات بیشتر و تخصیص مجوز و اعتبارات مورد نیاز به استان با ریاست محترم سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت و درمان (جناب آقای دکتر دیناروند) مکاتبه به عمل آید

2_-درخصوص ماده 14 تا 20 قانون کار ( تعلیق قرارداد کار ) به منظور تسریع در تعیین تکلیف کارگران تعلیق شده به دلیل تشکیل پرونده های قضایی پیشنهاد می گردد، ضمن تعیین سقف زمانی مشخص برای انجام تعهدات کارفرما، رسیدگی به پرونده این افراد خارج از نوبت انجام گیرد.

3_ در خصوص بندهای 5 و 9 دستور العمل شماره 31 معاونت روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به شماره 29953 مورخ 29/02/92 با توجه به اینکه روند رسیدگی به پرونده های حوادث ناشی از کار، با جرایم عمومی در محاکم قضایی بصورت مشترک مورد رسیدگی قرار می گیرند، لذا به منظور حفظ شأن کارفرمایان و کارگران محترم پیشنهاد می شود، پرونده های مربوط به حوادث و بیماریهای ناشی از کار در شعبات تخصصی و ویژه توسط قاضی آشنا به مسائل و قوانین کار مورد رسیدگی قرار گیرد.

4_  به منظور استفاده حداکثری از نیروی کار ماهر و با تجربه و جلوگیری از کاهش بهره وری و رعایت نظم و انضباط در محیط کار، پیشنهاد می گردد تبصره (4) ماده 131 قانون کار ( حضور کارگران در یکی از 3 مورد شورای اسلامی کار، انجمن صنفی، نماینده کارگران ) بطور دقیق و کامل در استان رعایت گردد.

5_ با توجه به عدم اطلاع کافی و به روز کارگران و کارفرمایان در خصوص دستورالعمل و آئین نامه های صادره از سوی وزارت محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیشنهاد می گردد یک نسخه رونوشت از دستورالعمل ها و آئین نامه های صادره  در اختیار مراکز ذینفع و ذیربط از جمله اتاق بازرگانی و تشکل های کارفرمایی قرار گیرد.

6_ با توجه به ضرورت آموزش در حوزه قوانین و روابط کار و در جهت کاهش چالش احتمالی کارگری و کارفرمایی پیشنهاد می گردد دستگاههای اجرایی و تشکلهای قانونی بخش خصوصی نسبت به برگزاری مستمر دوره های آموزشی مربوطه با همکاری اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اقدام نمایند

جلسه 30 مورخ 1394/11/10

دستور جلسه شرح دستور مصوبه خبر جلسه توضیحات و اقدامات

ارائه گزارش تحلیلی از آخرين وضعيت و عملكرد سازمان جهاد كشاورزي استان البرز در حوزه هاي مختلف فعالیت سازمان مذکور

گزارش تهیه شده توسط ریاست سازمان جهاد کشاورزی استان البرز ارائه و مقرر شد لوح فشرده گزارش به اعضاء شورا و مدیران دستگاههای اجرایی ارسال تا مطالب و آمارهای ارائه شده مورد استفاده قرار گیرد.

بررسی مشکلات و پیشنهادات ارائه شده فعالان اقتصادی بخش خصوصی استان در خصوص اصلاح روندها و تسهیل امور در جهت بهبود محيط كسب و كار در بخش کشاورزی استان با توجه به ویژگیها و توانمندیهای استان در این حوزه

1_ پیشنهادات کارشناسی تصویب شده در کارگروه تولید مربوط به بخش کشاورزی قرائت و مقرر شد؛ موضوعات در یک جلسه کارشناسی به ریاست جناب آقای مهندس کامکار و حضور دستگاههای اجرایی مربوطه و تشکلهای قانونی بخش خصوصی مورد بررسی بیشتر قرار گیرد.

2_ با عنایت به ظرفیت فراوان علمی استان در حوزه کشاورزی و وجود مراکز تخصصی و پژوهشی کشاورزی در سطح ملی، مقرر شد موضوع در یک جلسه تخصصی و با حضور کارشناسان، صاحب نظران و مدیران مراکز علمی و پژوهشی بخش کشاورزی و همچنین مدیران دستگاههای اجرایی مربوطه و تشکلهای بخش خصوصی مورد بررسی قرار گیرد.