info@alborzccim.ir کرج-بلوار ارم - نبش خ 100 غربی - ساختمان آناهیتا

صورتجلسات شورای گفتگو 1401

جلسه 86 مورخ 1401/03/17

دستور جلسه شرح دستور مصوبه خبر جلسه توضیحات و اقدامات

بررسی مشکلات و تبعات ناشی از قطع جریان برق در واحدهای تولیدی و شهرکهای صنعتی و نحوه مدیریت زمان قطعی برق

1_ شرکت توزیع نیروی برق استان البرز و ادارات شهرستانی آن با همکاری و مشارکت شرکت شهرک های صنعتی استان یک برنامه منسجم و دقیق بر اساس نظرات و خواسته های مدیران بخش تولید و صنعت استان تدوین و خاموشی های ضروری صرفاً بر اساس برنامه فوق اعمال گردد . بدیهی است اطلاع رسانی لازم نیز در این خصوص از طرق مختلف می بایست انجام گیرد.

2_ برنامه اعمال قطع برق در بخش تولید و صنعت به گونه‌ای تدوین و تنظیم گردد که حتی المقدور یک شیفت کاری را در برگرفته و واحدهای تولیدی بتوانند بعد از وصل برق یک شیفت کامل فعالیت تولیدی داشته باشند.

3_ با توجه به شرایط ویژه صنایع غذایی و مشکلات ناشی از قطع طولانی‌مدت برق در واحدهای فوق الذکر، نیز تدابیر ویژه اندیشیده و در برنامه تنظیمی اعمال گردد.

4_ با عنایت به مصوبه جلسه ۸۴ شورای گفتگو مورخ 28/10/1400 در خصوص واردات دیزل ژنراتور مستعمل توسط واحدهای تولیدی فعال و متناسب با پروانه بهره برداری آنان مقرر گردید؛ سازمان صمت استان مجدداً موضوع را از طریق وزارتخانه مربوطه و به صورت ویژه پیگیری و نتیجه را به دبیرخانه شورای گفتگو اعلام نمایند.

5_ مقرر گردید مدیرکل محترم هماهنگی امور اقتصادی استانداری با هماهنگی سازمان صمت استان موضوع امکان واردات دیزل ژنراتور مستعمل با کارکرد و شرایط فنی مشخص و متناسب با پروانه بهره برداری واحدهای تولیدی فعال استان را از طریق مکاتبه با وزرای محترم صمت ، امور اقتصاد و دارایی  با امضای استاندار محترم و رئیس شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان پیگیری و رونوشت نامه به وزیر محترم نیرو ارسال گردد.

بررسی پیشنهاد جلسه کارشناسی مورخ 09/11/1400 در خصوص همکاری و تعامل اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان با انجمن تولیدکنندگان قطعات خودرو در حوزه ارتقاء کیفیت قطعات توزیعی در بازار و جلوگیری از عرضه قطعات فاقد کیفیت و غیر استاندارد

1_ در خصوص بند یک دستور جلسه با موضوع تفاهم نامه همکاری فی مابین اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان و انجمن همگن تولیدکنندگان قطعات خودرو در حوزه ارتقاء کیفیت قطعات توزیعی در بازار و جلوگیری از عرضه قطعات غیر استاندارد، با توجه به تهیه پیش‌نویس تفاهم‌نامه مقرر گردید؛ اداره کل استاندارد استان طی مدت حداکثر ۱۰ روز آینده ضمن بررسی کارشناسی، متن کامل تفاهم نامه را با هماهنگی انجمن فوق الذکر نهایی و تکمیل تا در جلسه آتی شورای گفتگو تبادل و در استان عملیاتی گردد.

2_ مقرر گردید سازمان صمت و اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان در خصوص امکان استقرار کارشناس اداره کل استاندارد در سازمان صمت استان و نیز ایجاد پنجره برای سازمان استاندارد در سایت بهین‌یاب و سامانه هماهنگ سازمان صمت نیز بررسی‌های لازم را انجام و نتیجه را به دبیرخانه شورا اعلام نمایند.

 

بررسی پیشنهاد جلسه کارشناسی مورخ 24/01/1401 در خصوص تأمین زیرساختهای مورد نیاز شهرکهای صنعتی استان، اجرای ماده 54 قانون احکام دائمی کشور و ماده 81 قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی کشور

در جهت اجرای دقیق و کامل ماده 54 قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور مصوب سال 95 و ماده 81 قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی کشور (2) مصوب سال 93 کارگروه ویژه ای به ریاست استاندار محترم و عضویت مدیران محترم دستگاههای خدمات رسان استان– ریاست محترم سازمان مدیریت و برنامه ریزی – ریاست محترم سازمان صمت- مدیرعامل محترم شرکت شهرکهای صنعتی- مدیرکل محترم راه و شهرسازی – اتاق بازرگانی و سایر دستگاههای مرتبط بنا به صلاحدید استاندار محترم و با نظارت ریاست محترم دادگستری و یا دادستان محترم عمومی و انقلاب اسلامی مرکز استان و نمایندگان محترم مردم در مجلس شورای اسلامی تشکیل و دستگاههای خدمات رسان به ویژه شرکت برق منطقه ای تهران و شرکت آب منطقه ای البرز برنامه های اجرایی و عملیاتی خود در حوزه تأمین زیرساختهای موردنیاز واحدهای تولیدی و صنعتی مستقر در شهرکها، نواحی، مناطق و لکه های صنعتی استان مبتنی بر قوانین فوق الذکر را بصورت مشترک با مدیران شهرکهای صنعتی تدوین و ضمن برآورد و پیش بینی اعتبارات موردنیاز، برنامه های عملیاتی خود در خصوص تأمین و تکمیل زیرساختها تا ورودی واحدهای صنعتی را در کارگروه مذکور طرح و تصویب نمایند.

ارائه گزارش از آخرین وضعیت احداث نیروگاههای مقیاس کوچک پایه گازسوز ( CHP)

1_ با عنایت به طرح FS تهیه شده توسط کمیسیون سرمایه گذاری اتاق بازرگانی و درخواست مطرح شده مبنی بر تامین منابع مالی به صورت اعطای تسهیلات به میزان ۷۰ درصد و آورده سرمایه گذار به میزان ۳۰ درصد مدیران کل محترم هماهنگی امور اقتصادی استانداری و اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان امکان اجرای پروژه های مذکور در قالب پیشنهاد ارائه شده را طی یک هفته بررسی و محضر استاندار محترم گزارش نمایند.

2_ با توجه به ظرفیت احداث پروژه های CHP در استان مدیر کل محترم امور اقتصادی و دارایی در خصوص شناسایی سرمایه‌گذاران جدید به ویژه به صورت صددرصد در قالب آورده سرمایه گذار اقدام و حسب دستور استاندار محترم و رئیس شورای گفتگوی استان دستگاه های اجرایی استان نسبت به صدور مجوزهای لازم و قانونی در کوتاه‌ترین زمان ممکن همکاری لازم را با سرمایه گذاران در این حوزه به عمل آورند. ضمناً شرکت شهرکهای صنعتی استان نیز به صورت ویژه در اجرای طرح های نیروگاهی  با سرمایه گذاران همکاری نماید.

3_ با توجه به نظر رئیس کل محترم دادگستری استان مقرر گردید؛ در بحث مطالعات و اجرای طرح‌های ایجاد نیروگاه های مقیاس کوچک پایه گازسوز(CHP)  در سطح شهرک های صنعتی به ویژه شهرک صنعتی اشتهارد الزامات زیست محیطی مورد توجه قرار گرفته و اداره کل حفاظت محیط زیست استان نیز در کارگروه های مربوطه عضویت داشته باشند.

بررسی و تصویب تقویم زمانی تشکیل جلسات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در سال 1401

به منظور ارتقاء جایگاه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان در سطح ملی و در اجرای بند ۴ دستور جلسه مقرر گردید؛ جلسات شورای گفتگو روزهای سه‌شنبه چهارم هر ماه از ساعت ۱۸ لغایت ۲۰ در شش ماهه اول و بعد از نماز مغرب و عشاء در شش ماهه دوم  سال برگزار و با توجه به نظر مساعد استاندار محترم و رئیس شورای گفتگو در صورت ضرورت جلسات فوق‌العاده نیز در روزهای سه‌شنبه دوم هر ماه برگزار گردد.

بررسی درخواست انجمن همگن گوشت  فرآورده های پروتئینی استان در خصوص تحویل سهمیه روغن و سایر مواد اولیه مورد نیاز اعضاء انجمن مذکور بصورت استانی و مستقل از تهران

با توجه به درخواست رئیس محترم انجمن همگن گوشت و فرآورده های پروتئینی استان مقرر گردید؛ سازمان صمت استان تامین و تحویل سهمیه روغن و سایر مواد اولیه مورد نیاز اعضای انجمن مذکور به صورت مستقل از تهران و در قالب استان البرز را پیگیری نماید. ضمناً در صورت ضرورت از مساعدت و کمک جناب آقای دکتر حدادی رئیس محترم مجمع نمایندگان استان البرز هم در این خصوص استفاده گردد.

بررسی درخواست انجمن همگن تولید کنندگان قطعات خودرو در حوزه بانکی از جمله ( عدم اجرای قراردادهای مشارکت مدنی، مسدودی بخشی از تسهیلات پرداختی و ...)

1_ مقرر گردید مشکلات عنوان شده و پیشنهادات کارشناسی در جهت رفع مشکلات در قالب یک مکاتبه با امضای استاندار محترم به رئیس کل محترم بانک مرکزی و وزیر محترم امور اقتصاد و دارایی توسط سرپرستی محترم بانک ملی و دبیر کمیسیون هماهنگی بانکهای استان تهیه و موضوع تا حصول نتیجه نهایی پیگیری گردد.

2_ با توجه به ضرورت ارائه خدمات توسط بانک‌های خصوصی استان به متقاضیان مقرر گردید؛ پیش‌نویس مکاتبه ای توسط سرپرستی بانک ملی و دبیر کمیسیون بانکهای استان با امضای استاندار محترم و رئیس شورای گفتگو به رئیس کل محترم بانک مرکزی و وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی تهیه و درخواست گردد که بانک‌های خصوصی استان بر اساس ضوابط و مطابق با میانگین نقدینگی جذب شده ، خدمات و تسهیلات به متقاضیان به ویژه واحدهای تولیدی و صنعتی استان پرداخت نمایند.

جلسه 87 مورخ 1401/03/31

دستور جلسه شرح دستور مصوبه خبر جلسه توضیحات و اقدامات

ارائه گزارش پیگیری بعمل آمده در خصوص تخصیص سوخت به کانتینرهای یخچالدار حمل محصولات کشاورزی و سایر مواد فاسد شدنی

با توجه به ارائه گزارش پیگیری مصوبه جلسه هشتاد و چهارم شورای گفتگو در خصوص تخصیص سوخت به کانتینرهای یخچالدار ویژه محصولات کشاورزی و سایر مواد فاسدشدنی ، مقرر گردید ضمن ادامه پیگیری جهت صدور کارت سوخت مجزا به کانتینرهای مذکور و پیش‌بینی سهمیه سوخت تا حصول نتیجه نهایی توسط شرکت پخش فرآورده های نفتی استان و دبیرخانه شورای گفتگو، در خصوص رفع مشکل فعالان اقتصادی استان در این حوزه یک جلسه اختصاصی به ریاست معاونت محترم هماهنگی امور اقتصادی استانداری و عضویت رئیس محترم شرکت پخش فرآورده های نفتی استان، مدیرکل محترم راهداری و حمل و نقل جاده ای استان و مدیران اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان میوه و تره‌بار استان برگزار و در خصوص نحوه تأمین سوخت گازوئیل مورد نیاز اعضای اتحادیه مذکور در استان تصمیم‌گیری و نتیجه در جلسه آتی شورای ارائه گردد. ضمناً شرکت پخش فرآورده های نفتی استان تعداد ۳ جایگاه سوخت جهت تأمین سوخت ناوگان حمل و نقل مربوط به اتحادیه فوق الذکر را معرفی و ضمن هماهنگی لازم نیاز استان در این حوزه را تا زمان صدور کارت سوخت تامین نماید.

بررسی پیشنهادات جلسات کارشناسی مورخ 11/03/1401 و 29/03/1401 در خصوص لغو معافیت حقوق ورودی ماشین آلات خط تولید

1_سازمان صمت استان با لحاظ نمودن نقطه‌نظرات دادستان محترم عمومی و انقلاب اسلامی مرکز استان،  خلاصه پیشنهادات جلسه کارشناسی مورخ 29/03/1401 را طی یک نامه با امضاء استاندار محترم و رئیس شورای گفتگو محضر معاون اول محترم رئیس جمهور تهیه و ارسال نموده و موضوع را پیگیری نمایند.

2_ اداره کل گمرکات استان ارزش ماشین آلات و تجهیزات خط تولید وارد شده توسط واحدهای تولیدی استان اعم از صنعتی، معدنی و کشاورزی طی سالهای 1398 لغایت 1400 را بصورت ارزی احصاء و جهت اقدامات و پیگیریهای بعدی به دبیرخانه شورا ارسال نمایند.

3_در صورت اجرای ماده (3) قانون جهش تولید دانش بنیان با موضوع حذف بند (غ) ماده 119 امور گمرکی متوقف تا جوانب امر و تبعات مثبت و منفی ناشی از اجرای قانون مذکور مجددا بررسی و براساس نتایج حاصل از بررسی های کارشناسی اقدام گردد.ضمنا در بررسی های کارشناسی موضوع ضریب اشتغال به عنوان یکی از پارامترهای مهم و تاثیرگذار در صنایع مختلف به منظور بهره مندی از مزایای مشمول معافیت حقوق گمرکی جهت ورودماشین آلات و تجهیزات خط تولید مورد توجه قرار گیرد.

4_در صورتی که توقف قانون مذکور امکان پذیر نبوده یا به مصلحت نباشد.در آیین نامه اجرایی قانون مذکور تمهیداتی پیش بینی گردد که اولا اجرای قانون عطف به ماسبق نگردیده.ثانیا متقاضیانی که تا قبل از تصویب این قانون ثبت سفارش جهت ورود ماشین آلات خط تولید داشته یا ماشین آلات و تجهیزات آنها خریداری و وارد گمرک شده است و یا اسناد حمل از مبداء یا  قرارداد تولید قبل از اجرا و ابلاغ قانون دارند کماکان از معافیت های مقرر در بند (غ) ماده 119 قانون امور گمرکی بهره مند گردند.

بررسی مشکلات ناشی از افزایش تعرفه عوارض صدور پروانه و بهای خدمات متعلقه به املاک در سال 1401

در خصوص بند (3) دستور جلسه با موضوع افزایش تعرفه عوارض صدور پروانه و بهای خدمات متعلقه به املاک در سال جاری، با توجه به فرمایشات دادستان محترم عمومی و انقلاب اسلامی مرکز استان و بیانات استاندار محترم و رئیس شورای گفتگو مقرر گردید؛ مراتب در یک جلسه دیگر به ریاست استاندار محترم و با دعوت از مدیران محترم ارشد قضایی استان، فرماندار محترم شهرستان کرج، مدیر کل محترم راه و شهرسازی استان، شهردار محترم کلانشهر کرج، ریاست محترم شورای اسلامی شهرکرج، رئیس محترم کمیسیون سرمایه گذاری اتاق بازرگانی و سایر مدیران محترم و مرتبط با حضور فعالان حوزه ساخت و ساز استان و تشکل‌های تخصصی مربوطه در محل اتاق بازرگانی البرز مورد بحث و بررسی بیشتر قرار گیرد.

انتخاب اعضاء بخش خصوصی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان برای دوره یکساله آتی

در خصوص بند (4) دستور جلسه با موضوع انتخاب اعضای بخش خصوصی شورای گفتگو، با توجه به پیشنهاد ارائه شده از سوی روسای اتاق بازرگانی و تعاون استان مقرر گردید؛ مراتب در یک کارگروه ویژه به ریاست معاونت محترم هماهنگی امور اقتصادی استانداری و عضویت روسای اتاق‌های بازرگانی، تعاون و اصناف بررسی و تصمیمات مقتضی بر اساس مفاد دستورالعمل نحوه تشکیل و اداره جلسات شوراهای گفتگوی استانی در این خصوص اتخاذ گردد. ضمناً جلسه آتی شورای گفتگو با دعوت و حضور اعضای جدید برگزار گردد.

جلسه 88 مورخ 1401/04/28

دستور جلسه شرح دستور مصوبه خبر جلسه توضیحات و اقدامات

پیگیری مصوبات جلسات 86 و 87 شورای گفتگو

1_ با عنایت به نامه شماره 82768/60 مورخ 30/ 03/1401 مدیرکل محترم دفتر صنایع ماشین آلات و تجهیزات تولید وزارت صمت در خصوص امکان تکمیل درخواست معافیت حقوق ورودی ماشین آلات و تجهیزات واحدهای تولیدی و صنعتی در سامانه بهین یاب برای آن دسته از کاربرانی که درخواست آنها در حین فرآیند صدور مجوز معافیت میباشد، مقرر شد سازمان صمت و اداره کل گمرک استان البرز همکاری لازم جهت بهره مندی واحدهای تولیدی حائز شرایط استان معمول نمایند.

2_ پیرو مصوبات هشتاد و ششمین جلسه شورای گفتگوی استان مورخ 17/03/1401 در خصوص تسهیل در واردات دیزل ژنراتور مورد نیاز واحدهای تولیدی و صنعتی استان و با عنایت به مطالب مطروحه از سوی مدیرکل محترم صمت استان مقرر گردید؛ تصویب نامه هیات محترم وزیران در خصوص امکان واردات دیزل ژنراتورهایی که قیمت تمام شده آنها حداقل 35% ارزانتر از مشابه داخلی باشد، توسط سازمان صمت به اتاق بازرگانی ارسال، تا اطلاع رسانی لازم صورت گرفته و متقاضیان بتوانند در جهت مدیریت مصرف برق واحدهای تولیدی خود از مصوبه مذکور بهره مند گردند.

3_ پیرو مصوبه بند 8-2  هشتاد و ششمین جلسه شورای گفتگوی استان و با عنایت به مکاتبه انجام گرفته توسط استاندار محترم و رئیس شورای گفتگوی استان با رئیس کل محترم بانک مرکزی و پاسخ واصله در خصوص ضرورت ارائه خدمات و تسهیلات توسط بانکهای خصوصی به متقاضیان و فعالان اقتصادی استان، مقرر گردید؛ معاونت محترم هماهنگی امور اقتصادی استانداری با همکاری سایر دستگاه های مرتبط ضمن دعوت از مدیران استانی بانکهای خصوصی  اجرای دستورالعمل ابلاغی از سوی بانک مرکزی در این خصوص را به آنان ابلاغ نمایند.

بررسی پیشنهادات جلسه کارشناسی مورخ 12/04/1401 با موضوع بررسی مشکلات مربوط به صدور و تمدید کارت بازرگانی در استان

1_ با عنایت به اینکه اشخاص حقیقی یا حقوقی متقاضیصدور کارت بازرگانی مشمول پرداخت عواید سه در هزار اتاق بازرگانی نبوده و عملاً فعالیت بازرگانی مودی بعد از دریافت کارت بازرگانی امکان پذیر خواهد بود، لذا پیشنهاد می گردد اداره کل امور مالیاتی استان مراتب را به واحدهای  تابعه و ادارات شهرستان اعلام تا متقاضیان مذکور از ارائه اصل فیش واریزی سه در هزار معاف گردند.

2_ بند 1 دستور جلسه با موضوع بررسی مشکلات مربوط به صدور و تمدید کارت بازرگانی در استان مطرح و مقرر گردید پیشنهادات زیر به دبیرخانه شورای گفتگوی مرکز ارسال و پیگیری گردد ؛

سامانه جامع تجارت به گونه ای اصلاح گردد که دفترچه های قرارداد صادر شده از سوی شرکت شهرکهای صنعتی استانها، قراردادهای اجاره و واگذاری از سوی منطقه ویژه اقتصادی پیام و قراردادهای مرکز پارک علم و فناوری برای متقاضیانی که فعال و دارای مجوز از مراجع ذیصلاح بوده و اهلیت و متناسب بودن فعالیت آنها با محل فعالیت توسط اتاق بازرگانی تایید شده باشد، بدون نیاز به ارائه کد رهگیری از سامانه املاک و مستغلات مورد پذیرش قرار گیرد.

 نظر به اینکه بر اساس بند (2-1-4) اصلاح ماده (10) آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات مصوب 13/4/1397 داشتن محل کسب با موقعیت اداری اعم از ملکی یا استیجاری دارای شناسه رهگیری از الزامات صدور و تمدید کارت بازرگانی می باشد، لذا با اصلاح سامانه مذکور شرط ارائه سند مالکیت با کاربری اداری حذف و مفاد بند مذکور در روند ثبت نام، صدور و یا تمدید کارت بازرگانی اجرایی گردد.

بررسی پیشنهادات جلسه کارشناسی مورخ 08/04/1401 با موضوع مغایرت در اطلاعات قابل رویت در سامانه سازمان امور مالیاتی و سامانه جامع تجارت در خصوص میزان بازگشت ارز حاصل از صادرات در بازه زمانی سال‌های 1397 لغایت 1400

1_ ضمن پیش بینی تمهیدات لازم جهت تقویت بدنه کارشناسی ادارات امور مالیاتی شهرستان ها به ویژه شهرستان اشتهارد به منظور تسریع در پروسه استرداد مالیات بر ارزش افزوده مودیان و در اجرای ماده ۵۰ قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده، در اسرع وقت هیأت های حل اختلاف مالیاتی با ساختار جدید تشکیل و در خصوص پرونده های مالیاتی مودیان تصمیم‌گیری شود.

2_ بند (2) دستور جلسه با موضوع مغایرت در اطلاعات قابل رویت در سامانه جامع تجارت و سامانه امور مالیاتی در خصوص میزان بازگشت ارز حاصل از صادرات طی سالهای ۱۳۹۷ لغایت ۱۴۰۰ مطرح و مقرر گردید دبیرخانه شورای گفتگوی مرکز ارسال و پیگیری گردد ؛

- با توجه به اینکه بر اساس دستورالعمل های صادره از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی رفع تعهدات ارزی توسط صادر‌کنندگان در سالهای ۱۳۹۷ لغایت ۱۴۰۰ متفاوت می باشد، لذا بانک مرکزی با اصلاح رویه‌های جاری میزان رفع تعهد ارزی صادرکنندگان را بر اساس دستورالعمل های صادر شده قبلی و به صورت درصدی نسبت به کل ارز تخصیص یافته محاسبه و در سامانه جامع تجارت بارگذاری نماید.

- در صورت محاسبه میزان رفع تعهد ارزی صادرکنندگان توسط سازمان امور مالیاتی، مفاد دستورالعمل های صادره از سوی بانک مرکزی مربوط به سالهای مختلف در این محاسبه مورد توجه قرار گیرد.

بررسی مشکلات مربوط به الزام جذب نیروی ثابت HSE ( بهداشت، ایمنی، محیط زیست) برای واحدهای بالای 100 نفر نیروی شاغل و درخواست حقوق غیر متعارف از سوی برخی از کارشناسان مذکور

با توجه به طرح مشکلات مربوط به الزام جذب نیروی ثابت HSE ( بهداشت، ایمنی، محیط زیست) برای واحدهای بالای 100 نفر نیروی شاغل و درخواست حقوق غیر متعارف از سوی برخی از کارشناسان مذکور توسط یکی از اعضای بخش خصوصی شورای گفتگو مقرر گردید؛ مدیرکل محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی و معاونت محترم بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان لیست افراد واجد صلاحیت جهت انجام وظایف تعیین شده در قانون کار را به اتاق بازرگانی ارسال و اتاق بازرگانی هم مراتب را به نحو مقتضی اطلاع رسانی نماید تا مدیران واحدهای تولیدی از بین افراد معرفی شده و واجد شرایط نسبت به بکارگیری آنان با شرایط و حقوق و مزایای اعلام شده توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اقدام نمایند. ضمناً واحدهای تولیدی مجاز خواهند بود از افراد شاغل در مجموعه خود که دوره های آموزشی مربوطه را طی و اعتبار نامه لازم را اخذ نموده اند با هماهنگی و موافقت دستگاه های اجرایی مربوطه در این خصوص استفاده نمایند.

جلسه 89 مورخ 1401/05/18

دستور جلسه شرح دستور مصوبه خبر جلسه توضیحات و اقدامات

پیگیری مصوبه بند (5) هشتاد و سومین جلسه شورای گفتگو مورخ  14/10/1400 با موضوع پیگیری راه اندازی خط اتوبوسرانی از شهر ماهدشت به اشتهارد از طریق شهرداری ماهدشت به منظور تسهیل در دسترسی متقاضیان اشتغال به کار، به شهرک‌های صنعتی اشتهارد و کوثر

1_ در ارتباط با موضوع مسکن کارگری در شهرکهای صنعتی شهرستان اشتهارد با توجه به مباحث مطروحه و توضیحات ارائه شده توسط رئیس محترم اتاق تعاون مقرر گردید؛ شرکت شهرکهای صنعتی استان با هماهنگی اتاق تعاون استان لیست شرکتها و احدهای تولیدی و خدماتی متقاضی احداث مسکن کارگری به همراه تعداد پرسنل و تعداد واحد مسکونی مورد نیاز را طی مدت یک ماه تهیه و جهت اقدامات بعدی به استانداری ارسال نمایند.

2_ به جهت تسریع در تامین زمین مورد نیاز مسکن کارگری مقرر گردید؛ درخواست واحدهای تولیدی و صنعتی که تقاضای زمین دارند توسط شرکت شهرک های صنعتی شناسایی و به استانداری معرفی و چنانچه زمین مورد نظر در حاشیه و حریم شهر و روستا واقع باشد، استانداری برای سیر مراحل اداری پیگیری لازم را بعمل آورد.

3_ مقرر گردید رئیس هیئت مدیره شهرک صنعتی کوثر اشتهارد با هماهنگی و همکاری شرکت شهرکهای صنعتی استان طرح ایجاد ایستگاه‌های اشتغال در نقاط پر تراکم استان و نیز طرح تسهیل در تردد متقاضیان اشتغال به کار در شهرکهای صنعتی شهرستان اشتهارد را با لحاظ نمودن ملاحظات فنی و ترافیکی تهیه و طی مدت یک ماه آتی به دبیرخانه شورا ارسال نمایند.

4_ مقرر گردیده اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی با مشارکت و همکاری اداره کل روابط عمومی استانداری یک پیوست رسانه‌ای و تبلیغاتی به منظور جذب نیروی کار در شهرک های صنعتی استان تهیه تا پس از تصویب در قرارگاه اشتغال استان اطلاع‌رسانی و عملیاتی گردد.

5_ با توجه به تاکیدات استاندار محترم ، نیاز سنجی لازم در شهرک های صنعتی استان برای احداث و تجهیز محل های اسکان موقت کارگری توسط شرکت شهرک های صنعتی صورت پذیرد.

6_ مقرر گردید جلسه ای با محوریت معاونت اقتصادی استانداری و دستگاه های متولی در خصوص نحوه محاسبه و معیارهای پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی صنعتی و صنفی بر اساس میزان اشتغال تشکیل و گزارش آن ارائه گردد.

بررسی مسائل و مشکلات مطرح شده از سوی فعالین اقتصادی استان در حوزه حسابرسی تأمین اجتماعی از دفاتر قانونی و حساب های آنان

1_ با توجه به اهمیت آموزش و ضرورت آشنایی کارفرمایان با قوانین و مقررات تامین اجتماعی و آخرین تغییرات و اصلاحات انجام گرفته، اتاق بازرگانی البرز دوره های آموزشی در حوزه تامین اجتماعی به ویژه بحث حسابرسی و بخشنامه ۱۱ درآمد و دستورالعمل مورخ 09/05/1399 را برنامه ‌ریزی و اجرا نماید. ضمناً دوره های آموزشی ویژه نمایندگان اتاق بازرگانی در هیئت های بدوی و تجدیدنظر وصول مطالبات تامین اجتماعی نیز بصورت مستمر برگزار گردد.

2_ اداره کل تامین اجتماعی استان ضمن تاکید بر همکاری و تعامل عوامل اجرایی حسابرسی با فعالان اقتصادی استان مبنی بر عدم ارسال گزارشات علی الرأس و جلوگیری از ایجاد بدهی تکراری در ثبت سفارش و قراردادهای خرید کالا و خدمات بین دو مجموعه حقوقی، دوره های آموزشی آشنایی عوامل اجرایی حسابرسی برون سازمانی با آخرین مصوبات، ضوابط و بخشنامه های صادره را برگزار و در تعیین صلاحیت فنی عوامل اجرایی دقت بیشتری به عمل آید.

3_ مفاد کامل بخشنامه ۱۱ درآمد- دستورالعمل مورخ 09/05/1399 و بخشنامه تنقیح و تلخیص شده اسفند ماه سال ۹۹ توسط عوامل اجرایی موسسات حسابرسی رعایت و در روند رسیدگی به دفاتر قانونی، موارد مربوط به عدم درج کد کارگاهی در فاکتور های رسمی ارائه شده توسط کارفرما ، خرید پهنای باند و پشتیبانی نرم افزار، کرایه حمل بار نامه های تمبر دار، تامین غذای پرسنل با ارائه فاکتور رسمی، پرداختهای انجام گرفته در قالب پیش پرداخت، اسناد مربوط به انتقال مواد اولیه از انبار به کالای در جریان ساخت و ... که مشمول حق بیمه نمی باشد مورد توجه قرار گیرد.

4_ اداره کل تامین اجتماعی استان به ادارات تابعه شهرستان ابلاغ نماید تا هیأت های بدوی در چارچوب ضوابط و دستورالعمل های ابلاغی به اعتراض کارفرمایان رسیدگی و به موسسات حسابرسی نیز ابلاغ نمایند تا در صورت دعوت هیأت های وصول مطالبات جهت ارائه توضیحات نماینده خود را به هیأت های مذکور معرفی و اعزام نمایند.

بررسی پیشنهاد جلسه کارشناسی مورخ 08/04/1401 با موضوع خروج واردات کالاهای غیرضروری، غیر اساسی و لوکس از زنجیره تأمین ارز نیمایی کشور

به منظور حمایت از صادرات و ارزآوری به جای واردات غیرضروری و ارزبر و نیز حمایت از تولید داخلی و اشتغال پایدار و جلوگیری از انتقال یارانه به کشورهای صادر کننده کالا و تسریع و تسهیل در بازگشت ارز حاصل از صادرات بخش خصوصی به ویژه صادرکنندگان کوچک و متوسط به چرخه اقتصادی کشور پیشنهاد می‌گردد؛ ارز نیمایی که عمدتاً توسط واحدهای بزرگ دولتی- نیمه دولتی- نهادهای عمومی و نظایر آن حاصل می‌گردد صرفاً به واردات کالاهای ضروری و اساسی مورد نیاز کشور از جمله مواد اولیه ، ماشین آلات و تجهیزات تولید، نهاده‌های خوراکی و دامی، دارو و سایر کالاهای ضروری بنا به تشخیص دستگاه اجرایی مربوطه اختصاص یافته و ارز مورد نیاز جهت واردات کالاهای غیر اساسی یا  لوکس از منابع دیگر به غیر از ارز نیمایی تامین گردد. بدیهی است در صورت خروج کالاهای غیر اساسی، غیر ضروری و لوکس از  لیست تامین ارز نیمایی، امکان واگذاری ارز حاصل از صادرات بخش خصوصی به آنها فراهم و رفع تعهد ارزی تسریع میگردد.

جلسه 90 موزخ 1401/06/05

دستور جلسه شرح دستور مصوبه خبر جلسه توضیحات و اقدامات

بررسی نحوه تامین زیرساخت های  مورد نیاز شهرکهای صنعتی استان ، اجرای ماده 54 قانون احکام دائمی کشور و ماده 81  قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی کشور(۲)

1_ مقرر گردید مشکلات موجود در شهرکهای صنعتی شهرستان اشتهارد به همراه مصادیق آن توسط شرکت شهرکهای صنعتی احصاء و اعلام تا طی مکاتبه ای به معاونت محترم هماهنگی و محیط کسب و کار وزارت صمت اعلام تا بصورت ویژه مورد پیگری قرار گیرد.

2_ با عنایت به پیگیری موضوع تامین آب و برق شهرکهای صنعتی توسط معاونت محترم هماهنگی و محیط کسب و کار وزارت صمت در دیدار با وزیر محترم نیرو ، مقرر گردید موضوع مجدداً  از طریق دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی ملی پیگیری گردد.

بررسی مشکلات ناشی از  لغو معافیت حقوق ورودی ماشین آلات خط تولید

با عنایت به تاکید جناب آقای دکتر نیازی؛ معاونت محترم هماهنگی و محیط کسب و کار وزارت صمت مبنی بر بروزرسانی و  نوسازی ماشین آلات و تجهیزات خط تولید  مقرر گردید؛ گزارش کارشناسی جامع و کاملی با لحاظ نمودن اثرات حذف این قانون بر سرمایه گذاری اقتصادی ، ظرفیت های قابل ایجاد، آسیب ها  و ضعف های ناشی از آن توسط اتاق بازرگانی و اداره کل صمت تهیه و پس از تایید استانداری موضوع طی مکاتبه ای با امضای استاندار محترم و رئیس شورای گفتگوی استان به وزارت صمت و رونوشت آن جهت پیگیری به دفتر  معاونت محترم هماهنگی و محیط کسب و کار وزارت صمت ارسال گردد.

بررسی مشکلات به وجود آمده ناشی از واگذاری زمین توسط سرمایه گذار به اشخاص حقیقی و حقوقی ثالث بدون اطلاع شرکت شهرکهای صنعتی

با عنایت به طرح مشکلات به وجود آمده ناشی از واگذاری زمین توسط سرمایه گذار به اشخاص حقیقی و حقوقی ثالث بدون اطلاع شرکت شهرکهای صنعتی توسط نماینده دستگاه قضائی استان، مقرر گردید ساماندهی زمین های خریداری شده در سطح شهرکهای صنعتی استان و سلب مالکیت در صورت عدم بهره برداری از زمین در موعد مقرر و همچنین اتصال شرکت شهرکهای صنعتی به سامانه مدیریت یکپارچه زمین از طریق تدوین آیین نامه ای توسط شرکت شهرکها و اداره کل صمت  تهیه و توسط استانداری البرز به دولت محترم پیشنهاد و از طریق دفتر معاونت محترم هماهنگی و محیط کسب و کار وزارت صمت مورد پیگیری قرار  گیرد .

بررسی مشکلات موجود جهت سرمایه گذاری در حوزه تامین برق از طریق احداث نیروگاه های خورشیدی و مقیاس کوچک در استان

موضوع مشکلات موجود جهت سرمایه گذاری در حوزه تامین برق از طریق احداث نیروگاه های خورشیدی و مقیاس کوچک در استان توسط جناب آقای برکتین عضو بخش خصوصی شورای گفتگو مطرح و مقرر گردید، مشکلات و مصادیق آن طی مکاتبه ای به جناب آقای دکتر نیازی معاونت محترم هماهنگی و محیط کسب و کار وزارت صمت اعلام تا موضوع توسط دفتر ایشان پیگیری گردد.

عدم اجرای مفاد بند (ت) ماده (46) قانون برنامه ششم توسعه و تبصره (3) ماده (20) قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام بانکی در صندوق توسعه ملی

موضوع عدم اجرای مفاد بند (ت) ماده (46) قانون برنامه ششم توسعه و تبصره (3) ماده (20) قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام بانکی در صندوق توسعه ملی توسط جناب آقای امینی عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی البرز مطرح و مقرر گردید؛ موضوع ضمن بررسی و کارشناسی دقیق و کامل در جلسه آتی شورای گفتگوی استان مطرح گردد.

بررسی تخصیص بخشی از عوارض ناشی از اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده به شهرکهای صنعتی جهت تکمیل، نوسازی، بازسازی، مدیریت و نگهداری شهرکهای صنعتی

با عنایت به تأکید معاونت محترم هماهنگی و محیط کسب و کار وزارت صمت بر پیگیری موضوع، مقرر گردید پیشنهاد تخصیص 1% از 3% سهم شهرداری ها از مالیات بر ارزش افزوده به شهرکهای صنعتی جهت تکمیل، نوسازی، بازسازی ، مدیریت ، نگهداری و تامین زیرساخت شهرکهای صنعتی در بخش آب، برق، فاضلاب، گاز و ... مجدداً از سوی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی ملی و دفتر معاونت محترم هماهنگی و کسب و کار وزارت صمت از طریق مجلس شورای اسلامی پیگیری گردد.

بررسی مشکلات و تبعات ناشی از قطع جریان برق و نحوه جبران خسارات وارده به واحدهای تولیدی و صنعتی، بر اساس مفاد ماده 25 قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار

مقرر گردید؛ موضوع اجرای ماده 25 قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار و آیین نامه اجرایی آن مجدداً از طریق شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی ملی پیگیری گردد.

جلسه 91 مورخ 1401/06/22

دستور جلسه شرح دستور مصوبه خبر جلسه توضیحات و اقدامات

پیگیری مصوبات جلسه 89 شورای گفتگو مورخ 18/05/1401

1_ با عنایت به اقدامات انجام گرفته توسط شرکت شهرکهای صنعتی استان در خصوص اسکان موقت کارگران در شهرک صنعتی اشتهارد مقرر گردید؛ مراسم کلنگ زنی و شروع اجرای عملیات با حضور استاندار محترم برای هفته آتی از سوی شرکت شهرکهای صنعتی در شهرک صنعتی اشتهارد برنامه ریزی و همزمان از واحد تولیدی خانه های پیش ساخته مستقر در شهرک نیز بازدید تا از ظرفیت تولیدات کارخانه مذکور در ساخت مسکن کارگری استان استفاده شود.

2- در خصوص تامین مسکن کارگری در استان نیز با توجه به اقدامات انجام گرفته از سوی شرکت شهرکهای صنعتی و اتاق تعاون مقرر گردید؛ مشکلات مربوط به تخصیص زمین در جوار شهرک صنعتی اشتهارد،امکان استفاده از ظرفیت کارحانه ساخت خانه های پیش ساخنه مستقر در شهرک صنعتی اشتهارد، مدل مشارکت در ساخت توسط شخص متقاضی (کارگر) یا واحد صنعتی(کارفرما)، مدل بهره برداری از خانه های احداثی توسط کارفرما، نحوه امکان استفاده از تسهیلات بانکی و سایر موارد در یک جلسه به ریاست معاونت محترم هماهنگی امور عمرانی استانداری و با حضور مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی، مدیرکل راه و شهرسازی، ریاست اتاق تعاون، دبیر شورای هماهنگی بانک های استان و سایر مراجع ذیربط به میزبانی شهرک صنعتی اشتهارد برگزار و نتایج حاصل در جلسات این شورا ارئه گردد.

بررسی پیشنهادات جلسه کارشناسی مورخ 30/05/1401 با موضوع "ضرورت توسعه و حضور موثر فعالان اقتصادی استان در بازار حلال"

1_ در خصوص پیشنهاد برگزاری نمایشگاه بین المللی محصولات و خدمات حلال با محوریت استان البرز به عنوان استان پیشگام در سال جاری مقرر گردید، مراتب توسط اتاق بازرگانی البرز و اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان بررسی و نتایج حاصله در جلسات آتی شورا مطرح گردد.

2_بند یک دستور جلسه با موضوع ضرورت توسعه و حضور موثر فعالان اقتصادی استان در بازار حلال طرح و بررسی و مقرر گردید؛ موضوع به همراه گزارش و پیشنهادات کارشناسی به شرح ذیل جهت بررسی بیشتر و تصمیم گیری در سطح ملی به دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی ملی ارسال گردد.

با توجه به اینکه بر اساس تبصره (2) ماده (7) قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد، مرجع صدور نشان حلال سازمان ملی استاندارد و تحقیقات صنعتی بوده و از طرفی بر اساس معاهدات بین المللی مرکز تحقیقات و اطلاع رسانی اتاق ایران ( ایکریک ) در این حوزه به رسمیت شناخته می‌شود، لذا پیشنهاد می‌گردد ؛ به منظور تسهیل تجارت و رفع مشکلات فعالان بخش خصوصی با انعقاد تفاهم نامه همکاری فی مابین سازمان ملی استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران و مرکز تحقیقات و اطلاع رسانی اتاق اسلامی (ایکریک) ضمن استفاده بهینه از ظرفیت و اعتبار بین المللی مرکز ایکریک در این حوزه و کاهش تصدی گری بخش دولتی، صدور نشان حلال با نظارت و تسهیل گری سازمان ملی استاندارد و توسط مرکز ایکریک در قالب خدمات برون سپاری انجام گرفته و سایر دستگاههای اجرایی ذیربط در این حوزه نیز موظف به همکاری باشند.

بررسی پیشنهادات جلسه کارشناسی مورخ 15/06/1401 در خصوص "مشکلات مطرح شده از سوی تشکل حرفه ای دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری استان البرز"

1_ در حوزه مالیات برعملکرد با توجه به اینکه براساس مصوبه شماره1677/ت57435 ھ مورخ 11/01/1399 هیئت محترم وزیران دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری و زیارتی از جمله فعالیت‌های تاثیرپذیر ناشی از شیوع ویروس کرونا می باشند، سازمان امور مالیاتی استان و واحدهای شهرستانی نسبت به اعمال حداکثر مساعدت های قانونی پیش بینی شده به صورت کامل برای اعضای تشکل اقدام و در محاسبه مالیات عملکرد سالیانه آنان اسناد و مدارک ارائه شده مورد رسیدگی قانونی قرار گیرد.

2_ با توجه به اعلام همکاری نماینده محترم پلیس فتا تفاهم نامه همکاری فی مابین تشکل مذکور و نیروی انتظامی استان تنظیم و امضاء گردیده تا با ارائه اطلاعات مربوط به فعالیت اشخاص و گروه های غیرمجاز در حوزه مسافرتی و گردشگری توسط تشکل، از امکانات و ظرفیت فنی و تخصصی نیروی انتظامی استان از جمله پلیس فتا در برخورد قانونی با متخلفین استفاده گردد. ضمناً موضوع توسط تشکل حرفه‌ای پیگیری و تفاهم نامه همکاری در جلسه آتی شورای گفتگو مبادله خواهد شد.

3_ در خصوص سایر موارد عنوان شده از جمله مالیات بر ارزش افزوده ، تسهیلات بانکی، تبلیغات محیطی توسط اشخاص غیر مجاز و ... نیز در جلسات آتی و پس از بررسی‌های بیشتر تصمیم‌گیری خواهد شد. ضمناً با توجه به در پیش بودن هفته گردشگری مقرر گردید یک جلسه هم اندیشی با دعوت از استاندار محترم و حضور مدیران استانی مرتبط و اعضای تشکل مذکور، توسط اتاق بازرگانی و با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان و کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی البرز برگزار گردد.

جلسه 92 مورخ 1401/07/26

دستور جلسه شرح دستور مصوبه خبر جلسه توضیحات و اقدامات

بررسی پیشنهاد جلسه کارشناسی مورخ 31/05/1401 با موضوع "برنامه ریزی جهت حضور پررنگ فعالان اقتصادی استان در نمایشگاه های بین المللی

1_ به منظور فراهم نمودن شرایط لازم برای همه فعالان اقتصادی استان جهت حضور در نمایشگاه های بین المللی برنامه ریزی لازم جهت حضور در نمایشگاه های (oman Agrofood 2022) و (Dubi Gulfood 2022) در قالب پاویون استان البرز توسط اتاق بازرگانی البرز انجام و جهت تامین بخشی از منابع مالی مورد نیاز این امر از بودجه در اختیار شرکت شهرکهای صنعتی استان استفاده شود.

2_ مقرر گردید گزارشی از اعزام و پذیرش هیات های تجاری و شرکت در نمایشگاه های بین المللی به همراه دستاورد های آن از ابتدای سال 1401 توسط اتاق بازرگانی البرز تهیه و در جلسه آتی شورا ارائه گردد.

 

بررسی روند پیشرفت پروژه های نمایشگاه بین المللی دائمی و پایانه صادراتی استان البرز

با توجه به تأکیدات استاندار محترم و رئیس شورای گفتگو مبنی بر تسریع در تکمیل پروژه های نمایشگاههای بین المللی و پایانه صادراتی استان مقرر گردید؛ جلسه ای در این خصوص با حضور استاندار محترم و اعضای محترم هیأت مدیره شرکت نمایشگاه های بین المللی و پایانه صادراتی استان در هفته آتی تشکیل گردد.

بررسی پیشنهادات جلسه کارشناسی مورخ 19/06/1401  با موضوع "ضرورت اجرای مفاد بند (ت) ماده (46) قانون برنامه ششم توسعه و تبصره (3) ماده (20) قانون رفع موانع تولید رقابت پذبر و ارتقای نظام بانکی در صندوق توسعه ملی

بند 2 دستور جلسه با موضوع ضرورت اجرای مفاد بند (ت) ماده (46) قانون برنامه ششم توسعه و تبصره (3) ماده(20) قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام بانکی در صندوق توسعه ملی مطرح و مقرر گردید:

با عنایت به اینکه تصویب و نظارت بر حسن اجرای قوانین از وظایف اصلی مجلس شورای اسلامی می باشد، لذا موضوع به دبیرخانه شورای ملی ارسال تا با اخذ نظرات از دستگاه‌های مرتبط و  نمایندگان محترم مردم در مجلس شورای اسلامی و با همکاری اتاق بازرگانی یک طرح پیشنهادی همانند اقدام مشابهی که برای دریافت کنندگان تسهیلات ارزی از صندوق ذخیره ارزی بعمل آمده بود، تنظیم و به مراجع ذیصلاح  ارائه گردد.

جلسه 93 مورخ 1401/10/13

دستور جلسه شرح دستور مصوبه خبر جلسه توضیحات و اقدامات

ارائه گزارش اتاق بازرگانی البرز در خصوص اعزام و پذیرش هیأت های تجاری و حضور در نمایشگاههای بین المللی و داخلی

1_ با توجه به تأکید استاندار محترم مبنی بر ضرورت توسعه صادرت در ابعاد ملی و استانی مقرر گردید؛ یک کارگروه با مسئولیت معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری و دبیری اتاق بازرگانی استان و عضویت صادرکنندگان  (اعم از تولید کننده و بازرگان)، انجمن ها و تشکلهای صادرات محور، مدیران دستگاه های اجرای مرتبط در محل اتاق بازرگانی تشکیل و ضممن احصاء مشکلات حوزه صادرات به ویژه صادرات به کشور روسیه و منطقه اوراسیا، راهکارهای عملی و اجرایی رفع مشکلات در ابعاد استانی و ملی ارائه و با حمایت استاندار محترم موضوعات تا حصول نتیجه نهایی پیگیری گردد. ضمناً در این کارگروه نقشه راه صادرات از استان البرز به کشور روسیه تا 4 میلیارد دلار تدوین و تهیه گردد.

2_ دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان گزارشی از عملکرد 14 ماه گذشته شورای گفتگو تهیه و ضمن بررسی دستاوردهای استانی و نتایج حاصل از اجرای مصوبات با دوره مشابه قبلی مقایسه و گزارش مذکور در جلسه آتی شورا ارائه گردد.

بررسی پیشنهادات جلسه کارشناسی مورخ 09/09/1401 با موضوع راهکارهای عملیاتی نمودن مشوق های لازم برای احداث نیروگاه های خورشیدی در شهرکهای صنعتی استان

1_ با توجه به ضرورت پیش بینی مشوق جهت احداث نیروگاه های خورشیدی در سقف سوله  واحدهای صنعتی از جمله استفاده از تسهیلات تبصره 18 پیشنهاد می گردد؛ با توجه به عدم توازن تولید و مصرف برق به ویژه در فصل تابستان، پروژه های مذکور مشمول استفاده از تسهیلات تبصره 18 گردیده و سهم مشخص و قابل توجهی برای این امر مهم در نظر گرفته شود،  پیشنهاد انجمن سازندگان و تأمین کنندگان کالا و خدمات انرژی تجدید پذیر (ساتکا) تعداد 20 فقره تسهیلات 10 میلیارد ریالی، 20 فقره تسهیلات 20 میلیارد ریالی و 20 فقره تسهیلات 30 میلیارد ریالی  مجوعاً به مبلغ 1200 میلیارد ریال می باشد. ضمناً مراتب به نحو مقتضی به دبیرخانه تسهیلات تبصره 18 استانها ابلاغ گردد.

2_ با توجه به انعقاد تفاهم نامه بین شرکت شهرکهای صنعتی استان با بانک توسعه تعاون به عنوان بانک عامل جهت پرداخت تسهیلات صندوق ملی محیط زیست تا سقف 4 میلیارد ریال برای متقاضیان احداث نیروگاه خورشیدی 20 کیلو واتی در سقف سوله واحدهای تولیدی مستقر در شهرک صنعتی اشتهارد پیشنهاد می گردد؛ طی مکاتبه ای از صندوق ملی محیط زیست درخواست گردد  جهت احداث نیروگاه خورشیدی با ظرفیت 20 تا 200 کیلو وات تسهیلات لازم بین 4 تا 40 میلیارد ریال  و متناسب با ظرفیت نیروگاه احداثی به متقاضیان مستقر در شهرک صنعتی اشتهارد و متعاقباً متقاضیان مستقر در سایر شهرکهای صنعتی استان پرداخت نماید. مورد فوق طی نامه ای توسط اتاق البرز و نیز انجمن ساتکا برای صندوق ملی محیط زیست ارسال گردد.

3_ پیرو تفاهم نامه منعقده فی ما بین شرکت شهرکهای صنعتی ایران و ساتبا و انتخاب شهرک صنعتی اشتهارد به عنوان پایلوت جهت اجرای نیروگاه های خورشیدی در استان و نیز ضرورت پیش بینی تمهیدات زیرساختی و فنی جهت عدم قطع جریان برق در واحدهای صنعتی مجهز به نیروگاه های خورشیدی مقرر گردید؛ انجمن سازندگان و تامین کنندگان کالا و خدمات انرژی تجدید پذیر(ساتکا) و  شرکت توزیع نیروی برق استان موضوع فوق را بررسی و  راهکارهای عملی نحوه عدم قطع جریان برق در واحدهای مذکور یا فیدرهایی که تعداد مشخصی از واحدهای صنعتی در آن دارای نیروگاه خورشیدی می باشند را ارئه نمایند.

4_ با توجه به اهمیت و ضرورت احداث نیروگاه های CHP در استان مقرر گردید: مدیریت محترم گروه صنعتی زر (جناب آقای دکتر امینی) گزارشی از روند احداث نیروگاه CHP در یکی از واحدهای تولیدی گروه همراه با قیمت تمام شده و مشکلات احتمالی در حین اجرا و بهره برداری را در جلسه آتی شورا ارائه تا شهرکهای صنعتی و واحدهای تولیدی متقاضی از تجارب اجرای پروژه مذکور بهره برداری نموده و مدیران اجرایی استان نیز در جهت رفع مشکلات احتمالی اهتمام ویژه ای معمول دارند.

5_ شرکت شهرکهای صنعتی استان گزارشی از آخرین وضعیت اجرای نیروگاه های CHP در شهرکهای صنعتی استان تهیه و ضمن برگزاری جلسه و هماهنگی با مدیران عامل و هیأت مدیره شهرکهای صنعتی استان در جهت تسهیل فرآیند سرمایه گذاری و اجرای پروژه های مذکور در شهرکهای صنعتی استان بیش از پیش تلاش نمایند.

بررسی پیشنهاد شرکت پژواک رادین صنعت دانش در خصوص اصلاح تعرفه منع واردات چیلر و منع واردات دستگاه های CNC، پلاسما و واتر جت

با توجه درخواست شرکت پژواک رادین صنعت دانش با برند رادوکس جهت اصلاح تعرفه و جلوگیری از واردات دستگاه های CNC تولیدی شرکت مذکور مقرر گردید؛ ابتدا مدیران شرکت مذکور اطلاعات مربوط به دستگاه های تولیدی خود را به دبیرخانه شورای گفتگو ارائه و متعاقباً اداره کل صمت استان در خصوص فعال بودن شرکت مذکور بررسی و در صورت تایید در حال تولید بودن با هماهنگی و نظر معاونت محترم هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز موضوع از طریق مراجع ذیربط پیگیری و مکاتبات لازم صوت پذیرد.

بررسی پیشنهاد جلسه کارشناسی مورخ 04/08/1401 با موضوع تعدیل نرخ مالیات اشخاص حقوقی

با عنایت به ضرورت حمایت از تولید داخلی و توجه به مشکلات تولید از جمله افزایش بهای مواد اولیه، تجهیزات تولید، حاملهای انرژی و ... و نیز اعمال تحریم های ظالمانه و فشارهای خارجی همچنین اجرای طرح جامع مالیاتی بر پایه فناوری اطلاعات و استقرار نظام یکپارچه اطلاعات مالیاتی که امکان دسترسی سازمان امور مالیاتی  به کلیه اطلاعات مالی، پولی، اعتباری، معاملاتی، سرمایه ای و ملکی اشخاص را فراهم می کند، پیشنهاد می گردد؛نرخ محاسبه مالیات بر اشخاص حقوقی دارای پروانه بهره برداری  از مراجع ذیصلاح در فعالیت های تولیدی موضوع ماده 105 ق.م.م از 25% به 15% تعدیل و محاسبه نرخ مالیات متعلقه با ضریب 15% اعمال گردد.

جلسه 94 مورخ 1401/11/25

دستور جلسه شرح دستور مصوبه خبر جلسه توضیحات و اقدامات

بررسی پیشنهاد مطرح شده در جلسه کارشناسی مورخ 08/09/1401 با موضوع نحوه بازپرداخت تسهیلات اعطایی از محل ماده 60 (صندوق ذخیره ارزی)

بند (1) دستور جلسه با موضوع " نحوه بازپرداخت تسهیلات اعطایی از محل ماده 60 برنامه سوم توسعه (صندوق ذخیره ارزی) مطرح و بر اساس پیشنهاد جلسه کارشناسی مورخ 08/09/1401 مبنی بر ضرورت اجرای کامل آیین نامه اصلاحی ماده 20 قانون رفع موانع تولید مصوبه 26/12/1398، مقرر شد مراتب طی مکاتبه ای با امضاء استاندار محترم و رئیس شورای گفتگو از طریق رئیس کل محترم بانک مرکزی پیگیری گردد.

بررسی پیشنهادات مطرح شده در جلسه کارشناسی مورخ 23/09/1401 با موضوع بررسی مشکلات به وجود آمده ناشی از الزام و اجبار شرکتهای پتروشیمی به قطع عرضه اعتباری مواد اولیه PVC

بند (2) دستور جلسه با موضوع توقف عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی در بورس کالا مطرح و با عنایت به پیشنهاد جلسه کارشناسی مورخ 23/09/1401 و پیگیری انجام گرفته طی نامه شماره 78594/1/21 مورخ 17/10/1401 با امضاء استاندار محترم و رئیس شورای گفتگو ، پاسخ ارسالی طی نامه شماره 90765/1-1ص پ مورخ 04/11/1401 از سوی معاون محترم وزیر و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشمی ایران مبنی بر برقراری مجدد عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی در بورس کالا بصورت یک مرحله در ماه قرائت گردید. علیهذا ضمن رفع مشکل تأمین مواد اولیه واحدهای پایین دستی پتروشیمی بصورت مقطعی مقرر گردید موضوع اجرای بند (5) مصوبه نود و چهارمین جلسه کمیته تخصصی پتروشیمی مورخ 26/09/1401  از طریق اتاق بازرگانی ایران پیگیری گردد.

طرح مشکلات و مسائل فعالان اقتصادی استان در حوزه وظایف و ماموریت های وزارت صمت و وزارت امور اقتصادی و دارایی

1_ مقرر گردید مباحث اقتصادی مطرح شده از سوی مدیران بخش تولید استان و کشور در دیدار با مقام معظم رهبری و همچنین فرمایشات، توصیه ها و تدابیر راهگشای معظم له در جلسات آتی شورای گفتگو مورد بحث و بررسی قرار گرفته و راهکارهای اجرای فرامین رهبر معظم انقلاب در ابعاد ملی و استانی پیشنهاد و ارائه گردد.

2_ با توجه به گزارش جناب آقای مهندس برکتین ( عضو بخش خصوصی شورا ) از اقدامات و مشکلات اجرایی احداث نیروگاه های تولید برق پایه گازسوز (CHP) مقرر گردید؛ مراتب در قالب یک گزارش محضر استاندار محترم ارائه و مشکلات عنوان شده از جمله تأمین گاز پایدار، قرارداد تضمینی خرید برق و تأمین مالی اجرای پروژه در یک جلسه کارشناسی به ریاست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری، مدیران عامل شرکت گاز و توزیع نیروی برق استان، دبیر کمیسیون هماهنگی بانکهای استان و نمایندگان اتاق بازرگانی و سایر دستگاه های مرتبط بررسی و نتیجه در جلسه آتی شورا طرح و پیگیری گردد.

3_ بر اساس پیشنهاد ارائه شده از سوی جناب آقای مهندس محبی نژاد ( عضو بخش خصوصی شورا) مقرر گردید؛ پیشنهاد معرفی گمرک استان البرز به عنوان گمرک تخصصی صادرات و واردات قطعات خودرو در یک جلسه کارشناسی به ریاست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری، مدیرکل صمت، مدیرکل گمرک، مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پیام، اتاق بازرگانی و دبیر انجمن قطعات خودرو استان بررسی و نتیجه در جلسات آتی شورا مطرح گردد.

4_ مقرر گردید؛ مشکلات مربوط به سامانه جامع تجارت و سامانه بهین یاب مطرح شده توسط جناب آقای مالمیر؛ نایب رئیس محترم اتاق بازرگانی البرز در یک جلسه کارشناسی بررسی و نتیجه در جلسات آتی شورا ارائه گردد.

5_  با توجه به قول مساعد قائم مقام محترم وزیر صمت در امور بازرگانی ، جناب آقای دکتر نیازی جهت پرداخت بخشی از مطالبات قطعه سازان قبل از پایان سال جاری به ویژه مطالباتی که دوره 120 روز از قطعی شدن آنها سپری شده است، مقرر گردید؛ موضوع توسط انجمن تخصصی همگن سازندگان قطعات خودروی استان پیگیری گردد.

6_  مقرر گردید؛ نقطه نظرات بخش خصوصی در خصوص برنامه هفتم توسعه کشور توسط اتاق بازرگانی احصاء و در قالب یک کمیته مشترک با جناب آقای دکتر عسگری نماینده محترم مردم کرج در مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گرفته و پیشنهادات نهایی جهت پیگیری از طریق مجلس شورای اسلامی و سایر دستگاه های مرتبط ارائه گردد.

7_  با توجه به تأکید نماینده محترم مردم کرج در مجلس شورای اسلامی مبنی برتحقق استقلال شرکت برق منطقه ای استان البرز، مقرر گردید؛ مراتب طی یک نامه با امضاء استاندار محترم و رئیس شورای گفتگو از طریق وزارت نیرو پیگیری گردد

8_ با توجه به مشکلات عنوان شده در حوزه قیمت دستوری برخی محصولات تولیدی از سوی مدیرعامل محترم شرکت دلپذیر؛ جناب آقای اورنگ و تأیید معاون محترم وزیر امور اقتصادی و دارایی؛ جناب آقای دکتر سبحانیان مقرر گردید؛ موضوع جبران بخشی از زیان وارده به تولیدکنندگان اینگونه کالا ها در قالب اعتبار مالیاتی از طریق وزارت امور اقتصادی و دارایی پیگیری گردد.